Helmikuuta on kulunut muutama päivä ja ilmat ovat olleet vaihtelevat. Kovat pakkaset vaihtuivat lumipyryyn. Lunta on satanut pari päivää ja säätiedot lupailevat lisää lunta. Lisäksi varoitellaan huonosta ajokelistä lähes koko maahan. Tuuli on puistellut lumet puista pois ja maisema vaihtui hetkessä. Kauniit talvimaisemat ovat muisto vain. Valoisuus on lisääntynyt. Päivän pituus on nyt 7 tuntia 11 minuuttia.

Auton huolto tehtiin tammikuun alussa suunnitelman mukaan. Kaikki on hyvin ja autolla on vielä paljon ajamattomia kilometrejä, mutta ruukaan aina silloin tällöin katella minkälaisia autoja olisi tarjolla.

Nyt olen myytäviä autoja katellut netistä aktiivisesti parin viikon ajan. Samoilla hakuehdoilla kun autoja hakee, niin huomaa, että samoja autoja tulee uusina myyntiin 24 h tai 72 h uutuuksina. 30 viimeisintä on tuttu näkymä. Telkkarissa ja sanomalehdessä oli viikonloppuna paljon erilaisia automainoksia, joilla yritetään saada ihmiset autokaupoille.

En ole asiantuntija autojen suhteen, mutta monenlaisia havaintoja olen käytettyjen autojen myynti-ilmoituksista tehnyt. Hintaan eniten vaikuttaa vuosimalli, ei ajetuilla kilometreillä ole niin väliä. Eri puolella Suomea samoilla kilometreillä ja vuosimallilla on erilainen hinta, siis hinnoittelukysymys!

Soitin viime viikolla paikalliseen liikkeeseen ja kysyin myynnissä olevan auton tarkempia tietoja. Samalla kysyin vaihtomahdollisuutta, vanha olisi kyllä otettu vaihdossa lähes ilmaiseksi. Myyjällä oli vanhat hintatiedot myynnissä olevasta autosta. Hän ilmoitti kyllä paljonko pitäisi maksaa välirahaa. Onneksi osaan itekki laskea, pyysi nimittäin enempi kuin hinta olisi edellyttänyt. Kiitin tiedosta ja lupasin harkita. Luurin sulkemisen jälkeen sanoin miehelleni, että tuohon liikkeeseen en ikinä mene.  Jäi tunne, että yritettiin huijata.

Hakusessa on auto vähillä kilometreillä, pieniruokainen, pienikokoinen, siistikuntoinen ja tekniikkaa ja varusteita pitää olla jonkn verran. Väri pitää myös miellyttää ja kaikki tämä pitäisi löytyä hyvään hinta-laatusuhteeseen.

Lauantai-iltana löysin sellaisen auton, jonka olisin ollut heti valmis ostamaan! Siinä olisi ollut kaikki mitä olin aatellu. Onneksi oli lauantai ja liikkeen sivulla oli tieto, että seuraavan kerran liike on auki maanantaina klo 10.00.

Sunnuntaina kerroin miehelleni mitä autoa olin katellut ja kerroin hänelle tarvittavat tiedot autosta. Mietin, paljonkohan antavat vaihdossa entisestä menopelistä. Päädyin sellaiseen euromäärään, että päätin unohtaa koko autoasian. Poika tuli käymään ja kerroin hänelle mitä olin katellut ja harkinnut ostavani. Hän kuunteli ja sanoi, että auto on kyllä hyvä ja kallis, tarviittako oikeesti sitä? No eihän me oikeesti tarvita mitään uutta autoa. Nyt lopetan autojen luuraamisen ja keskityn muihin juttuihin.

Täytyy todeta, että jälleen kannatti nukkua yön yli ja selvittää ajatukset. Autokuume oli laskenut aamuun mennessä. Järki käteen, niin se on.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla