Kirjoitukset avainsanalla hölkkä

Metsäpolkuja juosten

En ole välittänyt juosta yli vuoteen, mutta nyt ajattelin, että täytyy ryhdistäytyä ja aloitta tämä  harrastus uusiksi. Aloitin noin kuukausi sitten asfaltilla juoksemisen ja juoksin  minuutin kävelin  pari minuuttia kymmenen kertaa. Olen aina tykännyt asfaltilla juoksemisesta. Tasainen alusta, ei tarvitse kompastua  kiviin, eikä kantoihin. Vaan melkein viisikymmentä ei olekaan sama, kuin + 60. Jalkoihin iski penikkatauti viikon juoksemisen jälkeen ja sitä seurasi sitten viikon ibuprofein kuuri.

Yhtä aikaa sattui sitten vanhanpiian elämään erittäin sosiaalinen vaihe jolloin neljä viikonloppua sujui erittäin hyvin ystävien ja perheen kanssa, mutta se myös verotti voimia. Tämä viikko olisi pitänyt olla loma Abu Dhabissa, mutta onneksi jouduin peruuttamaan sen. Totesin kiitollisena, kun sain olla omassa kodissa, ettei minusta ole Bernie Sandersin vauhtiin. Viime viikonlopusta sitten päätin aloitta kevyen hölkkäämisen uusiksi ja varoivaisemmin. Joten antipatiani metsäpolkuja kohtaan sai väistyä ja yhdistin ulkoilun ja högkänsliga, niin Japanissa suosittuun metsäterapiaan ja voin hyvin. Työssä tosin on vieläkin mutkia matkassa, mutta yritän rajoittaa sen aiheuttamaa stressiä ja käydä töistäkin (jos aika sallii) pienellä päiväjuoksulla. On ihanaa katsella, kun luonto herää kevääseen, tosin saniaiset helmikuussa huolestuttaa hiukan myös. Onneksi ei mustikka kukkinut vielä, kun hyönteisiä pölyttämiseen on niukanlaisesti. Siivet on vissiin vielä sen verran kohmeessa, ettei lenteleminen onnistu.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruotsissa käytetään sanaa gåggata, kun vuoroin kävellään=gå ja vuoroin hölkätään=jogga. En tiedä käytetäänkö tällaista sanontaa ja sanaa suomenkielessä. Kehitin siksi itse tämän kälkkäämisen. Osallistumme yleensä sisareni kanssa 10km juoksutapahtumaan syksyisin Boråsissa. Tänä vuonna olimme päättäneet, että lopetamme tämän perinteen, koska kumpikaan ei ole hölkännyt, kuin kaksi kertaa muutaman kilometrin tänä kesänä. Serkkuni, jonka luona olemme siellä, halusi meidän kuitenkin osallistuvan, kun se on ainoa kerta vuodessa, kun tapaamme. Eli päätimme  sisareni kanssa matkata sinne ja kokeilla, kuinka täten käy.  Tällä  kertaa asuimme viereisessä hotellissa ja tässä olemme sitten valmistautumassa  päivän koettelemukseen. Olin   valvonut aamuyön ja edellisen illan viinit tuntuivat hiukan vartalossa. Meistä tuntui, että edellisenä iltana oli ihan se ja sama joimmeko vai emme koska tuloksiin se ei vaikuttaisi. Sovimme yhdessä sisareni kanssa, että hölkkäämme jos jaksamme , mutta kävelemme ainakin reitin.

Lähtöviivalla alkoi kuitenkin tuntua  siltä, että  halusimme kuitenkin yrittää ihan oikeasti ja panna parastamme.  . Meillä on joka vuosi ollut säkä ilman suhteen ja ,niin oli nytkin. Aamulla satoi  kaatamalla, mutta juoksu olikin sitten  aurinkoinen tarina.   Kävelimme ja otimme lyhyitä juoksupyrähdyksiä väliin ja maaliin päästiin, siinä ajassa  , kun olimme olettaaneetkin. Ei hyvä aika, mutta odotettu ja siihen nähden ,ettemme olleet harjoitelleet, niin olimme erittäin tyytyväisiä,että saimme ilon ja inspiraation   uudestaan tähän lajiin.

  Saimme mitalimme, jotka jaettiin ensimmäisen kerran tämän juoksutapahtuman   yhteydessä ja olimme tosi tyytyväisiä itseemme ja päätimme, että ensikesäksi ja syksyksi  alkaa harjoittelu nyt. Tämä kälkkääminen on ollut myös meitä yhdistävä tekijä  viimeiset kymmenen vuotta ja päätimme, että haluamme jatkaa  siitä mihin jäätiin. Kivaa  oli myös  tavata tätini, serkkuni, hänen miehensä ja yhden lapsista  ja hänen lapsenlapsia. Otimme myös suihkun jälkeen viimeiset kesäkaljat kälkkäämisen (kävely+hölkkä ) kunniaksi..  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Melkein kuuskymmpinen joka ei oikein osaa rauhoittua. Uusin harrastus on jooga. Haluan katsoa miten pitkälle pystyy kehittymään siinä. Matkat ovat suuri osa elämääni ja vauvojen kanssa työskentely yhdistyy aina silloin tällöin siihen. Neolominen on liki neuroottista, sitä olen harrastanut seitsemän vuotiaasta. Sen lisäksi tykkään vähän kaikenlaisesta vaihetelevasti.

Blogiarkisto

Kategoriat