Kirjoitukset avainsanalla Korona-aika

Maaliskuussa tuntui, että kaikki pysähtyi kerralla. Kassavirta tyrehtyi eikä monet muutkaan normaaliin arkeen kuuluvat asiat toimineet. Tällöin tuli koronauutiset ja monia rajoituksia.

Poikkeuksellisissa olosuhteissa piti miettiä miten oman arjen järjestää parhaiten toimivaksi ja mahdollisimman vähin kanssakäymisin vieraiden ihmisten kanssa. Hyvin onnistui. Käsiä pestiin. Saippuaa ja käsidesiä läträttiin litroittain ja huolehdittiin, ettei sairaana menty mihinkään.

Maaliskuussa loppui monelta ihmiseltä erittäin tarpeellinen kuntoutus ja useat toimenpiteet peruttiin tai siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Mieheni fysioterapia loppui myös tuolloin. Kevät oltiin kotosalla ja yritettiin pärjäillä ja jumppailla ohjeiden mukaan.

Kesällä oli kuntoutustarkastus, joka tehtiin sairaalan kuntoutusosastolla muutaman päivän aikana. Kaikki vaikutti tässä vaiheessa hyvältä ja suunnitelma kuntoutuksen suhteen oli selvä. Mies tuli kotiin ja lääkärintodistus oli postitettu Kelalle.

Parin viikon kuluttua Kelalta tupsahti kirje kotiin, jossa pyydettiin täyttämään kuntoutushakemus. Saatekirjeessä oli kuitenkin kaksi kohtaa, joiden perusteella ei voi kuntoutusta myöntää, mutta hakemusta kuitenkin olivat vailla. Puhelu Kelalle ja ihmettelemään, miksi pitää hakemus lähettää kun etukäteen on tiedossa, että asiasta tulee hylkäävä päätös. Ikää oli liikaa tai liian vähän tai joku muu este kuntoutukseen pääsyyn. Edelleenkään ei voi käsittää asiaa! Hakemusta ei tehty!

Onneksi monia asioita voi hoidella puhelimitse ja soittaa lääkärille. Parin päivän kuluttua lääkäri soitti takaisin ja yhdessä ihmeteltiin asiaa. Yhteistuumin todettiin, että tarpeellinen kuntoutus hoituu ja lääkäri lupasi hoitaa asiaa eteenpäin. Tällä hetkellä fysioterapiaa on kaksi kertaa viikossa. Toivottavasti näin voi kuntoutusta jatkaa eikä koronan vuoksi jälleen kaikki kuntoutukset keskeydy!

Viikolla tuli uudet suositukset ja rajoitukset matkustamisen ja etätyön suhteen. Samalla tuli suositukset kasvomaskien käyttämiseen julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa ei voi tarvittavaa etäisyyttä säilyttää. Näitä noudatetaan!

Nautitaan vielä loppukesän aurinkoisistä päivistä ja kauniista kukista. Kyllä ne syyssateet tulevat aivan varmasti tulevana syksynä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt kun meillä on poikkeukselliset olot eikä voi kauppakeskuksiin mennä aikaa kuluttamaan ja shoppailemaan, niin hyvät palvelevat kaupat ovat arvossaan. Yksi sellainen kauppa on Bombus Kemissä.

Olen muutaman ajan seurannut liikkeen fb-sivuja, niillä esitellään kivasti myytäviä vaatteita, kenkiä, laukkuja ja koruja. Liikkeessä on naisten ja miesten asusteita. Aivan ihana on Kauppiattaren päivittäin julkaisema päivitys facebookissa.

Räntää satoi ulkona ja katselin sandaaleita ja punaista laukkua. Uskon, että tänäkin vuonna kesä tulee ja sandaaleilla on käyttöä. Mittanauha vain käteen ja jalkaa mittaileen. Halusin lisäksi farkkutakin tyyppisen takin ja siihen mätsäävän huivin. Nämä toiveet ja tiedot laitoin torstaina aamupäivällä menemään kauppiaalle mesen kautta. Nopeasti tuli viestinä takki/huivi ehdotuksia eri värein. Kaikki olisi käynyt, mutta valitsin vadelmanvärisen takin ja siihen ehdotetun huivin. Ne tuntuivat eniten omilta väreiltä.

Helppo oli ostokset tehdä, maksoin verkkopankissa hankintani ja samana päivänä sain paketin seurantakoodin. Postissa on pakettiruuhkaa ja eilen klo 17 jälkeen tuli viesti, että paketti on noudettavissa. Noutamatta jäi, kun postissa oli ulos asti jonot ja palveluaikaa vähän, liian vähän. Tänään kävin pakettini noutamassa, paketissa oli ihana ylläri. Voin suositella tämmöisiä ostoksia! Postitukset ovat hyvä asia meille kauempana asuville, lähellä asuvat voivat edelleen turvallisesti käydä ostoksilla liikkeessä.

Kyseisestä liikkeestä minulla on kivoja muistoja nykyisen kauppiaan vanhempien ajoilta. Taisi olla Kemissä ensimmäinen värianalyysi, kun kaupan ilmoituksessa kerrottiin, että valitaan juuri sinulle sopivan värinen pusero. Niinpä työkaverin kanssa ruokiksella mentiin puseroita ostamaan. Kaverini vai vihreän puseron ja minä meloonin. Molemmille värit sopivat erittäin hyvin.

Myöhempi muisto on muutaman vuoden takainen. Olin viikon Kemissä töissä ja punkkasin ystäväni luona. Työviikko oli lopuillaan ja torstaina menin Bombuksesta ostamaan uusia vaatteita. Ostin farkut, puseron ja uuden jakun. Vaatepussin kanssa menin kaverini luokse ja illalla saimme älyväläyksen lähteä paikalliseen kuppilaan käymään. Uusissa vaatteissa sinne lähdettiin. Vanhat vaatteet olisivat hyvin välttäneet, samoin oli monella paikallisellakin vanhat päällä. Tuli muutamasta tyypistä mieleen, että rippikoulupuvusta oli rässihousut laitettu jalkaan ja nahkaliivi paidan päälle ja lähdetty kylille. No se oli tuota aikaa...

Poikkeusoloissa ovat monet yritykset kehitelleet erilaisia tapoja selvitä pahimman yli ja uskovat koronan joskus olevan ohi. Eräs ravintoloitsija, nuori mies kertoi, että itku tuli, kun ihmiset halusivat maksaa normaalin hinnan eikä alehintaa noutoruoasta.

Minun mielestä myös pitää maksaa normaali hinta kaikista tavaroista ja palveluista, normaalit kulut yrityksillä edelleen on eikä kaikilla ole asiakkaita tungokseen asti. Kannatetaan paikallisia pienyrittäjiä mikäli se on mahdollista.

Hyvää keväistä viikonloppua, noudatetaan edelleen ohjeita ja pysytään terveenä!

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat