Kirjoitukset avainsanalla Vauvanukke

Olemme sisareni kanssa yleensä kerran kesässä, siivonneet kaappimme ja ajaneet kirpputorille myymään kaikki parin vuoden takaiset virheostot. Samalla saa keittiönkaapitkin osansa ja astiat saavat uuden omistajan, jotta me voimme taas ostaa itse lisää uusia kivoja kuppeja ja kulhoja. Oli hyvä päivä, ei liian kuume, eikä satanut. Ostajia oli paljon liikkeellä ja oli kiva nähdä miten mielissään he olivat ostoksistaan.

Pitää vaan yrittää muistaa, ettei kirpputorilta tartu kotiin mukaan enemmän, kuin mitä sinne on vienyt. Itse sain muukani ainoastaan vauvanuken. Käytän töissä nukkea, kun esim näytän miten vauvaa ei saa ravistella. Olen töissä alueella missä ruotsinkielen taito vaihtelee sujuvasta, kahteen sanaan ja lukutaito vaihtelee ihan yhtä lailla. Sitä paitsi, vastasyntyneen vanhemmat ovat sen verran pökerröksissä, että nukella havainnnolistaminen on hyväksi kaikille.

Meillä oli vauva jonka nimi oli Kim, mutta virkavapaani aikaan jotain on tapahtunut Kimille, hän on hävinnyt jonnekin. Kolleegani, ei myöskään tiedä mitä on tapahtunut. Näinköhän Kimin päätä oli ravisteltu yhden kerran liikaa ja sitä ei enää saanut pysymään kiinni vartalossa vai eivätkö sijaitsee kehdanneet liikkua  Kimin kanssa.On ollut vaikea löytää vauvan näköinen ja kutakuinkin vastasyntyneen kokoinen nukke jolla on kangas vartalo , mutta raskas pää, jotta sillä voi esittää, mitä tarkoittaa, kun puhutaan ”shaking baby syndroomasta”. Nyt löysin ihan hyväksyttävän nuken kirpparilta (kuten Kimkin aikanaan löytyi) ja nimesin sen Charlieksi. Charlie sai lähteä meidän matkaan ja saa nyt kunnon kylvyn  ja uudet vaatteet ja sitten ,eikun töihin tieenamaan takaisin vaaterahat.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen töissä neovolantätinä alueella , jolla valtaosa ei puhu ollenkaan ruotsia tai hyvin vaihtelevasti. Lukutaito ja luetun ymmärtäminen on sitäkin enemmän hakusessa. Ruotsissa löytyy kyllä materiaalit alalta, kuin alalta kymmenillä kielillä, mutta ei välttämättä kuitenkaan juuri sillä kielellä, jota kulloinkin tarvittaisiin. Vanhemmat sanovat, että ovat käyneet koulua ja osaavat lukea. Se täytyy sitten varmistaa, mitä se oikeasti tarkoittaa. yliopisto-opintoja Bangaloressa vai Peshawarin ulkopuolella muutaman lukukauden kyläkoulu. Jos koulua on käyty senverran, että osaa omalla kielellä aakkoset ja vähän kirjoittaa, niin kuusi A4 sivua kätkytkuolemasta ei välttämättä avaudu ensilukemisella. Tulkkeja meillä on käytössä, jos sellainen on a) saatavilla kyseisellä kielellä b) tulkki ei ole sairastunut c) tulkin lapsi tai omainen ei ole sairastunut jne.

Välillä tuntuu, että hyvät neuvot ovat kalliita. Kaikki näyttelijän lahjansa ja improvisaatio kyky pitää ottaa käyttöön ja meidän kirpputorilta ostama Kim nukke on hyvä apuri. Kim sai adrogyynin nimen ja hän on pöksyihin katsottaessa sukupuolineutraali. Mutta hän on apu, kun varotamme ravistamasta vauvaa, kun näyttää suppojen laiton, kun 18 kuukautis käynnillä pitää näyttää silmät, korvat jne. Hän myös rauhoittaa insomman lapsen joka pelkää tädin luo tulemista.

Talvella, kun käveli tämä nukke kainalossa, liki vaatetta, oli onni jos ei saanut sossun tätejä peräänsä. Ihmiset katselivat puolialastonta "lasta" kauhuissaan ja kaivelivat jo kännyköitään, ennenkuin hoksasivat, että se on nukke. Sen jälkeen saikin sitten tuntemattomilta säälinsekaisia katseita, kun eivät tienneet olika nainen joka kantoi lasta terve päästään, vai vaan armottoman vauvakuumeen kourissa. Nyt on vähän helpompi kesäaikaan, kun meillä ei ole ulkovaatteita, niin meidät tunnistaa hoitajiksi jo kaukaa. Kudoin myös sisustukseen sopivat uudet kesävaatteet ja talveksi pitää vissiin neuloa hiukan paksummat kuteet lapselle.

Hän pääse välillä myös vähän pidemmälle matkalla, viereisille rivtaloalueille ja silloin Kim saa istua  pyöräkorissa ja ihailla maisemia sieltä käsiin. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat