Ruotsissa on olemassa käsite "fredagsmys" mikä tarkoittaa, että kaikki jotka pystyvät taloudellisista syistä tekemään neljän päivän työviikkoa ovat vapaana perjantaisin ja loput lähtevät kohta lounaan jälkeen kotiin. Sinne mennään kaupan kautta ja ostetaan mukaan jotain hyvää fredagsmysetiä varten. Eli koko kansa istuu iltaa juustonaksukulho käsissä sen jälkeen, kun illalliseksi on ensin lasten mieliksi syöty takosillallinen. Lapset juovat illan limpsaa ja vanhemmat talvella punkkua ja kesällä roseeta. Itse en tästä ilmiöstä välitä, kun olen koko ikäni tehnyt vuorotöitä, joten perjantai-illat olen joko ollut duunissa tai sitten olen mennyt yövuoroon jolloin viinin litkiminen on ollut pois suljettu juttu. Sen lisäksi minulla ei ole perjantai iltaisin sen enempää seuraa, kun muinakaan iltoina, joten se nyt on ihan sama milloin litkin viininin. Tänä perjantaina minäkin tulin kotiin lounaan jälkeen johtuen hervottomasta rärtaudista. Minun "mys" oli yskänlääke, särkylääke ja nenäspray

Alkuviikon olo oli ollut jo hiukan takkuinen ja sitten torstaina oli selvää, että tästä tulee kunnon räkis. Hammasläkäri oli perunut edelliseltä päivältä aikani, joka varmaan oli hänen onneksi. (heillä ei ollut klinikalla vettä, joten soittivat ja peruivat ajan) Kosmetologilla ei sitten lauantaina iltapäivällä  ollut sama säkä, vaan hän sai minut asiakkaaksi iltapäivällä. Piti uutta uimapukua varten saada ruumis karvattomaksi. Se on sitten sen verran viheliäistä puuhaa, että flunnsakin meinasi jäädä toiseksi.  Nyt olen kuitenkin kohta lomakunnossa ja loma alkaa kolmen päivän kuluttua. Se tosin meinasi loppua ennen lyhyeen, kun perjantaina heräsin tokkurassa päiväunilta kännykän värinään. Soittivat ja kysyivät voinko välittömästi lähteä aukaisemaan lastenosastoa nälkäänäkeville lapsille Somalimaahan. Pelkkä ajatus päästä edes sängystä kylpyhuoneeseen tuntui ylivoimaiselta joten Afrikka ei  pää täynnä räkää vaikuttanut ihan realistiselta. Sitäpaitsi ensiviikon matkaseurani olisi varmasti sanonut ystävyytemme irti jos olisin perunut meidän matkan ja pomollakin on tietysti sanansa sanottavana tämmöiseen. Joten toistaiseksi istun sohvannokalla nenäliinojen ympäröimänä ja mietin miten jatkan elämääni eteenpäin loman jälkeen. Onneksi ei kolmeen viikkoon tarvitse tehdä suurempia päätöksiä, kuin minkä uimapuvun pistää altaalle minäkin päivänä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla