Köyhän Miro

Meidän osoaton ulkopuolella istuu useasti aamuisin pikkutyttö mumminsa kanssa. Typsy syö aamiasta ja mummi kuorii maapähkinöitä myyntiin. Jostain syystä tämä pieni neiti päätti tykästyä minuun viimeviikolla, joten vietin vähän laatuaikaa hänen kanssaan silloin tällöin.

Hän on noin kaksivuotias ja ollut pahasti aliravittu. En oikein tiedä miksi, kun en ole hänen papereitaan lukenut, minullehan kuuluu vastasyntyneet. Tyttö on joka tapauksessa matkan varrella joutunut kärsimään hoitovirheestä ja hänen oikea kätensä on jouduttu amputoimaan. Se ei nuoren naisen elämää häiritse tässä vaiheessa elämää. Vein hänelle kynää ja paperia yhtenä aamuna ja istumme piirtämässä yhdessä silläaikaa, kun mummi puuhasteli pähkinöidensä kanssa. Nuori neiti keksi yhtäkkiä, että hänpäs tarjoaa minullekin pähkinöitä. Ne vain tulivat heittämällä. Minä noukin niitä sannasta ja hän nauraa kikatti. Joka kerta, kun olin muutaman kuorinut, niin sieltä lensi santaan uusi nyrkillinen. Tunsin olevani, kuin eläintarhassa, jossa minä olin apina, jolle lapset hettävät pähkinöitä

Seuraava ratkiriemukas leikki oli, kun kävin häntä tapaamassa lastenosastolla. Ihastelin hänen pieniä kesäsandaaleitaan. Lapsi tästä riemastuneena heitteli ne ympäri osastoa ja minä noukin niitä sänkyjen alta takapuoli pystyssä. Se huvitti jo muitakin, kuin pientä neitoa. Ennen nukkumistaan hänen piti syödä vähän vitamiineilla ja öljyllä rikastettua pähkinätahnaa, jota hän ei halunnut. Kun sitten pistin sen tyhjään maapähkinäkuoreen, ja hän kaapi sen etusormellaan sieltä, niin silloin hän söi sitä hiukan. Mutta, hän keksi, että hän syöttää tahnan valkoiselle tädille. Yritin leikkisästi ottaa hänen pienet sormensa suuhun, mutta tätä peliä hän ei ymmärtänyt laisinkaan. Ei, kun pieni sormi piti ottaa  suuhun ja sitten minun piti syödä siitä kaikki pähkinätahna. Hengessäni ajattelin, että tämä taitaa olla yksi kaikkein vaarallisimmista asioista , mille olen ikinä itseni altistanut. Varmistin iltapäivällä lastenlääkäriltä, että meillä on tarpeeksi Ringeriä, jos joudun mahataudin takia tipoille. Toistaiseksi on vain vatsa vähän sekaisin , joten voi olla, että tällä kertaa selvisin säikähdyksellä. Ensiviikolla pitää tällainen vaarallinen hellyydenosoitus torjua jotenkin nokkelasti, lasta loukkaamatta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla