Kirkon nuoret huolehtivat tanssiesityksistä

Vietin perinteisen joulun täällä Eteläsudanissa. Eli siis, monen maan perinneruokia ja monen perheen perinteitä yhteen nivottuna  . Amerikkalaiset ovat tottuneet kalkkunaan, jota täältä ei saa, joten viisi sitkeää kanaa sai toimittaa yhden kalkkunan virkaa.Nämä ei olleet mitään syöttöbroilereita, joten yhtään vettä ei sihissyt grillille, mutta oli nämä sitten sen verran sitkeitä  ja kuivia kotkottimia, että en montaa  palaa syönyt. En yleensäkään syö lihaa ja kanaa vain  silloin tällöin, joten  näihin paloihin ei tahtoneet vanhan hampaat pystyä, joten liha kasvoi suussa ja pelkäsin, että vielä kohtaan tukehtumis kuoleman jos yritän väkisten saada sitä syötyä. Itse tein kenialaisen hoitajan kanssa chapatia, jota heillä aina on juhlissa. Minä kaaviloin ja hän paistoi ja sitten minä otin sovinnolla loppulta tiskit. En osaa oikein täkäläisten pannuilla ja kattiloilla keittää ja sen lisäksi inhoan  kaasuhelloja, joten tiskit sopi minulle hyvin. Täällä ei myöskään ole lanttuja, silliä, punajuurta tai muuta suomalaiseen joulupöytään kuuluvaa aineosaa joten minä tiskausavun lisäksi tarjosin jälkkäriksi Marianne karkkeja. Aattoilta sujui, kuin kotona. Vatsa täynnä ruokaa ja yhden lahjankin jokainen meistä sai  

Täällä on uskonvapaus ja valtaosa väestöstä on kristittyjä, mikä tarkoittaa lähinnä katolilaisuutta. Emme voinut mennä keskiyön messuun, mutta työtoverini ja minä menimme sitten jouluaamun jumalanpalvelukseen. Olihan se hiukan erilainen, kuin mitä olen televiosta nähnyt lähetyksiä Vatikaanista, mutta ihan elämys se oli. Oli tanssia, laulua (vähän vilkkaammat virret, kuin meillä) rukoilua uskontunnustus ja kolehdinkeruuta, niinkuin olla pitää ja päälle päätteeksi ehtoollinen. Kaikki tämä dinkaksi, arabiaksi ja englanniksi. Saattoi olla latinaa, mutta kaiuttimien kautta oli vaikka sitä erottaa. Lapset ja aikuiset oli pukeutuneet parhaimpiinsa ja tunnelmaa oli lämmin. Kivan kaksituntisen päätteeksi kävin vielä katsastamassa kirkon koska tämä joulujumalanpalvelus oli pihalla, kun kirkkoon ei kaikki kansa olisi mahtunut. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla