Kirjoitukset avainsanalla kansankorkeakoulu

Hyviä, vaan kovin on kuivia mustikat tänä vuonna

Olin viikon kestävällä kesälomallani pienellä paikkakunnalla  nimeltään Sköldinge. Siellä sijaitsee vanha kansankorkeakoulu nimeltään Åsa. Ihan, niinkuin kotosuomessa, täälläkin järjestetään lukuisia kesäkursseja, ja minäkin osallistuin viikon kestävälle joogakurssille. Vanhallepiialle tuli vieraiden, vaikkakin kivojen ihmisten jatkuva seura välillä vähän rasittavaksi, joten pakenin hölkkäämään metsään. Siellä sitten söin kesän ensimmäiset mustikat. Aurinkoisissa paikoissa ne oli jo kypsät, mutta kovin olivat kuivia. Repiä sai irti varvuista, joten pahalta näyttää mustikoiden poiminta tänä vuonna. Nättiä siellä oli kuitenkin peltojen reunoja ja metsässä juosta.

Oli kova lomaviikko. Ensimmäinen tunti alkoi 6:15 ja ilta päätyi meditointiin klo 20:00. Oli filosofiaa,historiaa ja aamulla opettelimme nenän huuhtelua suolavedellä  nurmikolla. Yksi emäntä totesi viimeisenä aamuna, että kovin seksikkäältä ei kukaan meistä näyttänyt, kastelukannu työnnettynä sieraimiin. Mutta oli kevyt hengittää, kun tuli pranayaman eli hengitysharjoitusten vuoro.

Sai tehdä töitä rahojensa vastikkeeksi. Lukujärjestys antoi muutaman vapaatunnin lounaan jälkeen, muuten olikin askaretta tarpeeksi. Lounaan jälkeen kävimme parina päivänä uimassa. Jopa minä uin, ja vaikka kuinka lämpöinen kesä onkin ollut, niin kylmää vesi oli kuitenkin. Tulipa talviturkki jätettyä sinne pieneen järveen. Nyt ei sitten tarvitsekaan uida enää tänäkesänä, kun se on nyt tehty.Koulu oli ihana. Kävin nuorena tyttönä Espoossa Finnsin kansankorkeakoulua vuoden ja tämä toi elävästi sen talven muistot takaisin. Asuimme oppilasasuntolassa. Ruoka oli hyvää perusruokaa, kasvisruokavaihtoehto oli tietysti, mutta hyvin lähellä kouluruokaa nuoruudestani. Joogattiin jumppasalissa, missä oli näyttämö,puolapuut ja katosta roikkuvat köydet, kuten koulun jumppasalissa kuuluu ollakin. Mutta, hyvä niin. Jooga oli hyvää ja saatiin jopa todistukset loppuviikosta , mikä oli yllätys (varsinkin Ruotsissa missä todistukset ovat olleet hyvin arka asia kouluissa) .

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat