Kirjoitukset avainsanalla lumi

Tänään herättiin lumisateen valkoiseksi tekemään maisemaan. Tosin, ei maisemassa ollut mitään valittamista aikaisemminkaan. Lunta on aivan riittävästi ja se on vielä puhdasta. Monen talon pihalla on ongelmia lumen paljouden kanssa, mihin sitä piilottaisi ja lisää tulee päivittäin. Kallista on lumen ajattaminen pois pihoilta.

Aamulla katselin kun naapuritalon pihalla oranssit vilkut välkkyivät, no lumikonehan siellä oli hommissa. Se on semmoinen keltainen kurittaja, jossa on ukkosen ääni ja avaruusaluksen valot.  Onneksi vielä lumikasat mahtuvat pihalle ja suurenevat päivä päivältä. Tulihan se meidänkin huoltoyhtiön jättikone käväseen lumia kasaamassa. Nyt on pihalla melkoiset lumivuoret monessa paikassa. Viikonloppuna satoi lunta ja vettä, mutta lumikasat eivät yhtään pienentyneet, vaikka oli lämpöasteita. Aurinko lämmittää jo kivasti, eilen tippui auringon paisteessa ikkunapellille vettä ja ikkunat olivat pisaroiden valtaamana.  Valoisuus on kuitenkin hurjaa vauhtia lisääntynyt ja valkoisuus häikäsee. Päivän pituus pituus on yli 11 tuntia.

Hiihtolomat loppuivat ja eilen oli kaunis aurinkoinen keväinen päivä ja paljon perheitä liikkeellä meren jäällä ja muilla ulkoilupaikoilla. Poroajelua oli lapsille hiihdon ja mäen laskun lisäksi tarjolla.

Perjantaina vietettiin Naistenpäivää ja mieheni synttäreitä etukäteen. Edellisenä päivänä olin käynyt naudan sisäfilettä ja perunoita ostamassa ateriaa varten. Sisäfileestä paistettiin pihvit ja perunoista tehtiin valkosipuliperunat, lisänä oli vihreitä papuja ja valkosipulivoita. Aika hintavaa naudan sisäfile on, mutta monta pihviä fileestä tuli ja laskin, että hintaa tuli 4,30/annos. Aika edullista? Mausteet, öljy ja voi löytyivät kaapista.

Villasukkia on joka päivä neulottu ja kohta on valmiina aikuisten sukatkin sairaalaan vietäväksi. Lasten sukkia on kassillinen odottamassa perille vientiä. Kaupat ja verkkokaupat on pullollaan ihania lankoja ja uusia värejä, että meinaa pieni pää joskus mennä sekaisin!

Niin, onhan mulla nyt kahvakuulat hankittuna, vaikka kauan se hankintaprojekti kesti!  Ohjelmia kuulien käyttöön on vuosien varrella kertynyt jonkun verran personal trainerin tekemänä ja lisää voi googlailla jos ideat loppuu. Toukokuussa on seuraava tavoite ja testi. Näillä ja pallolla mennään sinne asti.

Lumen paljouden keskellä mietin, kuinka Eteläisessä Suomessa kohta krookukset, narsissit ja kaikki muutkin kevään kukat alkavat kohta kukkimaan ja nurmikko tulee näkyviin. Meillä vielä odotellaan jonkun aikaa kevään ensimmäisiä orvokkeja parvekkeelle ja haaveillaan Goan lämmöstä ja auringosta päiväkahvien ja lättyjen sekä ihanien ihmisten tapaamista.

Näiden rantakuvien myötä oikein hyvää alkanutta viikkoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän kaapeista löytyy useita partakoneita ja trimmereitä, jotain niistä käytetään silloin tällöin. Paras lopputulos tulee perinteisellä vaahdolla ja höylällä, näin on vakuuteltu. Jokin aika sitten on markkinoille tullut kone, joka lupaa ajaa partaterän tarkkuudella.

Eilen koneita katsottiin netistä ja yhdestä kaupasta se löytyi. Varaa nyt – nouda 2 tunnin kuluttua periaatteella. Tein varauksen. Varauksesta tuli sähköpostiin vahvistus ja puhelimeen tuli tekstari, että kone on noudettavissa 24 tunnin ajan. Minä lähdin ajeleen kauppaan ja hakemaan konetta. Näytin puhelimeen tullutta koodia myyjälle ja kysyin mistä minä tämän voin noutaa. Minut ohjattiin kassalle. Näytin edelleen koodia, kassahenkilö ei sitä katsonut, kysyi millä nimellä varaus on tehty. Kerroin nimeni, tuotetta ei tahtonut löytyä. Huomasin sivupöydällä koneen, kerroin että tuota tulin hakemaan. Sain koneen, mutta kassahommat oli vielä tekemättä.

Enää piti vain pankkikortti työntää lukulaitteeseen ja maksaa. Se sujui minun osalta hyvin, otin kortin, kun näytöllä luki, että sen voi ottaa pois. Kassahenkilö sanoi, ettei maksu jostain syystä tullut, käytätkö korttia uudelleen. No käytin ja samat hommat tehtiin uudelleen. Sain kuitin ja tiedon, että takuukuitti löytyy kaupan tiedoista. Kuitin tiedot tulivat myös sähköpostiini. Kaikki hyvin ja hieno partakone kotona. Kone ladattiin sellaisella litteällä alustalla.

Tänään rupesin katsomaan mobiilipankista, joko maksu partakoneesta on mennyt tililtäni. Yllätys oli suuri, katevaraus oli kaksi kertaa! Eli ei kaikki mennyt kuitenkaan putkeen. Onneksi käytän mobiilipankkia sormitunnistuksella, joten sitä on nopea ja kätevä käyttää. Soitin asiasta asiakaspalveluun ja kerroin tilanteen puhelimeen vastanneelle naiselle. Hän rekisteröi yhteydenottoni ja kertoi, että on liikkeeseen yhteydessä. Itselle tuli sähköpostiin tieto ja case ID numero, jolla voin tilannetta seurata. Seurantatietojen lisäksi iltapäivällä tuli sähköpostia, jossa kerrottiin, että asiaa on hoidettu ja se pitäisi olla kunnossa. Lisäksi viestissä oli ohjeita miten menetellään, jos jostain syystä maksu olisi kuitenkin veloitettu kahteen kertaan. Asia on kunnossa ja yksi maksu vain on, kuten pitääkin.

Jälkeenpäin mietin, jos käyttäisin verkkopankkia, johon joutuu erikseen kirjautumaan ja tunnistautumaan erilaisin tunnistein, olisinko tänään tilannetta katsonut ja virheen huomannut. Jonain päivänä olisin kyllä asian hoksannu kun tililtä olisi mennyt partakoneen ostamiseen lähes 900 euroa.

Näin oli lumitilanne 5 vuotta sitten

 

Helmikuun päivät eri vuosina voivat olla hyvin paljon erilaisia. Alkukuusta oli kovat pakkaset, jotka vaihtuivat lumipyryyn. Lunta on tänä talvena satanut paljon. Eilen satoi vettä ja jäätävää tihkua. Lumet ovat puista tippuneet pois ja hangen korkeus hieman laski viikonloppuna. Säätiedoissa on uusi punainen tippa varoittamassa jäätävästä vesisateesta. Lähes koko maahan on jälleen varoitus huonosta ajokelistä. Tarkkana pitää olla katolta tippuvien lumien ja jäiden kanssa. Jalkakäytävät ovat kuin luistindadat! Tänään on hieno aurinkoinen talvipäivä ja pakkasta on pari astetta.Valoisuus on lisääntynyt, päivän pituus on nyt 7 tuntia 59 minuuttia.

Nyt on näin paljon lunta

 

Helmikuuta on kulunut muutama päivä ja ilmat ovat olleet vaihtelevat. Kovat pakkaset vaihtuivat lumipyryyn. Lunta on satanut pari päivää ja säätiedot lupailevat lisää lunta. Lisäksi varoitellaan huonosta ajokelistä lähes koko maahan. Tuuli on puistellut lumet puista pois ja maisema vaihtui hetkessä. Kauniit talvimaisemat ovat muisto vain. Valoisuus on lisääntynyt. Päivän pituus on nyt 7 tuntia 11 minuuttia.

Auton huolto tehtiin tammikuun alussa suunnitelman mukaan. Kaikki on hyvin ja autolla on vielä paljon ajamattomia kilometrejä, mutta ruukaan aina silloin tällöin katella minkälaisia autoja olisi tarjolla.

Nyt olen myytäviä autoja katellut netistä aktiivisesti parin viikon ajan. Samoilla hakuehdoilla kun autoja hakee, niin huomaa, että samoja autoja tulee uusina myyntiin 24 h tai 72 h uutuuksina. 30 viimeisintä on tuttu näkymä. Telkkarissa ja sanomalehdessä oli viikonloppuna paljon erilaisia automainoksia, joilla yritetään saada ihmiset autokaupoille.

En ole asiantuntija autojen suhteen, mutta monenlaisia havaintoja olen käytettyjen autojen myynti-ilmoituksista tehnyt. Hintaan eniten vaikuttaa vuosimalli, ei ajetuilla kilometreillä ole niin väliä. Eri puolella Suomea samoilla kilometreillä ja vuosimallilla on erilainen hinta, siis hinnoittelukysymys!

Soitin viime viikolla paikalliseen liikkeeseen ja kysyin myynnissä olevan auton tarkempia tietoja. Samalla kysyin vaihtomahdollisuutta, vanha olisi kyllä otettu vaihdossa lähes ilmaiseksi. Myyjällä oli vanhat hintatiedot myynnissä olevasta autosta. Hän ilmoitti kyllä paljonko pitäisi maksaa välirahaa. Onneksi osaan itekki laskea, pyysi nimittäin enempi kuin hinta olisi edellyttänyt. Kiitin tiedosta ja lupasin harkita. Luurin sulkemisen jälkeen sanoin miehelleni, että tuohon liikkeeseen en ikinä mene.  Jäi tunne, että yritettiin huijata.

Hakusessa on auto vähillä kilometreillä, pieniruokainen, pienikokoinen, siistikuntoinen ja tekniikkaa ja varusteita pitää olla jonkn verran. Väri pitää myös miellyttää ja kaikki tämä pitäisi löytyä hyvään hinta-laatusuhteeseen.

Lauantai-iltana löysin sellaisen auton, jonka olisin ollut heti valmis ostamaan! Siinä olisi ollut kaikki mitä olin aatellu. Onneksi oli lauantai ja liikkeen sivulla oli tieto, että seuraavan kerran liike on auki maanantaina klo 10.00.

Sunnuntaina kerroin miehelleni mitä autoa olin katellut ja kerroin hänelle tarvittavat tiedot autosta. Mietin, paljonkohan antavat vaihdossa entisestä menopelistä. Päädyin sellaiseen euromäärään, että päätin unohtaa koko autoasian. Poika tuli käymään ja kerroin hänelle mitä olin katellut ja harkinnut ostavani. Hän kuunteli ja sanoi, että auto on kyllä hyvä ja kallis, tarviittako oikeesti sitä? No eihän me oikeesti tarvita mitään uutta autoa. Nyt lopetan autojen luuraamisen ja keskityn muihin juttuihin.

Täytyy todeta, että jälleen kannatti nukkua yön yli ja selvittää ajatukset. Autokuume oli laskenut aamuun mennessä. Järki käteen, niin se on.

 

 

 

 

 

 

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat