Pohjoisessa on kaamos väistynyt ja päivän pituus on vajaa pari tuntia. Meidän korkeudella päivän pituus on lähes viisi tuntia ja pitkin harppauksin mennään kesää kohti valoisuuden lisääntyessä. Kotona on ahkerasti ollut kirkasvalolamppu käytössä. Valo vaan tuntuu hyvältä ja monet asiat sujuvat helposti.

Talvi ei taida tänä vuonna tulla. Plussan puolella on mittarit olleet muutaman päivän ajan. Eilen satoi hieman lunta, maa oli aamulla valkoinen. Päivällä alkanut vesisade sulatti lumet ja lätäköitä on taas pihalla ja tiellä, paikoin isot vesilammikot. Liukkaat kelit jatkuvat.

Kuusi vuotta sitten oli oikea talvi, pakkasta oli vastaavana päivänä Oulun korkeudella -23. Oulujoki oli jäässä ja joesta nousi höyry, maisema näytti kauniilta.

Uudenvuoden lupausten lunastuksen aika on nyt. Monenlaisia lupauksia ihmiset ovat tehneet, toivottavasti edes osan lupeuksista saa toteutettua.

Ilolla kuuntelin kun poikani työporukka, siis nuoria miehiä, oli porukalla päättäneet vähän kiristellä kesälomien alkuun mennessä. Kaikki lähtivät mukaan ja se tietää, ettei töihin pitsoja tilailla ja muutenkin jokainen tahollaan yrittää syödä terveellisesti ravitsevaa ruokaa. Liikuntaa moni jo harrastaa riittävästi, ehkä sitäkin voi vielä säätää. Isännät on käyneet puntarilla ja jokainen on tehnyt oman painon pudotuksen tavoitteen, mutta paineita eivät aikoneet ottaa.

Minä en ole lupauksia tehnyt, kuten en aikaisempinakaan vuosina. Hieman ruokia voi keventää muutenkin. Tänään leivoin tavallisia pikkupullia, viinereiden sijasta. Hyvältä kahvit maistuivat ”tätien kahvikekkereissä” pikkupullien kanssa. Joululeivonnaiset ja muut herkut ovat jo historiaa meidän keittiössä. Huomenna syödään spagettia, lihapullia tomaattikastikkeen kanssa on monenvärisiä kasviksia.

Parina päivänä on ollut keskustaan asiaa ja samalla kävin silmäilemässä vaatekauppojen tämän hetken tarjontaa. Vaisun näköistä oli. Talven kamppeita yritetään vielä myydä alessa pois eikä vielä ole kevään uutuudet purjehtineet kauppojen hyllyille ja hengareihin.

Yksi ihanuuskauppa kuitenkin on. Kaupasta löytyi jo kevään uutuuksia jonkin verran ja aletangoilla oli laadukkaita asuja vielä kivasti jäljellä. Ihaninta kaupassa on omistajan positiivisuus ja palvelualtius sekä ammattitaito. Kaupasta löytyy kivoja ja laadukkaita asuja monen ikäisille naisille. Minä tein muutaman löydön myös. Kotona on kevään väreihin sopiva uusi itse tehny neuletakki.

Aurinkoisin mielin kesää kohti päivän ja valoisuuden lisääntyessä nyt mennään!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla