Kirjoitukset avainsanalla kevät

Vuosien aikana olen villasukkia neulonut monta sataa paria. Tarkkaa tietoa ei ole kuin kolmen viimeisen vuoden ajalta. Tänä aikana olen kaikki tekemäni sukat, langat, värit ja koot kirjannut ylös. En kyllä tiedä mitä varten.

Nyt on pari kassillista villasukkia valmiina. Joka päivä pitää vähän puikkoja heilutella, se on vaan niin mukavaa.

Facebookissa huomasin, että huhtikuussa alkaa Äitienpäiväsukat 2019 sukkien kutominen ohjeineen. Sukkia neulottiin muutaman kerroksen päiväohjeen mukaan. Aamuisin julkaistiin kuuden aikaan päivän ohje. Monta kertaa ennen kuutta olin hereillä ja odotin innolla päivän ohjeen tuloa. Ennen aamiaista piti ohjeen mukaan tehdä molemmat sukat. Kahta sukkaa tehtiin samaan aikaan.

Ohjeessa kerrottiin käytettävä lanka ja väri. Väri ei ollut aivan lemppareita, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaisesta langasta ekat sukat ja kahdet lisäksi. Väri on kaunis juuri tuohon pitsimalliin. Jäänsinisestä olen myös tehnyt yhdet sukat. Lankoja on vielä munakoison ja nokkosen värisiin sukkiin. Tämä kaunis pitsimalli kyllä koukutti minut!

Koko viikonlopun satoi runsaasti vettä, mutta pihalla on vielä muutama lumiläjä varjoisassa paikassa. Yöpakkaset ovat viivyttäneet lumen sulamista, vaikka päivisin on ollut muutamia lämpöasteita. Loppuviikoksi on ennustettu kesäkelejä meidän korkeudelle myös.

Keväisin huomaa hyvin kuinka pitkä maa Suomi on. Tuttujen pihat eteläisessä Suomessa jo viheriö, meillä on hieman vihreää koivujen lehdissä ja pihlajassa on runsaasti vihreää näkösällä.

Eilen heivasin parvekkeelta narsissit pois. Niiden aika oli ja meni. Tilalle ostin vain muutaman orvokin ja ruukkuruusu pääsi myös ulos. Aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä ja kesäkukkia vielä odotellaan.

Vuosi sitten oli kotikadun ilme vihreä, tänään ankean väritön.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään herättiin lumisateen valkoiseksi tekemään maisemaan. Tosin, ei maisemassa ollut mitään valittamista aikaisemminkaan. Lunta on aivan riittävästi ja se on vielä puhdasta. Monen talon pihalla on ongelmia lumen paljouden kanssa, mihin sitä piilottaisi ja lisää tulee päivittäin. Kallista on lumen ajattaminen pois pihoilta.

Aamulla katselin kun naapuritalon pihalla oranssit vilkut välkkyivät, no lumikonehan siellä oli hommissa. Se on semmoinen keltainen kurittaja, jossa on ukkosen ääni ja avaruusaluksen valot.  Onneksi vielä lumikasat mahtuvat pihalle ja suurenevat päivä päivältä. Tulihan se meidänkin huoltoyhtiön jättikone käväseen lumia kasaamassa. Nyt on pihalla melkoiset lumivuoret monessa paikassa. Viikonloppuna satoi lunta ja vettä, mutta lumikasat eivät yhtään pienentyneet, vaikka oli lämpöasteita. Aurinko lämmittää jo kivasti, eilen tippui auringon paisteessa ikkunapellille vettä ja ikkunat olivat pisaroiden valtaamana.  Valoisuus on kuitenkin hurjaa vauhtia lisääntynyt ja valkoisuus häikäsee. Päivän pituus pituus on yli 11 tuntia.

Hiihtolomat loppuivat ja eilen oli kaunis aurinkoinen keväinen päivä ja paljon perheitä liikkeellä meren jäällä ja muilla ulkoilupaikoilla. Poroajelua oli lapsille hiihdon ja mäen laskun lisäksi tarjolla.

Perjantaina vietettiin Naistenpäivää ja mieheni synttäreitä etukäteen. Edellisenä päivänä olin käynyt naudan sisäfilettä ja perunoita ostamassa ateriaa varten. Sisäfileestä paistettiin pihvit ja perunoista tehtiin valkosipuliperunat, lisänä oli vihreitä papuja ja valkosipulivoita. Aika hintavaa naudan sisäfile on, mutta monta pihviä fileestä tuli ja laskin, että hintaa tuli 4,30/annos. Aika edullista? Mausteet, öljy ja voi löytyivät kaapista.

Villasukkia on joka päivä neulottu ja kohta on valmiina aikuisten sukatkin sairaalaan vietäväksi. Lasten sukkia on kassillinen odottamassa perille vientiä. Kaupat ja verkkokaupat on pullollaan ihania lankoja ja uusia värejä, että meinaa pieni pää joskus mennä sekaisin!

Niin, onhan mulla nyt kahvakuulat hankittuna, vaikka kauan se hankintaprojekti kesti!  Ohjelmia kuulien käyttöön on vuosien varrella kertynyt jonkun verran personal trainerin tekemänä ja lisää voi googlailla jos ideat loppuu. Toukokuussa on seuraava tavoite ja testi. Näillä ja pallolla mennään sinne asti.

Lumen paljouden keskellä mietin, kuinka Eteläisessä Suomessa kohta krookukset, narsissit ja kaikki muutkin kevään kukat alkavat kohta kukkimaan ja nurmikko tulee näkyviin. Meillä vielä odotellaan jonkun aikaa kevään ensimmäisiä orvokkeja parvekkeelle ja haaveillaan Goan lämmöstä ja auringosta päiväkahvien ja lättyjen sekä ihanien ihmisten tapaamista.

Näiden rantakuvien myötä oikein hyvää alkanutta viikkoa!

Kommentit (0)

Valoisuus on hurjaa vauhtia lisääntynyt kevättä kohti mennessä. Nyt päivän pituus on lähes 11 tuntia. Suomen talveen kuuluvia pakkasia on ollut vaihdellen 10-20 asteen välillä. Yöllä on pakkasta edelleen lähes -20, päivisin lukemat ovat muutamia miinus asteita. Aurinko lämmittää jo kivasti ilman.

Aurinko lämmitti naapurin varaston katon lumikuormaa muutaman päivän ja hieman vettäkin ripautti kyytipojaksi ja lumet sieltä sitten rojahti alas. Kuului vain vähän aikaa ihmeellinen humahdus ja lumet olivat pyörätiellä. Lumi tukki pätkän pyörätiestä. Onneksi ei ketään ollut silloin ohi menemässä, olisi voinut käydä ikävästi.

Voi hitsinpimpula mua! Lähdin kylille kahvakuulaa ostamaan ja tulin kotiin uuden takin ja huivin kanssa. Uudelle takille pitää aina ostaa siihen sopiva huivi, näin se vaan on. Onneksi kauppiaana oli nuoruudesta tuttu ihminen kotikaupungista ja todettiin huivijutun olevan näin. Sain hieman ”yhteisen kotikaupungin” alennusta. Uudelle takille piti väsätä myös uusi pipo, kun pakkaset vielä jatkuvat. Lankaa ja muita tarvikkeita löytyy aina kotoa yhden pipon tarpeisiin. Niin ei mulla edelleenkään ole kahvakuulaa! Mies tuumasi, hyvin tyypillistä emännän käyttäytymistä❤️.

Yllättävän hankalaa on löytää kivijalka kaupoista pieniä kahvakuulia. Olen kuntosalilla nähnyt yhden kilon kuulan ja sellaisen olisin kaverilleni halunnut hankkia käsivoimien palautumisen reenailuun. Itelle kyllä olisi löytynyt isoja palloja, mutta en vielä ostanut.

Pari viikkoa sitten tehtiin lihaskunto, käsien voiman, tasapainon ja vähän muitakin testejä. Kaikki meni muuten hyvin, mutta vesemman käden puristusvoimasta jäin yhden pisteen päähän maksimista. Nyt pitää reenailla ja kuulia nostella ja toukokuussa sitten kaikki täydet pisteet saada!

Eilen hankin uuden kevään vihreän jumppapallon. Entisen harmaan pallon olin keväällä laittanut kierrätykseen, silloin en tiennyt, että palloa meillä vielä tarvittaisiin.

Maanantaina päivittelin OmaVeroon vuoden 2018 verotustietoja. Tarkistin alustavan verotuslaskelman, täydensin sitä ja lähetin verottajalle lomakkeen sähköisesti takaisin.

Ajattelin, että veronallella menny plussat ja miinukset sekasin. En muista koska olisin saanut palautusta, nyt on tulossa. Toivottavasti uudistuksen ansiosta verotus jokupäivä olisi reaaliaikaista, ettei tulisi maksuja kumpaankaan suuntaan?

Verohallinnolta puuttui vielä osa mieheni verotustiedoista. Elinkeinotoiminnan tiedot pitää ilmoittaa 2.4 mennessä.

Arvio veronpalautuksesta veroilmoituksen muodostumishetkellä näkyy kuitenkin alustavassa verotuslaskelmassa. Määrä voi toki muuttua kun kaikki molempien tiedot on verottajan käytettävissä.
Nyt vain odotellaan verotuspäätöstä. Veronpalautukset maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa saa veronpalautuksensa 6.8.2019.

Tänään aamulehden mukana tuli Verokirje, jossa oli kaikki alustavan verolaskelmat tiedot. Toivottavasti kirje on viimeinen, joka meidän perheeseen tulee. Sähköisesti on paljon helpompaa ja edullisempaa asiat hoitaa!

 

Suomen eduskuntavaalit 2019

Vaalit on tulossa ja olisi tosi hyvä, jos vihdoin Suomessakin päästäisiin sähköiseen äänestykseen. Eestissä äänestettiin viime viikonloppuna sähköisesti ja siellä kaikki meni hyvin, monista uhkakuvista pelottelusta huolimatta. Nykyinen käytäntö on kömpelö ja kallis, se sitoo liian monta toimijaa äänestyksen hoitamiseen.

 

Oma rannetietokone oli läppärin USB:ssa akkua lataamassa, kun tätä kirjoittelin. Olispa itelläkin joku USB-väylä, josta saisi tarpeen tullen lisää virtaa ja ladattua täyteen. Aurinko ja keväinen ilma taitaa olla ihmisen paras USB-väylä.


 

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat