Naapurin omenat talteen

Nyt, kun olen mukatyötön, eikä tuloja ole nimeksikään, niin ajattelin tyhjentää pakkasen kunnolla. Mukatyötön, koska odottelen lähtöä ulkomaille töihin, joten olen palkattomalla virkavapaalla. Yhdistän säästämiselläni kolme asiaa, säästän rahaa pienemmillä ruokalaskuilla, kaapit tyhjenee vanhaksi menevästä ruuasta ja on ympäristöystävällistä olla heittämättä pois ruokaa. (Tosin tryffelimajoneesi, joka oli avaamaton, olisi voinut pysyä avaamattomana,ei ollut nimittäin minun makuun). Niin, siinä useasti käy,kun minä yritän säästää. Vasen käsi säästää ja oikea tuhlaa, mutta säilyy ainakin kauhun tasapaino.

 En tiedä miten Suomen puolella on omenoita, mutta täällä meillä,niitä on valtava määrä. Kukaan ihminen ei normaalimäärällä omenapuita pysty tänävuonna syömään  kaikkia omenoita, joten naapurit ovat  laittaneet lappuja pihoilleen ja ilmoittaneet fb:sa, että omenoita saa vapaasti poimia. Syön päivittäin omenoita, joten menin muovipussin kanssa naapurin puutarhasta hakemaan talviomenoita. Nythän, ne ei pysy hyvinä muovipussissa ja jos yksi menee huonoksi se tartuttaa muut. Joten paperikauppaan ja ostamaan silkkipaperia ja käärin joka omenan omaan silkkipaperi nyssykkään ja paperikassissa parvekkeelle. Vaikka maksoi silkkipaperin, se tuli kuitenkin halvemmaksi, kuin omenoiden osto ja tulihan jokunen omena käyttöön. Naapuri oli myös tyytyväinen , kun hänen ei tarvinnut viedä niitä kaatikselle. Silkkipaperipalaset ovat nyt piirongin laatikossa odottamassa ensisyksyä ja uusia omenoita.

Ei ole ainoastaan pakkanen, mistä löytyy kaikennäköistä ruuaksi sopivaa, kaapit ovat täynnä erinäköisiä ryynejä. Tein niistä omaa näkkäriä, kun ajattelin ,että jos olen vuodenpäivät poissa, niin niissä saattaa tepastella   erinäinen määrä sekalaisia pieneläimiä ,ja silloin ne joutuvat suoraan roskiin. Sen lisäksi nämä  itsetehdyt ryyninäkkärit on tosi hyviä. 

   Ja tietysti omasta kasvimaasta löytyy risottojen ja pastakastikkeitten aineksia. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla