Maaliskuussa tuntui, että kaikki pysähtyi kerralla. Kassavirta tyrehtyi eikä monet muutkaan normaaliin arkeen kuuluvat asiat toimineet. Tällöin tuli koronauutiset ja monia rajoituksia.

Poikkeuksellisissa olosuhteissa piti miettiä miten oman arjen järjestää parhaiten toimivaksi ja mahdollisimman vähin kanssakäymisin vieraiden ihmisten kanssa. Hyvin onnistui. Käsiä pestiin. Saippuaa ja käsidesiä läträttiin litroittain ja huolehdittiin, ettei sairaana menty mihinkään.

Maaliskuussa loppui monelta ihmiseltä erittäin tarpeellinen kuntoutus ja useat toimenpiteet peruttiin tai siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Mieheni fysioterapia loppui myös tuolloin. Kevät oltiin kotosalla ja yritettiin pärjäillä ja jumppailla ohjeiden mukaan.

Kesällä oli kuntoutustarkastus, joka tehtiin sairaalan kuntoutusosastolla muutaman päivän aikana. Kaikki vaikutti tässä vaiheessa hyvältä ja suunnitelma kuntoutuksen suhteen oli selvä. Mies tuli kotiin ja lääkärintodistus oli postitettu Kelalle.

Parin viikon kuluttua Kelalta tupsahti kirje kotiin, jossa pyydettiin täyttämään kuntoutushakemus. Saatekirjeessä oli kuitenkin kaksi kohtaa, joiden perusteella ei voi kuntoutusta myöntää, mutta hakemusta kuitenkin olivat vailla. Puhelu Kelalle ja ihmettelemään, miksi pitää hakemus lähettää kun etukäteen on tiedossa, että asiasta tulee hylkäävä päätös. Ikää oli liikaa tai liian vähän tai joku muu este kuntoutukseen pääsyyn. Edelleenkään ei voi käsittää asiaa! Hakemusta ei tehty!

Onneksi monia asioita voi hoidella puhelimitse ja soittaa lääkärille. Parin päivän kuluttua lääkäri soitti takaisin ja yhdessä ihmeteltiin asiaa. Yhteistuumin todettiin, että tarpeellinen kuntoutus hoituu ja lääkäri lupasi hoitaa asiaa eteenpäin. Tällä hetkellä fysioterapiaa on kaksi kertaa viikossa. Toivottavasti näin voi kuntoutusta jatkaa eikä koronan vuoksi jälleen kaikki kuntoutukset keskeydy!

Viikolla tuli uudet suositukset ja rajoitukset matkustamisen ja etätyön suhteen. Samalla tuli suositukset kasvomaskien käyttämiseen julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa ei voi tarvittavaa etäisyyttä säilyttää. Näitä noudatetaan!

Nautitaan vielä loppukesän aurinkoisistä päivistä ja kauniista kukista. Kyllä ne syyssateet tulevat aivan varmasti tulevana syksynä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla