Kieli elää ja muuttuu. Hyvä, niin. Minä , kun olen ollut poissa Suomesta 25 vuotta, hämmästyin sanaa tuunata. Jokaisessa sisustuslehdessä, tuunattiin, milloin kylpyhuonetta ja milloin tuunattiin syksyinen harmonia. Tänään aloitin minäkin päiväni , tuunamalla parvekkeeni,laitoin uutta mattoa ja vaihdoin koristelyhtyjen paikkoja. Ainakin oletan, että tuunasin, siis duunasin?

Jotenkin osaan mieltää tämän sanan käytön sisustuksessa, miksei pihatöissä ja autonhuollossa, mutta nyt tuunataan myös kasvoja kesäkuntoon. Kuten huomaatte, on tämä verbi jonka käyttöä en oikein hallitse, enkä myöskään koskaan käytä (paitsi nyt sitten tänään). Olen vissiin vanha ja kärreiltä tipahtanut,mutta minä vielä koristelen, sisustan,meikkaan jne. En ole muutoksia vastaan, mutta tämä tuntuu vain keksityltä ja oudolta sanalta. Samaa pätee Ruotsin melkein vastaavaan sanaa ”pimpata”. Se on käsittääkseni vähän suppeampi, mutta samalla tavalla outo verbi. Sitä käytetään huoneiden koristeluun, sisutamisessa, vanha tuoli pimpataan, uuteen uskoon (ennen se maalattiin)jne. Tätäkään sanaa, minä en osaa luonnollisesti käyttää, joten tämä on myös ensimmäinen kerta, kun käytän sitä. Käsittääkseni kasvoja ei pimpata, mutta esim. Linnunpelättimen voi pimpata. No, onneksi minusta näkyy päällepäin, että on vuosia takana, joten ehkä minun ei tarvitse käyttää näitä merkillisiä sanoja, vain pysyäkseni kiinni ajan hengessä. Pimppasin tai tuunasin käyttäen hieman oranssia. Jos ei joka toinen tunti tulisi vettä, niin menisin kasvimaata tuunamaan, mutta nyt tyydyn istuskelemaan partsilla.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla