Tänään rahkapullat vaihtuivat örkkyihin!

Monta pullataikinaa olen kevään aikana vääntänyt ja tehnyt erilaisia pullia. Pienet rusinapullat ovat mieheni mielestä kaikkein parhaita, niin ne ovat. Tavallinen pullataikina höystettynä kokoviljalla ja leseillä sekä hieman rusinoita, eipä älyttömästi ole kaloreita.

Eilen vielä syötiin rahkapullia kun oli kahvivieraita. Mieheni tuumasi. ”kun seuraavan kerran teet pullaa, voisitko tehdä korvapuusteja”. Tottakai voin tehdä. Tänään aamiaisen jälkeen pullataikinan tekoon ja kaulimen pyörittelyyn. Päivällä syötiin örkyt kahvin kanssa.

Pitsaa tein myös pääsiäisen aikaan valmiista pohjasta. Tosi helppo kun aukasee paketin, jossa on valmis taikina ja tomaattisose. Päälle tuli tällä kertaa herkkusieniä, tonnikalaa, kaprista ja juustoraastetta. Menee välipalana parina päivänä. Hyvää ja helppoa.

Toisen pääsiäispäivän aamiaiselle paistoin miehelleni pekonia ja häränsilmä kananmunan. Pussissa oli pekonia 12 siivua, joten huomiselle aamiaiselle pekonia vielä riittää sekä häränsilmä. Huomenna on aikainen aamulähtö, menossa pitää olla jo ennen kahdeksaa. Muutaman tunnin reissu ja parit kokeet sairaalassa. Näin se arki alkaa...

Pääsiäisen aikaan meillä on syöty unkarilaisesta varhaiskaalesta, jauhelihasta ja kasviksista tehtyä keittoa tulisin maustein. Maistui hyvältä ja painekattilassa keitto valmistui nopeasti. Mainio kapistus muuten tuo painekattila, monenlaiset ruuat meillä siinä tehdään. Kattilassa aineet kypsyvät nopeasti ja käyttö on helppoa. Muistan tuttavien varoittelut kuinka vaarallinen kattila on. Ehkä ennen on ollut, en tunne aikaisempia kattiloita niin tarkasti. Kattila on ollut pari vuotta käytössä, eikä mitään ongelmia ole ollut, kun muistaa höyryt pois....siis kattilasta!

Espanjalaisia uuden sadon perunoitakin on maisteltu kuppikastikkeen, sillin, lohen ja salaatin kanssa. Aivan hyviä perunat olivat, kun kotimaiset perunat vielä antavat odottaa muutamia viikkoja. Hintakin oli kohillaan.

 

 Lankalauantaina valmistui itselle keväiset värikkäät villasukat! Oonkohan minä villasukkien kanssa jäänyt jumiin? Tällä hetkellä on kymmeniä pareja lasten ja aikuisten villasukkia valmiina kolmessa isossa paperikassissa. Täytyy viikolla ruveta kyseleen, ottavatko vielä sairaalan syöpäosastoille sukkia. Viime vuonna näihin aikoihin olen vielä sukkia vienyt lastenosastolle sekä aikuisten vuodeosastolle.

Pitihän sitä marjapuuron väristä lankaa vielä käydä ostamassa Äitienpäiväsukat 2019 malliin. Lyhytvartisiin sukkiin ensimmäisen päivän ohje julkaistaan perjantaina klo 6.00. Sukat ovat pitsi-, palmikko- ja pintaneuletta. Seuraavana päivänä julkaistaan seuraava pätkä ohjetta. Sukat pitäisi olla valmiina 7.5.

Etupihalta on lumet sulaneet ja kerran on harjakone käynyt hiekoituskivet luutimassa pois. Isot likaiset lumikasat ovat vielä varjon puolella ja siellä, mihin on talven aikaan lunta kasattu. Päivän pituus on 16 tuntia ja lämpöasteita on illallakin vielä. Muutamaksi seuraavaksi päiväksi on luvattu lämmintä 15-18 asteen välillä ja aurinkoista säätä.

Tänään piti aamua varten katsella keväisempiä vaatteita. Eilen vielä oli toppatakkikelit, kylmä kova tuuli ja kostea ilma. Illalla alkoi sade joka jatkui yöhön asti. Aamulla aurinko paistoi kirkkaasti ja kuivatti yön aikana tulleet vesilammikot! Keväinen viikko tulossa ja itsellä on autossa kesärenkaat.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla