Kirjoitukset avainsanalla kävely

Ruotsissa käytetään sanaa gåggata, kun vuoroin kävellään=gå ja vuoroin hölkätään=jogga. En tiedä käytetäänkö tällaista sanontaa ja sanaa suomenkielessä. Kehitin siksi itse tämän kälkkäämisen. Osallistumme yleensä sisareni kanssa 10km juoksutapahtumaan syksyisin Boråsissa. Tänä vuonna olimme päättäneet, että lopetamme tämän perinteen, koska kumpikaan ei ole hölkännyt, kuin kaksi kertaa muutaman kilometrin tänä kesänä. Serkkuni, jonka luona olemme siellä, halusi meidän kuitenkin osallistuvan, kun se on ainoa kerta vuodessa, kun tapaamme. Eli päätimme  sisareni kanssa matkata sinne ja kokeilla, kuinka täten käy.  Tällä  kertaa asuimme viereisessä hotellissa ja tässä olemme sitten valmistautumassa  päivän koettelemukseen. Olin   valvonut aamuyön ja edellisen illan viinit tuntuivat hiukan vartalossa. Meistä tuntui, että edellisenä iltana oli ihan se ja sama joimmeko vai emme koska tuloksiin se ei vaikuttaisi. Sovimme yhdessä sisareni kanssa, että hölkkäämme jos jaksamme , mutta kävelemme ainakin reitin.

Lähtöviivalla alkoi kuitenkin tuntua  siltä, että  halusimme kuitenkin yrittää ihan oikeasti ja panna parastamme.  . Meillä on joka vuosi ollut säkä ilman suhteen ja ,niin oli nytkin. Aamulla satoi  kaatamalla, mutta juoksu olikin sitten  aurinkoinen tarina.   Kävelimme ja otimme lyhyitä juoksupyrähdyksiä väliin ja maaliin päästiin, siinä ajassa  , kun olimme olettaaneetkin. Ei hyvä aika, mutta odotettu ja siihen nähden ,ettemme olleet harjoitelleet, niin olimme erittäin tyytyväisiä,että saimme ilon ja inspiraation   uudestaan tähän lajiin.

  Saimme mitalimme, jotka jaettiin ensimmäisen kerran tämän juoksutapahtuman   yhteydessä ja olimme tosi tyytyväisiä itseemme ja päätimme, että ensikesäksi ja syksyksi  alkaa harjoittelu nyt. Tämä kälkkääminen on ollut myös meitä yhdistävä tekijä  viimeiset kymmenen vuotta ja päätimme, että haluamme jatkaa  siitä mihin jäätiin. Kivaa  oli myös  tavata tätini, serkkuni, hänen miehensä ja yhden lapsista  ja hänen lapsenlapsia. Otimme myös suihkun jälkeen viimeiset kesäkaljat kälkkäämisen (kävely+hölkkä ) kunniaksi..  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen tehnyt suurimman osan työelämästäni vastasyntyneiden parissa,valvontaykisköissä ja vastasyntyneiden teholla. Ajoittain työpäivät ovat olleet pelkällä adrenaliinilla kulkemista. Ei ruoka-tai kahvitaukoja, ei vessassa käyntiä ja kotiinkaan ei ole voinut lähteä, niinkuin aamulla kuvitteli. Usein tehtiin kahtavuoroa peräkkäin,luovuttiin vapaapäivistä jne. Oli tietysti rauhallisempaakin tempoa välillä. Muut ihmettelivät ja tietysti joskus itsekin, että miten sitä selvisi ajautumatta sairaslomalle uupumuksesta. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan on huomattu erinäisten asioiden vaikuttavan stressin sietoon ja elämään hallintaan.  On todettu neulomisen olevan meditointia. Onneksi olen harrastanut sitä 7-vuotiaasta lähtien nonstop. Puutarhaan hoito alentaa kuulemma verenpainetta, joten taitaa tomaatinviljelystä olla muutakin hyötyä, kuin hyvää syötävää. Tänään aamulla luin, että kävely antaa hyvän mielen. Eli joka kerta, kun jalan laittaa maahan isku lähettää hyvinvoinnin tunteita aivoihin. Olen aina pitänyt kävelystä ja kävellyt pitkiä matkoja (koulutiet) nuorena ja lenkkejä nyt aikuisena. Japanilaiset keksivät, että metsä toimii mindfullnessina ja  minun on helppo harrastaa metsässä oleilua , kun asun metsän laidalla ja metsän läpi pyöräilen kesäaikaan töihin. Onneksi olen tehnyt tätä ylläolevaa tietämättäni koko ikäni, vissiin tykännyt kaikesta tästä. Ei ole tarvinnut syödä lääkkeitä eikä toipua sairaslomilla. Välillä on hyvä olla onnellisen tietämätön ja vain toimia vaistojensa mukaan 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat