Kirjoitukset avainsanalla Julkinen liikenne

Noin joka viides vuosi liikenne menee sekaisin suurtukholman alueella, kun tulee ensilumi. Tämä oli nyt minulle kolmas kerta, kun kaikki bussiliikenne pysähtyy. Nyt tosin lunta tuli 50cm vuorokaudessa, jota ei ollut tapahtunut saatan vuoteen. Arvasin jo aamulla, että saattaa olla hyvä laittaa tukevat kengät jalkaan. Puolenpäivän maissa sitten ilmoitettiin,että julkinen liikenne pysäytetään, lukuunottamatta raideliikennettä ja veneitä. Busseilla, kun on kesätossut vuoden ympäri, joten 18 metrinen bussi, kun luisuu ristiin rastiin tiellä on vaarallinen ja, kun se sitten pysähtyy poikittain, niin liikenne ei kulje mihinkään suuntaan. Aurausautot eivät voi aurata enneltehkäisynä ja sitten, kun rekat, pikkuautot ja bussin tukkii väylät, niin eivät ne pääse auraamaan. Hinausautot seisoo samassa kaaoksessa muiden kanssa. Kuten sanottu, olen kokenut tämän ennenkin.Minä lähdin töistä tuntia aiemmin, kun tiesin, että tulee pitkä ilta. 40 minuuttia kesti kahden aseman väli päästä junalla( yleensä kuusi väliä kestää 15 minuuttia) Oli junanvihtoa ja lumikasoissa rämpimistä. Sitten odotti 10 km auraamatonta taivaalta. Oli vaiavasenluut kipeät, kun vihdoin neljän tunnin umpihangessa rämpimisen jälkeen selvisin kotiin ja glögimukillisen ääreen. Yleensä tämä kaaos sevitetään yön aikana, mutta ei tällä kertaa. Kun minulle selvisi, etteivät bussit kulje aamullakaan,päätin etten tasan tarkkaan kävele uusiksi kyseistä matkaa, joten ei kun peukalo pystyyn ja liftaamaan. Onneksi kiltti maahanmuuttaja mies otti minut kyytiin ja vei junalle asti, vaikka hän ei ihan,niin pitkällä ollut töissä. On ihana, että löytyy kilttejä ihmisiä. Nyt olemmekin sitten saaneet nauttia kauniista talvipäivistä ja liikenne sujuu aikataulujen mukaisesti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen aina käyttänyt julkisia kulkuvälineitä. Tykkään ajaa autoa, mutta olen liian saita, jotta viitsisin ostaa sellaisen,siis olen tosi hyvä bussien ja raideliikenteiden käyttäjä. Olen käyttänyt metroa Honkongissa,Sidneyssä, Sao Paolossa, Los Angelesissa jne. Busseja samaten ympäri maailman, Miamista Vancouveriin. Täällä on nyt tullut tutustuttua paikallisjuniin ja kaupungin busseihin. Aina on vähän jännittävää selvittää,mistä lipun saa, mitä se maksaa jne. mutta kuskit yleensä auttaa tätiä matkassa. Jos kuskilla sattuu olemaan huono päivä, niin   joku matkustaja on kiltti ja auttaa. Lähnnä varmaan koska silleen bussi pääse jatkamaan matkaa, eikä turisti hidasta liikaa matkantekoa. Hyväsydämmisyys voi tietysti olla osa syy, lähtökohtaisesti olen huomannut, että ihmiset ovat kilttejä. Suurimmaksi osaksi olen myös onnistunut ottamaan oikaen bussin, oikeaan suuntaan, mutten aina. Silloin ei auta muu, kuin hypätä seuraavalla pysäkillä pois ja aloittaa alusta paremmalla onnella. Nyt on Vancouver kohta nähty, huomenna alkaa suuri seikkailu junalla halki Kanadan.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat