Löysin eräänä päivänä vauvan sängystä likaisen pullon, joka sisälsi pieniä kiviä. Kun, nyt on sairaalasta kyse, niin huusin tietysti henkilökunnan paikalle. Siis, mikä tämä on ja mitä tämä tekee lapsen sängyssä. Maaseudulta oleva äiti katsoi minua silmät pyöreänä ja henkilökunta selittämään minulle, että sillä rauhoitetaan vauvaa. Eli, kun vauva itkee, niin pulloa helistetään vauvan kasvojen edessä ja vauva jää katsomaan ja kuuntelemaan kiviä, toisin sanoin helistin. En hennonnut heivata helistintä roskiin, mutta ei siinä ollut CE merkintöjä, enkä ole ihan varma, että muovikaan välttämättä oli täysin myrkytöntä. Kapistuksen kestävyydestä lapsen leluna en myöskään ole kovin vakuuttunut. No, onneksi on kyse vastasyntyneestä, joten se ei saa kyseistä lelua suuhunsa, eikä edes nuole sitä. Lapsille ei tosiaankaan esimerkiksi ole lastenosastolla leluja, joten minä olen itse tehnyt muistipelin meidän eristyshuoneessa oleville pienille jäykkäkouristuspotilaille.Heillä on pitkä hoitoaika jos jäävät henkiin, eivätkä saa kouristusten pelossa liikkua hämärästä houneestaan, joten pyrin aina vähän leikkimään heidän kanssaan, jos on mahdollista. Meillä ei myöskään ole lapsille telkkaria joista katsella lastenohjelmia tai joilla pelata pelejä. Hyvä, kun sähkö riittää lamppuihin.

Olen aina saanut kuullu, että ennenvanhaan tehtiin kävyistä lehmiä, ja olen minä niitä itsekin maalla lapsena kerran väsännyt ja onnellisia oltiin. Niin, varmasti, kun ei muusta tiennyt. Kyllä tämäkin sairaalan pihalla tapaamani nuorimies, bussinsa kanssa näytti onnelliselta. Ei täällä ole käpyjä, mutta jätemuovia sitäkin enemmän, ja siitäkin näppärä kundi saa aikaiseksi vaikka mitä. Sain kuvata herran bussin ja hän oli siitä kovin ylpeä.Täällä ei vanhempien tarvitse tapella lasten kanssa netissä käytettävästä ajasta vaan lapset joutuvat käyttämään mielikuvitustaan. Mutta, kun kuusivuotias ei ole koskaan pitänyt kynää kädessään, eikä ikinä nähnyt kirjaa, niin tulee mieleen, että eiköhän jonkunnäköinen kultainen keskitie ole paras tässä  asiassa. Nämä lapset täällä ovat varmasti yhtä onnellisia, kuin meidän lapset kotona, mutta melkein valitsisn omalla kohtaa sen nettiajan kanssa tappelun, kuin ihan pelkästään, näitä täkäläisiä kehittäviä leluja. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla