Muutama viikko aikaisemmin havahduin sellaiseen asiaan, että pienellä eläkkeellä yksin asuva Suomen kansalainen ei voi saada omasta pankista luotollista korttia. Olin ällistynyt asiasta. Tämä asia ei ollut tullut missään vaiheessa itselle mieleen.

Tuskin monikaan ikäihminen, joka saa pientä eläkettä ja lisäksi jotain muita etuuksia on kasinotalouden aikana taloutensa hassannut retuperälle. Rahan pesuun ei ole tullut tilaisuutta ja muutenkin on asiat hoidettu rehellisesti aina ajallaan, näin varmaan useimman ihmisen kohdalla.

Juttelin yhden tuttavani kanssa, joka käy kotikäynneillä usean yksin asuvan ikäihmisen luona ja kerroin hänelle luottokorttiongelman. Hän oli tietoinen asiasta ja sanoi, että monta kertaa kotikäynneillä tulee taloudelliset asiat esille ja niistä puhutaan. Kaikilla hänen asiakkailla ei ole luottokorttia.

Ymmärrän hyvin ne puheet, joiden mukaan usein joutuu miettimään ostanko ruokaa vai lääkkeitä ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää. Tämmöisessä tilanteessa olisi luotollisella maksukortilla voinut hoitaa mahdollisesti lääkkeet ja ruokaa pöytään.

Kiinnostuin asiasta sen verran, että katselin ”peruspankkien” ja rahoitusyhtiöiden sekä ulkomaisten pankkien luottokorttien myöntämisedellytyksiä. Monessa paikassa oli normaalit perusedellytykset kortin saamiseen. Täytyi olla vähintään 18 vuoden ikä, puhtaat luottotiedot ja säännöllisiä tuloja.

Säännölliset tulot olikin mielenkiintoinen kohta. Muutama pankki vain ilmoitti vuositulot euroina. Jonkun pankin sivuilla oli selvät euromäärät, joiden perusteella kortin voi saada, mikäli muut edellytykset täyttyvät. Tämä tieto olisi ollut hyvä näkyä jokaisen pankin sivulla. Turhaan ihmiset hakevat kortteja, jos etukäteen näkisi, että hakemus torpataan heti. Jossain oli maininta, että rinnakkaiskortti perheenjäsenelle on mahdollinen. Yksin elävä ei tätäkään etua voi hyödyntää.

Korteissa oli eroja luottorajan, käytetyn luoton koron, laskutuspalkkioiden, kuukausi- ja vuosimaksujen suhteen. Kortteihin voi sisältyä ostoturvaa, matkavakuutusta ja tietoa mitä kaikkea kortilla maksaminen kerryttää ja miten paljon. Todellien vuosikorko vaihteli eri pankkien välillä ja kaikissa sitä ei edes mainittu.

Tarkasti pitää perehtyä pankkien tarjoamiin palveluihin ja ehtoihin, ennenkuin alkaa pankin vaihtohommiin. Löytyipä sellainen pankki, joka myöntää luottokortin jos ikää on 23 vutta, ei maksuhäiriöitä ja asunut Suomessa 36 kk.

Tänään on aurinkoinen lämmin syyspäivä, nautitaan ulkoilusta ja auringon säteistä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla