Sattupa hauska juttu, maanantaina myin kauppareissulla päältäni villapaidan!

Jonossa vieras nainen otti hihasta kiinni ja pyysi syrjään jutteleen, hämmästyin. Hän halusi ostaa päälläni olevan neuleen, kysyi paljonko pyydät ja myytkö? Yritin änkyttää, että mulla ei ole alla mitään, en voi myydä. Huomenna voin kyllä neuleen postittaa. Ratkaisu löytyi, hän sai neuleen ja minä hänen lyhythihaisen T-paidan ja setelit. Onneksi auto oli lähellä ja vielä lämpöasteita. Ei ollut muuten enää T-paitakelit! Tunika matkasi Kemiin.

Olimme suunnitelleet Kemissä käyntiä joku päivä ennen talvea. Torstaina sitten auton nokka Kemiin päin. Samalla palautin maanantaina saamani t-paidan kotimatkaa varten. Yllätys ja vastaanotto oli aivan ihanan Kemissä. Helppo oli tunnistaa ulkona vastassa ollut pariskunta, naisen päällä olevasta tutusta villatunikasta. He olivat hankkineet pari paikkakunnalla ilmestyvää paperista ilmaisjakelulehteä minulle luettavaksi. Hyvin oli hoksattu, toki luen näköislehteä viikotain. Kivan reissun yksityiskohdat jääköön meille kaikille ihanaksi muistoksi.

 

Ihania, positiivisia ihmisiä ja juttuja lankojen sekä neuleiden ympärillä pyörii. Päivällä sain ekstrana suklaalevyn lankojen ostajalta. Ollaan ostettu ja myyty keskenään niitä lankoja, joita toinen on tarvinnut ja itsellä on ollut jemmassa.

Olen kesällä myynyt paljon lankoja, joita en silloin ajatellut tarvitsevani. No, arvaatte kyllä miten kävi! Olen lähes samoja lankoja ja värejä nyt joutunut ostamaan milloin mistäkin. Viime talven hankalasta lankatilanteesta johtuen, olen nyt jemmannut saatavilla olevia värejä. Seuraavaksi kauppoihin tulee todennäköisesti eri väriset langat.

Itselle mieluisia lankoja on nyt jemmassa sen verran, että pienen lankakaupan voisin vaikka perustaa.

Yritän lankani ostaa paikallisesta kivijalkaliikkeestä ja yhdestä pohjoisessa sijaitsevasta käsityöliikkeestä. Molemmat ovat olleet varmoja lankojen saannin suhteen. Paikkakunnalla oleva yritys on parina päivänä auki, olen käynyt ostoksilla ja juttelemassa omistajan kanssa lankojen sekä värien kiehtovasta maailmasta. Neuleissani on Harrin Piirtopajan valmistamat merkit.

Facebookin neule- ja lankaryhmät ovat kyllä mukavia ja positiivisia. Kauniita neuleita ja ohjeita on paljon ja monenlaista apua saa kun kysyy. Ryhmien ohjeiden mukaan olen yhden paidan tehnyt ja ostanut sekä myynyt ylimääräisiä lankoja.

Muutaman päivän aikana olen monenlaista lankaa ja erilaisia puikkoja heilutellut. On ollut Islantilaista villalankaa, 7 veljestä ja merinoa.

Aika kiva tuli mustalampaasta tehty Hnetur paita. Tunika ja Jussi-paita on uudessa kodissa.

Niin, eihän minulla ollut pienintäkään aikomusta alkaa Islantilaista villapaitaa tekemään. Missä minä sitä käyttäisin? No, aikani katselin ihania villapaitojen kuvia eri fb-ryhmistä ja muutama tuttava laittoi kuvia tekemistään Islantilaisista villapaidoista.. Eipä sitä muuta tarvinnutkaan... Näin olen helmikuun lopussa miettinyt ja kirjoittanut. 

 

Tässä on kuitenkin minun lempivärein tehty Hopi villapaita islantilaisesta lampaanvillasta, lanka on hahtuvalanka, Plötylopi. Todella ihana lanka ja värit kauniit! Kuva on otettu Hailuodon lauttarannasta viime viikolla.

 

Todella huippu viikko ollut! Useita ihmisiä olen tavannut ja jutellut villalangoista. Helppo keskustelun avaus on sanoa, kuinka kaunis villapaita sinulla on!

Villapaitakelit ovat parhaimmillaan, nautitaan niistä ja värikkäästä syksystä!

Kommentit (4)

Vierailija
6/4 | 

Kerrassaan upeita islantilaisneuleita ja superherkullisia värejä! Tiedustelisin mistä ovat mallit siniseen tunikaan ja vihreään paitaan (samalla kaarrokekuviolla) , jotka sulla oli blogissasi ennen kesätaukoa? En löydä ko. malleja mistään.
Eija

Käyttäjä11432
Liittynyt25.12.2021
7/4 | 

Hei ja ihanaa jouluajan jatkoa sinulle!

Katselin täällä netissä islantilaisia käsinkudottuja neuleita, jotka voisivat olla myytävänä.

Osuin blogiisi; "Elämän pärskeet" ja sieltä löytyikin heti todella upea ja minun näköiseni neuletunika, joka oli kokonaisvaltaisesti makuuni....aivan ihana.

Se on se sininen tunikamalli, jossa on kaarrokkeessa vaal.punaista, valkoista, harmaata jne. hihansuissa on vaal.punaista ja helmassa vaal.punaista, valkoista jne. 

Lisäksi neuleen etuosan sivuilla on kaunista lettineulosta.

Kysynkin, että olisiko minulla mahdollisuutta tilata tämä upea tunikaneule  omilla mitoillani sinulta ja jos olisi, niin mitä se kaikkineen tulisi maksamaan? Asun Muuramessa, niin olisiko sitten mahdollista postittaa tunika tänne minulle, kiitos.

Yst.terv.

Kirsi Tupamäki

Muurame

kirsi.alkio@gmail.com

044 980 2281

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla