Elämä on käynnissä – elä se nyt! Ja haaveile suuresti...

Joulu tuntui todella pitkältä, oli niin erilainen mihin on tavallisesti totuttu. Pienessä porukassa sitä vietettiin rauhallisesti ja haaveiltiin seuraavasta joulusta. Toivottavasti ensi jouluna on virukset saatu nujerrettua ja voidaan elää normaaliin tapaan. Joulukortteja oli lähetetty ennätysmäärä, muutama kortti meidän luukusta myös tipahti. Jouluruoka oli myös muuttunut kaupan tilastojen mukaan. Pieniä kinkkuja ja sushia sekä käsintehtyä suklaata oli runsaasti ostettu. Oiskohan seuraavana jouluna mahdollista matkustaa aurinkoon ja vaihtaa talvitamineet sandaaleihin ja uikkareihin? Intia on mielessäin ja ehkä uusi pieni kuva vasempaan käteen kellon yläpuolelle. Näistä haaveilen...

Usein olen kirjoittanut joulun jälkeisestä elämästä monien laihkareiden ja kaikenmaailman poppaskonstein joulun aikana kertyneiden kilojen häätämisestä. Nyt en sitä tee. Odotan helmikuussa jälleen pääseväni fasciaMethod tunnille. Onneksi näitä harjoituksia löytyy fb:stä ja monia muita jumppaohjeita. Järkevästi voi aina syödä, olipa sitten joulu tai juhannus.

Arki on alkanut muutamaksi päiväksi. Maanantaina kävi fysioterapeutti. Keskiviikkona oli vuorossa verikokeiden otto ja yksi lääkepiikki. Vuoden viimeisenä päivänä suuntaamme mieheni kanssa Medisiiniseen päiväsairaalaan vastustuskykyä pullosta saamaan. Tiputus kestää muutaman tunnin. Henkilökunta on tullut tutuksi vuosien aikana ja sairaalaan on kiva mennä piipahtamaan, kun sinne ei tarvitse jäädä!

Monessa Euroopan maassa on koronarokotukset jo alkaneet, niin meilläkin. Joku vielä miettii, otanko rokotetta vai en. Minä en mieti ja mitä nopeammin mieheni kanssa rokote saadaan sen parempi. Kun perheessä on henkilö, jonka vastustuskyky on alentunut ja kuuluu riskiryhmään, asia on aivan selvä, rokote pitää ottaa. Onko meillä varaa olla niin itsekkäitä ja jättää rokote ottamatta, kun kyse ei ole vain itsestä. Rokote suojaa läheisiä virukselta. Jos rokotteesta huolimatta on niin huono tuuri, että koronan saa, sen oireet ovat lievemmät kuin ilman rokotetta olevan. Onko rokotteen ottamatta jättänyt ihminen myös irtisanoutunut tehohoidosta?

 

Aamulla sain viimeiset joulukalenterisukat tehtyä ja lankojen päättelyhommia oli useaksi tunniksi. Jälleen kerran sukkahommat karkasi käsistä. Miksi piti noin monet sukat tehdä, kun en tiedä mihin niiden kanssa joudun? Valmiita sukkia on pari isoa paperikassillista. Pitäisikö viedä puikot ja langat piiloon eikä aloittaa yhtään uutta sukkaprojektia. Tätä olisi syytä harkita...

Olipa ihana tulla yllätetyksi! Tuntemattomasta numerosta tuli puhelu ja sanottiin, sinulle on kukkalähetys. Kysyin, onko oikeesti. Ääni sanoi, kyllä on. Olen ulko-ovella, tuletko aukaisemaan oven. Menin.  Kukkalähetys siellä oli. Kiitin ja lähdin sisälle pakettia aukaisemaan. Ihana yllätys: käsintehtyä suklaata ja kaunis kukkakimppu. Kiitos ystäväni siellä kaukana.

 

Toivottavasti raketteja ja paukkuja ammutaan vain sallitun ajan puitteissa eikä räiskitä koko yötä. Uudenvuoden lupauksia en ole tehnyt koskaan, en tee nytkään. Toivon, että kansalaisaloite ilotulitusten kieltämiseen tulee pian käsittelyyn ja ilotulitteet kielletään kokonaan!

 

Nautitaan vuoden viimeisistä päivistä ja toivon kaikille meille hyvää vuotta 2021.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla