Pari päivää aikaisemmin päivällä soi puhelin. Olin hieman kiireinen ja tupisin itsekseni, kuka ihme siellä soittaa tähän aikaan. Lehtikauppiashan siellä oli. Puhelu alkoi normaalilla, onko Mervi puhelimessa, kiva, minulla on sinulle hyvää kerrottavaa, kun olet meidän pitkäaikainen asiakas ja sinulle on kertynyt paljon etuja.

Soittajalla oli sellainen kiire, ettei tainnut ehtiä henkeä vetämään kun paasasi hyvän tarjouksen kovalla äänellä. En ehtinyt väliin mitään sanomaan ja laitoin puhelimen pöydälle ja jäin odottelemaan, milloin tulee sellainen hetki, että ehdin jonkun sanan sanomaan. Tämä lehtimyyjän paasaus kesti 1 min 43 sek. Olisin myyjältä kysynyt, millainen ilma siellä Fuengirolassa on ja paljonko on lämpöasteita. Sieltähän Fugesta ne yleensä soittavat.

Viimein kaikki hyvät tarjoukset oli puhuttu ja kuului haloo, haloo. Olin keittiössä kahvia laittamassa, enkä ehtinyt vastaamaan halooseen. Lopuksi lehtimyyjä sanoi: idiootti. Myyjän viimeinen sana ällistytti ja kertoo jotain myyjän moraalista, mitä hän ajattelee asiakkasta. Tämän yhtiön lehtiä meidän perheeseen ei enää koskaan tilata eikä irtonumeroita osteta!

Jännittävän vaaliviikonlopun ohjelmia ja ääntenlaskua seurasin suurella mielenkiinnolla. Tasaista oli kolmen suurimman puolueen saamat äänimäärät, mikään puolue ei saanut todella suurta etumatkaa. Kaikkihan olivat voittajia, vai oliko oikeesti, kuten tavallista.

Oman paikkakunnan vaalitulos ei yllättänyt. Keskusta menetti yhden edustajan paikan ja Perussuomalaiset tuplasivat edustajen määrän. Erityisesti ilahduttaa kahden nuoren pääseminen huimilla äänimäärillä eduskuntaan. Molemmilla on vuosien kokemusta erilaisista tehtävistä politiikassa. Toivon, että uudet edustajat saisivat valtakunnan tasolla ajettua samoja asioita mitä täälläkin.

Hallitusneuvotteluista tulee todennäköisesti vaikeat. Suurimman puolueen puheenjohtaja aloittanee neuvottelut ensi viikolla ja hallituksen pitäisi olla kasassa toukokuun aikana, näin on arvioitu. Katsellaan miten käy aikataulun kanssa.

Pääsiäistä vietetään tulevan viikonlopun aikana. Lumet ovat meidän korkeudelta kivasti sulaneet ja muutama krookus on tullut näkyviin. Lämpöasteita on päivisin 10 asteen paikkeilla, yöpakkaset vielä jatkuvat. Ihmiset ovat meren jäällä vielä pyörillä ajelleet ja kävelyllä olleet. Nyt on jää niin haurasta, että on varoitettu jäälle menemästä. Oulujoki on muutaman kilometrin verran jäistä vapaa, rannoilla on varjon puolella vielä lunta ja jääkasoja.

Kivana muistona tuli itselleni mieleen muutama vuosi sitten Intian Goalla viettämämme talvi ja pääsiäisen aika. Olimme menossa rannalle kalastajakylän läpi ja tunnelma oli niin erilainen kuin Suomessa. Monessa talossa soi iloinen kaunis musiikki ja ihmiset olivat pyhävaatteissa ja toivottelivat iloisesti hyvää pääsiäistä toisilleen. Tuli todella hyvä ja iloinen mieli ihmisten ystävällisyydestä!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla