Kirjoitukset avainsanalla kierrätys

Olen katsellut uusia värikkäitä astioita jonkun aikaa tuloksetta. Päätin unohtaa astiat ja katsella joskus myöhemmin. Pari päivää sitten tuli sähköpostiin viesti, jossa kerrottiin lisäalesta jo alennetuista tuotteista.

Värikkäitä vaatteita oli edullisesti, joita myytiin pois uuden sesongin tieltä. Vaatteita en tarvitse ja olin poistaa viestin, sitten huomasin kohdan sisustus. Täältä löytyi ”Lasit & Astiat ja Mukit & Kupit” Wau, mikä ihana värimaailma avautui. Näytin miehelleni kuvia ja päätettiin mennä seuraavana päivänä kauppaan katsomaan minkälaisia astiat ovat luonnossa. Olihan meillä asiaa tietokonekauppaan parin kaapelin ostoon, joten samalla reissulla tulisivat molemmat jutut hoidettua!

Kaksi kivaa pääsiäispöytää oli somistettu liikken oviaukon viereen, toinen oli keltaisin kattauksin ja toinen roosan sävyisin tavaroin. Liikkeessä oli astiat ryhmitelty värien mukaan. Isolla pöytällä oli yhden valmistajan eriväriset kaikki tuotteet esillä. Tämä oli hyvä ratkaisu, siinä näki heti kaikki eri värisävyt. Valinnan vaikeus oli mitä värejä valitaan, kaikki olivat niin kauniita.

Päädyttiin ostamaan matalat ruokalautaset violetin värisenä. Syviä lautasia otettiin puolet vaalean harmaana ja puolet vihertävän harmaana. Voileipälautasiksi valittiin kahta väriä, toiset on turkoosia ja toiset poltettua keltaista. Lisäksi tuli tumman siniset pöllömukit, sahramin väriset ja siniset juomalasit sekä roosan sävyiset munakupit. Kaikki tavarat löytyivät Indiska kaupasta. Lautaset ovat painavaa kivitavaraa, ne ovat astianpesukoneen ja mikron kestäviä samoin lasit ja mukit. Lautaset ovat Chennai merkkiset ja Intiassa on samanniminen kaupunki.

Lisäksi ostetiin uudet pöytätabletit ja lautasliinoja. Nyt on keittiön Intialaisella pöydällä uudet kauniit kattaukset ja astiakaapissa paljon värikkäitä astioita. Tuntuu ja näyyttää, että kaappiin tuli ikäänkuin valot!

Parasta tässä uusien astioiden hankintaprosessissa on, että vanhoille lautasille löytyi uusi koti. Laitoin eilen facebookin myyntiryhmään ilmoituksen, että annetaan ilmaiseksi hyväkuntoisia ruokalautasia. Välittömästi tuli muutama viesti ja yhden kanssa sovittiin, että seuraavana päivänä lautaset noudetaan.

Pakkausmateriaalia tuli uusien astioiden mukana, joten oli helppo pakata 36 lautasta paperiin ja useampaan muovikassiin. Lautaset menivät todella tarpeeseen uuteen kotiin.

 

 

Kommentit (2)

HH
1/2 | 

Hei, onko astiat kestäneet hyvin käyttöä? Ihastelen näitä ja haluaisin myös laittaa astiat vaihtoon, mutta mietityttää kuinka kestäviä olisi ahkerassa käytössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulkona on kirkkaan valkoista, aivan häikäisee. Uutta valkoista lunta satoi yön ja aamupäivän aikana muutama sentti. Kaukaa kuului lumiauran ääni ja pihalla oli pari lumikolaa ulkoiluttavaa miestä. Minä kävin ulkona ihastelemassa valkoista maisemaa ja lumilapiota vähän heiluttelemassa. Parin päivän takaiset pakkaset ovat vaihtuneet nollakeliin tai jopa vesisateeseen. Joulupäivä kääntyy hämärtyvään iltaan.

Monta viikkoa ihmiset ovat valmistelleet joulua monenlaisia herkkuja leipoen ja ruokia laittaen. Kuinkahan monella kinkku on ollut joulupöydän kunkku? Nyt on jouluateriat syöty ja ihmetellään kuinka paljon jälleen tuli ruokaa hommattua, eikä jouluruokia montaa päivää halua syödä, ei meillä ainakaan. Kinkkua ei tänäkään vuonna ollut meidän pöydässä. Näin tänä vuonna, ensi vuonna ehkä jotain muuta ja muualla.

Usein olemme nauttineet Goalaisen juhlapöydän herkkuja jouluaatto-iltana kaislakattoisessa ravintolassa rantahiekalla. Indikon sinisellä taivaalla loistaa Intian kuu ja tähdet tuikkivat kirkkaana taivaalla. Lämmin tuuli tuo meren tuoksun ja rauhoittavan kohinan ja jostain kaukaa näkyy laivan valot. Juhlapöydän punaisella pöytäliinalla on maljakko goalaisia kukkia ja kynttilät tuovat valoa. Tarjolla oli salaatteja, lihahöystöä, perunoita, riisiä, majoneesikuorrutteista kalaa, tulisia chilillä maustettuja rapuja, kasviscurrya, karnatakalaisia puri-leipiä ja riisijauhoista tehtyä rotileipää. Jälkkäriksi oli hyvää intialaista kermaista jäätelöä ja hedelmäsalaattia.

 

Uutena hyvänä asiana kotipaikkakunnalla on toista kertaa voinut kinkun paistorasvan viedä keräilypisteeseen ja kierrättää rasvan. Rasvasta tehdään ympäristöystävällisempää polttoainetta. Eipä arvannut kinkkukaan, että palaa ja antaa potkua esim. lentokoneen suihkuturbiinissa. Se on sikamaista menoa!

Olemme viettäneet monet joulut ulkomailla ja näin ollen hukanneet osan kotimaan joulun perinteistä. Emme enää kaipaa sitä kovin lahjojenkaan muodossa, sillä aineellista hyvinvointia ja tavaroita tuntuu olevan riittämiin asti. Kauppa jo ilmoitti, että joulumyynti oli jälleen ennätyksellisen hyvä. Hyvään joulumyynnin tulokseen ehkä nyt päästiin viimeisen kerran, kun veronpalautukset tuli maksuun joulukuussa. Ensi vuonna veronpalautukset ajoittuvat monen kuukauden ajalle. Ensimmäiset palautukset tulevat jo kesällä ehkä yhtä aikaa lomarahojen kanssa. Kaupalla on sitten yhdistetty lomaraha- ja veronpalautusmyynnit.

Joulu jatkuu vielä ja sulatellaan sitä!

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat