Niin, eihän minulla ollut pienintäkään aikomusta alkaa Islantilaista villapaitaa tekemään. Missä minä sitä käyttäisin? No, aikani katselin ihania villapaitojen kuvia eri fb-ryhmistä ja muutama tuttava laittoi kuvia tekemistään Islantilaisista villapaidoista.. Eipä sitä muuta tarvinnutkaan... Näin olen helmikuun lopussa miettinyt ja kirjoittanut.

Lankoja on ollut todella vaikea saada, ainakin mieleisiä värejä. Nyt on Lettlopi lankoja ollut saatavilla sini- ja vihreäsävyisinä ja joitain neutraaleja värejä. Punasävyisiä ja keltaista sekä aprikoosia ei kauppojen valikoimista löydy, ehkä kesäkuussa onnistais?

Minä olen kuitenkin saanut monen mutkan kautta hankittua langat useaan villapaitaan. Niitä on tullut talven aikana jokunen tehtyä ja edelleen puikot ovat käytössä. Loppukeväästä oli jopa puikkojen ferrareita kaupoissa, niitä myös hankin, niillä on ilo neuloa.

Alafosslopi langoista teen syksyksi paksun ulkokäyttöön vetoketjullisen villatakin, malli on jo katseltu valmiiksi. Yksi tehosteväri pitäisi vielä kuvioon saada. Tuleekohan Suomeen vielä tässä kuussa kyseistä lankaa vai meneekö lankojen toimitus kesälle.

Tällä hetkellä on tekeillä Plötulopi hahtuvalangasta tunikamittainen paita. Pohjaväri on upean värinen nimeä myöten, Ametisti on nimi. Kuviot tulee Aurinkonlaskun punaisella, Jään sinisellä ja Norsunluun vaalealla. Villapaidat, niiden tekeminen ja langat kietoivat minun ympärilleen.

Äitienpäivää vietetään huomenna sunnuntaina 9.5.

Meillä vietettiin päivää tänään. Poikamme meni yöksi töihin ja seuraavana yönä on vielä työvuoro, joten tänään kakkua syötiin. Hän oli tilannut upean vegaanisen kakun paikallisesta kakkupaikasta. Kakun hakemiseen oli annettu tarkka kelloaika ja sen sai jo perjantaina. Kakkuja oli paljon tilattu ja kaikkien luovutusta ei ollut voitu järjestää lauantaiksi. Nyt on kakkusesonki. Toivottavasti toukokuun lopussa voidaan pitää juhlia ja koulujen päättäjäisiä kakkukekkereiden merkeissä.

Minä jatkan elämää lankojen ja neulemallien maailmassa ja toivon jokaiselle Äidille ihanaa äitienpäivää ja kaikille hyvää kesää!

Kommentit (2)

Vierailija
3/2 | 

Kerrassaan upeita islantilaisneuleita ja superherkullisia värejä! Tiedustelisin mistä ovat mallit siniseen tunikaan ja vihreään paitaan?
Eija

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla