Kirjoitukset avainsanalla Julkinen hammashoito

Katselin syksyllä kaupungin nettisivuja ja sieltä tietoa miten voi päästä julkisen hammashoidon piiriin. Hampaiden ja suun terveys lipareen alta löytyi hammashoitoloiden yhteystiedot ja ohjeet miten menetellään ja aikaa varataan.

Pirautin ohjeissa olevaan numeroon ja kerroin, että haluaisin suuhygienistille varata ajan. Tämä ei käynyt. Aina pitää ensin käydä hammaslääkärin vastaanotolla ja sitten jos on tarvetta pääsee suuhygienistin luo. No, tämä käytäntö sopi minulle. Olen säännöllisesti käynyt hammaslääkärissä, joten ei mitään hätää tai ongelmaa ole, mutta ohjeiden mukaan mennään.

Kuuden kuukauden päähän sain ajan hammaslääkärin vastaanotolle. Hammaslääkäri tarkasti hampaat ja kyseli käytänkö sähköhammasharjaa ja hammasväliharjaa. Kerroin, että molemmat ovat käytössä.

Tarkastus oli perusteellinen ja henkilökunta ystävällistä. Pelkällä tarkastuksella selvisin. Lopuksi hammaslääkäri sanoi, että voin varata vuoden päähän uuden tarkastusajan. Kiitin tiedosta ja lähdin kevein askelin kohti parkkipaikkaa ja kotiin.

Ensimmäinen kerta julkisen puolen hammashoitolassa yllätti positiivisesti. Monta moitetta olen kuullut, mutta pelkästään kiitosta minulla on käynnistä annettava. Annoin kyllä lähtiessä paikan päälläkin. Oli uudet upeat tilat ja hammaslääkäreitä ja muuta henkilökuntaa oli runsaasti.

Odotellessa katselin näytöille tulevia tiedotteita. Käyntien ja toimenpiteiden hinnat oli nähtävissä, hinnat kyllä yllättivät edullisuudellaan. Hammashoitoa oli kahdessa kerroksessa ja kolmannessa kerroksessa oli opiskelijoiden tekemää hammashoitoa saatavilla. Opiskelijoiden tekemät hoitotoimenpiteet olivat todella edullisia, toki aikaa siellä menee normaaliin käyntiin verrattuna hiukan enemmän.

Viime viikolla tehtiin muutamia fyysisen kunnon testejä. Testit olivat monipuolisia, joissa testattiin tasapainoa, lihaskuntoa, puristusvoimaa, kävelynopeutta ja monia muita turvallisessa arjessa tarvittavia taitoja. Testit menivät hyvin ja tulokset kerrottiin maanantaina.

Samalla tehtiin muistitesti ja mielialatesti. Mielialatestin olen joskus jossain aikaisemmin tehnyt, se oli tuttu eikä mitään hämminkiä nytkään ole. Muistitestiä en ole koskaan tehnyt. Se on simppeli, jos kaikki on itsellä kunnossa. Mietin, olisiko muistitesti tarpeellinen monelle vielä työelämässä mukana olevalle? Ehkä...

Kesä tuli viikonlopun aikana. Todella helteinen ja aurinkoinen viikonloppu oli, siitä huolimatta pihalla nökötti vielä pieni lumiläjä!

Sunnuntaina oli niin lämmin, että ensimmäisen kerran ilta-auringon paistaessa parvekkeella juotiin kesän ensimmäiset iltakahvit.

Nyt on julkaistu puistojoogan kesäohjelmat. Kesäkuussa pyöräilen joogailemaan puistoon ja tapaamaan tuttuja ihmisiä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat