Kirjoitukset avainsanalla kirjat

Tammikuussa oli kovia pakkasia aivan tarpeeksi. Nyt mittarilukemat ovat inhimillisiä ja Suomen talveen kuuluvia vaihdellen 10-20 asteen välillä. Uutta valkoista lunta satoi useana päivänä ja pakkasen kanssa tuli todella kauniit talvimaisemat. Aurinko paistoi tänään 6 tuntia 44 minuuttia.

Tammikuun budjetti meni melkein suunnitelman mukaan. Eläkettä tuli tilille hieman enemmän. Helmikuun ekana pitäisi tulla vieläkin enemmän, kun uudet veroprosentit ovat käytössä.

Tammikuun sukkatuotantoa

 

Lankojen, kirjojen ja pienoismallin ostot pysyivät hyvin hallinnassa samoin lääke- ja sairaalamaksut. Ruokakauppaan menee suunnilleen joka kuukausi saman verran rahaa ja ravintolaruokaa oli pari kertaa ostettu. 

Karjala - koko tarina on mielenkiintoinen, sieltähän minunkin juuret ovat peräisin. Uusin Venäläinen Borssia ja Sarlotkaa keittokirja on vasta ilmestynyt. Mieheni intohimona on pienoismallien rakentaminen, uusin ostos on jättimäisen Wiking lentoveneen pienoismalli.

Venäläinen uusi keittokirja

Isännän intohimo on pienoismallit

 

Auton huolto oli suunniteltu tammikuun alkuun, mutta uuden akun osto tuli yllätyksenä. Onneksi se ei maksanut maltaita.

Tammikuussa sain seurakunnasta kirjeen, jossa tiedusteltiin hautapaikka-asioita. Kyseessä oli pappani hauta. Asia on vanha, sillä pappani on haudattu ennenkuin olen aloittanut koulun. Soitin seurakuntaan, asia selvisi. Sain toisenkin kirjeen, jossa luovutin paikan seurakunnan haltuun ja tililleni tuli hieman valuuttaa.

Tammikuun alussa kaikki sijoitukset ja rahastot olivat reilusti miinuksella, mutta eipä niistä kannata heti hermostua. Viimeisen päivän tilanne on huomattavasti parempi, mitään juhlan aihetta ei kuitenkaan vielä ole.

 

Viime viikon torstaina oli miehelläni Medisiinisessä Päiväsairaalassa lääkkeen tiputus suoraan suoneen. Aluksi oli hankaluuksia kanyylin laitossa. Kaksi kertaa hoitaja yritti kanyylia laittaa eikä onnistunut. Toinen hoitaja tuli kanyylia laittamaan, ei meinannut sekään onnistua. Nyt on monta ikävän näköistä mustelmaa muistona siitä reissusta. Tiputus kestää 4-5 tuntia. Kotona nousi sitten lämpöä, se saatiin taltutettua kuumelääkkeen avulla.

Seuraavana päivänä oli yllätys isännän selässä, siellä oli punaisia läikkiä. Päätettiin tarkkailla tilannetta. Aamulla oli vaihdettu uudet alusvaatteet ja eikä voinut tietää oliko paita vai annettu lääke aiheuttanut reaktion. Onkohan uudet värit ja värjäyspaikat otettu käyttöön jostain halpatuotannosta?

Onneksi eilen mies pääsi sairaalan lääkärille näyttämään ihoa. Kortisonia lisättiin, histamiinia ja paidan käyttökielto. Käänteishyljintää ekaksi eppäiltiin. Canonilla lääkäri otti selästä muutaman kuvan ja lupasi tiistaina soittaa ja jatkosta keskustella. Huojentunein mielin lähdimme kotiin, kun kyseessä ei ollut käänteishyljintä, todennäköisesti herkkyys uuden aluspaidan mustalle värille. Ei tätä haittaa nyt olisi tarvittu☹️.

 

Tänään minulla on ollut mahoton tehtävä. Olisi pitänyt löytää miehelle valkoisia tai vaaleita uusia pitkähihallisia kerrastoja tai ainakin aluspaita. En oikein hyvin tehtävässä onnistunut. Täytyy edelleen nettikauppoja katella ja toivoa, että onnistuisin uusia paitoja löytämään.

Uteliaana katse helmikuuhun, silloin on monenlaisia juttuja ja menoja tiedossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat