Ulkona on kirkkaan valkoista, aivan häikäisee. Uutta valkoista lunta satoi yön ja aamupäivän aikana muutama sentti. Kaukaa kuului lumiauran ääni ja pihalla oli pari lumikolaa ulkoiluttavaa miestä. Minä kävin ulkona ihastelemassa valkoista maisemaa ja lumilapiota vähän heiluttelemassa. Parin päivän takaiset pakkaset ovat vaihtuneet nollakeliin tai jopa vesisateeseen. Joulupäivä kääntyy hämärtyvään iltaan.

Monta viikkoa ihmiset ovat valmistelleet joulua monenlaisia herkkuja leipoen ja ruokia laittaen. Kuinkahan monella kinkku on ollut joulupöydän kunkku? Nyt on jouluateriat syöty ja ihmetellään kuinka paljon jälleen tuli ruokaa hommattua, eikä jouluruokia montaa päivää halua syödä, ei meillä ainakaan. Kinkkua ei tänäkään vuonna ollut meidän pöydässä. Näin tänä vuonna, ensi vuonna ehkä jotain muuta ja muualla.

Usein olemme nauttineet Goalaisen juhlapöydän herkkuja jouluaatto-iltana kaislakattoisessa ravintolassa rantahiekalla. Indikon sinisellä taivaalla loistaa Intian kuu ja tähdet tuikkivat kirkkaana taivaalla. Lämmin tuuli tuo meren tuoksun ja rauhoittavan kohinan ja jostain kaukaa näkyy laivan valot. Juhlapöydän punaisella pöytäliinalla on maljakko goalaisia kukkia ja kynttilät tuovat valoa. Tarjolla oli salaatteja, lihahöystöä, perunoita, riisiä, majoneesikuorrutteista kalaa, tulisia chilillä maustettuja rapuja, kasviscurrya, karnatakalaisia puri-leipiä ja riisijauhoista tehtyä rotileipää. Jälkkäriksi oli hyvää intialaista kermaista jäätelöä ja hedelmäsalaattia.

 

Uutena hyvänä asiana kotipaikkakunnalla on toista kertaa voinut kinkun paistorasvan viedä keräilypisteeseen ja kierrättää rasvan. Rasvasta tehdään ympäristöystävällisempää polttoainetta. Eipä arvannut kinkkukaan, että palaa ja antaa potkua esim. lentokoneen suihkuturbiinissa. Se on sikamaista menoa!

Olemme viettäneet monet joulut ulkomailla ja näin ollen hukanneet osan kotimaan joulun perinteistä. Emme enää kaipaa sitä kovin lahjojenkaan muodossa, sillä aineellista hyvinvointia ja tavaroita tuntuu olevan riittämiin asti. Kauppa jo ilmoitti, että joulumyynti oli jälleen ennätyksellisen hyvä. Hyvään joulumyynnin tulokseen ehkä nyt päästiin viimeisen kerran, kun veronpalautukset tuli maksuun joulukuussa. Ensi vuonna veronpalautukset ajoittuvat monen kuukauden ajalle. Ensimmäiset palautukset tulevat jo kesällä ehkä yhtä aikaa lomarahojen kanssa. Kaupalla on sitten yhdistetty lomaraha- ja veronpalautusmyynnit.

Joulu jatkuu vielä ja sulatellaan sitä!

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla