Kirjoitukset avainsanalla helle

Iski melkoinen helle ja minulla uintikielto. No, en yleensäkään ui kovin paljon, kun vesi on mielestäni aina kylmää. Nyt uintikielto tikit päässä varmaankin tarkoitti sukeltamista tai oikeaoppista kroolaamista. Minähän inhoan olla pää vedenpinnan alla, niin voisin varmaankin uida. Uin aina kaula pitkällä, ei siinä mitkään tikit kastuis. Sisareni soitti ja kysyi halusinko tulla läheiselle järvelle suppailemaan. No miksikäs ei. Olihan siitä jo kaksi vuotta, kun viimeksi kokeilin. Nyt oli pehmeä sup-lauta, lämmin järvivesi, ei tuulta,ei vesiskoottereita, eikä moottoriveneitä. Viimeksi oli nimittäin, kylmä merivesi,ja jos jonkunnäköistä härveliä joka keinutti lautaa kunnolla.

Oli kiva päivä vesillä. Minä, kun olen arkajalka, vetosin uintikieltoon, ettei tarvinnut yrittää seisomista. Katselin nimittäin kavereita ja sisartani ja totesin, että jos järveen joutuu, niin sieltä ei ihan heti pääse takaisin laudalle. Haluan opetella sen tekniikan kunnolla ensikerralla. Kivaa oli ja kiva tapa olla vesillä. Aurinkorasvaa paljon 50 kertoimella, niin pystyi olemaan hyvin muutaman tunnin ulkona. Nyt sitten onkin pahin helle ohi viimeöisen ukonilman jälkeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hellehattu, kuin aurinkovarjo

Nyt naputan ihan oikeasti. Lämpöä on 43 astetta ja pinna ei meinaa kestää minkäänlaista vastoinkäymistä. Viimeviikolla ei toiminut tabletin erillinen näppäimistö. Jossain välissä tajusin, että sekin täytyy vissiin joskus ladata (kerran kolmessa vuodessa). Onneksi piuhapussista löytyi sopiva johto, yleensähän ei johdot sovi ,kuin just siihen vehkeeseen, johon se on ostettu. No, näppäimistö latautui, mutta ei yhdistynyt tablettiin. Bluetooth, kun ei löytänyt mitä yhdistää. Siihen meni sitten puoliviikkoa, ennenkuin sattumalta näin, näppäimistön sivussa pikkuruisen  napin jossa oli samainen bluetoothin kuva. Johan rupes lyyti laulamaan.

Ongelmana nyt sitten tänään oli, että koneeseen oli jäänyt joku vempain päälle, joka kauniisti avitti minua englanniksi (plääh). Eli ä:stä tuli heittomerkki ja ö:stä kaksoispiste. Meinas itku tulla. Suomessa, kun ei montaa sanaa ehdi kirjoittaa, ennenkuin tarvitaa,näitä kyseistä kirjaimia. Jotain nappuloita painelin tuskaastuneesti, ja nyt tämä näyttää toimivan.

Ei ainoastaan helle ole kova vaan, niin on myös työn määrä. Siis helteeseen kuuluu, että meillä on muutama härveli joka pyörii pöydällä ja katossa, mutta varsinaista ilmastointi laitetta  ei ole. Vauvoille olisi virallisesti 33 petiä, mutta koko viikon on lapsimäärät ollut viidenkymmenen korvilla. Niitä vauvoja on siis joka paikassa. Henkilökunta on kovilla, ja niin ollaan me osatonhoitajat ja lääkärikin..

Yritn ehdottaa ikääni vedoten, että voisin tehdä töitä vain kaksi päivää viikossa ja olla viis vapaana tai olla töissä 9-13. Sanoin, että näin vanhemmalle ihmiselle 11 tunnin työpäivät kuusi päivää viikossa ovat rankkoja. Siihen sain vain naurahduksen vastaukseksi , tämä firma ei harrasta ikärasismia, kaikki saavat tehdä yhtäpaljon ja yhtäkauan töitä. Demokratiaahan se on sekin tietysti. Ja kyllähän tämä toukokuun lopusta viilenee, kunhan sateet alkaa ja päästään malariakauteen. Nyt loppui napina ja ensiviikolla jos tekniikka toimii, niin tulee varmaan vähän hauskempi teksti.

p.s Isäni on päässyt hyvään dementiakotiin ja on hyvin tyytyväinen, joten se on ollut viimeisten viikkojen tosi valoisa asia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Ihana päivä,Malmön Törning Torso ja Öresundin slita horisontissa,lämpöä vain 25 astetta

Viime viikko ei ollut kiva. Heti maanantaista, sain jonkun viiruksen ja sen myötä kuumeen. Työkaverini on lomalla ja vastasyntyneitä tuli ovista ja ikkunoista, joten kotiin jääminen ei ollut vaihtoehto. Ulkona oli koko viikon 30-33 astetta ja seiskytluvulla rakennetussa talossa, jossa työpaikkani on, lämpöä oli ainakin saman verran. Minkään näköistä tuuletinta ei ole, niitä ei vaan yksinkertaisesti ole ostettavissa. Ilmastointia ei vissiin oltu edes keksitty, kun kyseistä ostoskeskusta rakennettiin. Joten nyt läkähdymme kesäisin ja istumme talven villasukat kengissä, kevyttoppatakki harteilla. Niin, että silleen täällä rikkaassa sveamamman maassa. Työpäivästä selvisin kunnialla, mutta illat menikin sitten nukkuessa. Onneksi asunto ei vielä ole liian tukala ja , kun pitää parvekkeen oven selällään, niin saa nukuttua yönsä.

Viikonlopun olinkin sitten Skånessa, ja siellä ei onneksi ollut, kuin 25 astetta, niin sai vähän inhimillisemmät lämpötilat pariksi päiväksi. Kävelimme Lomman rannoilla ja katselimme rantaelämää sekä upeita purjeveneitä. Tanskaan en tällä reissulla ehtinyt, vaikka se siellä horisontissa näkyikin.

Kuume hävisi sopivasti,  ennenkuin piti lähteä reissuun. Parantelin sitä partsilla, kylmän valkkarin kera, ja oli ihan hyvä lääke tämä iltainen yhdistelmä. Parveke onkin tällä hetkellä suurkulutuksessa. Aamiainen hoituu hyvin viideltä aamulla, kun on jopa vähän viileä ja illat vietän pelkästään täällä ulkona. Istun nytkin kirjoittamassa tätä juttua, pienessä tuulessa. Ovat nimittäin luvanneet taas yli 30 asteen helteitä koko tälle viikolle, joten täytynee nauttia illoista. Viinimarjoja pitäisi joku ilta jaksaa poimia, mutta en tiedä riittääkö työpäivän päälle enää virtaa siihen, ans kattoo loppuviikosta. Ehkä sitä tottuu näihin lämpötiloihin ja saa jotain aikaiseksikin. Ei ne marjat kuulemma isoja ole, mutta parempia, kuin ei mitään. Mustikoita ei nimittäin tänä kesänä tarvitse täällä poimia

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat