Kirjoitukset avainsanalla pääsiäinen

Jos nyt joulu jokavuosi tulee vähän yllättäen, niin pääsiäinen se vasta yllätys onkin. Se muuttaa sen lisäksi niin kuukauden, kuin päivämäärän vähän miten sattuu. Siis ensimmäinen sunnuntai täydenkuun jälkeen joka on kevätpäiväntasauksen jälkeen, mutta tässä on minulle vähän liikaa muistamista, jotta ehtisin valmistella pääsiäistä kovinkaan paljoa. Allakkaan voi tietysti katsoa, mutta toisaalta, pääsiäinen merkitsee minulle, lähinnä pitkää vapaata töistä, eikä paljoa muuta joten en, niin tarkkaan seuraa milloin se minäkin vuonna on.

Syön ehkä jonkun karkin enemmän, kuin muulloin, mutta siihen se tahtoo nykyään jäädä. Kukkia ostelen, lähinnä juhlistamaan keväänalkua ja sitten tietysti arjesta poiketen mämmiä muutaman kerran jälkiruuaksi. Tänä vuonna sain vanhan työkaverini lounaalle pitkäperjantaina ja hän sai turvallisesti kasvislasagnea syödäkseen, mutta jälkkäriksi hän sai kokeilla tätä perisuomalaista herkkua. Ensin hän otti sitä varovasti ilman mitään lisukkeita, mutta totesi, että se oli syötävämpää ,minun lailla syötynä. Eli paksu kerros sokeria ja kunnon paksua kermaa kostukkeeksi. Kyllä hän sitä ihan söi ja eikä pitänyt edes kaameana, toisin kuin siskoni mies joka ei kyseiseen sotkuun ensiyrittämän jälkeen ole kajonnut. Hyvää mämmirikasta pääsiäisen jatkoa kaikille mämmistä pitäville, itse siirryn taas jälkiruuattomaan arkeen.

 Aamupuuro on ja pysyy samana oli pääsiäinen tai ei 

Kommentit (1)

Helppo Mämmi
1/1 | 

Helppo mämmi valmistuu näin sähkölieden uunissa tehokkaasti imeltämällä:

1. Kuumenna ohjeen koko vesimäärä 65-70 asteiseksi.

2. Sekoita ohjeen kaikki maltaat ja jauhot veteen notkeaksi seokseksi.

3. Laita seos imeltymään 65-70 asteiseen sähkölieden  uuniin  noin 4 tunniksi.  Uunin lämmön voi varmistaa  erillisellä uuninlämpömittarilla.

4. Lisää suola ja mahdolliset mausteet.

5. Kuumenna seos liedellä varovasti kiehuvaksi koko ajan tehokkaasti sekoittaen. Kun poreilu alkaa siirrä seos hetkeksi sivuun ja anna hetken jäähtyä.

6. Laita seos laakeaan uunivuokaan ja paista 140-170 asteisessa uunissa 2-3 tuntia. Kuortumisen vähentämiseksi pinnalle voi pirskotella paistamisen aikana vettä muutaman kerran. Uunin lämpötilan voi myös alentaa paistamisen puolessa välissä noin 130-140 asteeseen.

.

Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut viileässä 2-3 vuorokautta. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat