Kirjoitukset avainsanalla Lankoja

Kiva kun parina päivänä oli helpot lyhyet pätkät Ystävänpäiväsukkiin. Sukat on suunnitellut neulesuunnittelija Niina Laitinen. Joka aamu julkaistaan uusi kuvio ja Ystävänpäiväksi sukat ovat valmiina. Minun sukat tulee tällä kertaa Nallesta, kuten ohjeessakin on lankasuositus. Toiset sukat teen 7 Veljeksestä.

Facebookissa on monia neuleryhmiä ja muitakin kiinnostavia kädentaitajien ryhmiä. Moneen ryhmään kuulun, ideoita ja vinkkejä niistä saa ja näkee kuinka kauniita asioita ihmiset ovat tehneet ja ite myös innostuu uusista asioista!

Sytomyssykampanja OYS on yksi seuraamistani ryhmistä. Sieltähän pompahti reilu viikko sitten ylläpitäjän seuraavanlainen päivitys:

”Kävin eilen Lankamaailmassa ja joku ihana ystävällinen ihminen oli lahjoittanut keräykseen viisi kerää valkoista Jannea yhteensä 250 grammaa. Janne lankahan on Seitsemän Veljestä vastaavaa hyvää sukkalankaa. Hän kuka ensin laittaa mulle yksityisviestin, niin saa hakea langat minun luota. Ehtona kumminkin se, että langoista tehdään sytosukkkia”.

Minä ehdin ekana viestin laittaa Sytomyssykampanja OYS ylläpitäjälle ja sain langat. Hän antoi lisäksi 2 kerää Novita Isoveli lankaa. Onneksi Niina Laitinen designs on kauniita malleja, mistä voi valita. Valkoiset sukat tein Niinan mallien mukaan.

Yksi valkoinen Janne kerä oli vielä jäljellä, omista varastoista löytyi lisää lankaa sukkiin. Raitasukkiin lisäsin Novita Majakkasaari lankaa. Kolmet sukat tulee viidestä valkoisesta ja yhdet Isovelistä. Torstaina vein nämä lahjoituslangoista tehdyt sukat OYSiin. 

Minulla oli valmiita värikkäitä perussukkia jonkun verran. Keräykseen päätyi 22 paria sukkia. Yhdet pitkät kirjoneulesukat, Ystävänpäiväsukat 2021 sai yksi hoitaja. Hoitohenkilökunta on myös sukkansa ansainnut. Pari vuotta aikaisemmin vein syöpäosaston henkilökunnalle ison kassillisen sukkia. Viime keväänä osallistuin myös parilla kassillisella ”Kärkitaistelijat” sukkakeräykseen.

Sytomyssykampanja OYS onnistui jälleen hienosti. Kauniita sukkia kertyi 158 paria, 96 sytomyssyä ja kuudet kämmekkäät. Keräys jatkuu edelleen ja tarve on suuri. Ainakin yliopistosairaaloihin ja vähän pienempiinkin sairaaloihin ottavat mielellään sytopipoja ja villasukkia.

Olishan minulla ollut omia projekteja ihan riittävästi, mutta hyvän asian puolesta voi vähän omia aikatauluja venytellä. Kaikki sukat sain kuitenkin tehtyä, vaikka kiirettä piti. Eilen olin mieheni kaverina Medisiinisessä Päiväsairaalassa ja siellä sain loput Ystävänpäiväsukkien langat pääteltyä.

Eilen piti vielä yhdet Ystävänpäiväsukat laittaa puikoille, malli on mielestäni kaunis ja lankoja vielä löytyy!

Hyvää Ystävänpäivää meille kaikille!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi tätä touhua tai hulluuden huippua mua ja mun lankoja! Lankoja on tullut hankittua enempi kuin niitä on ehtinyt käyttämään. Aina vain löytyy kauniita uusia lankoja ja pari kertaa vuodessa julkaistaan uudet värikartat. Eipä sitä muuta houkutusta tarvitse.

Parina iltana olen lankavarstoa katsellut ja miettinyt, mitä kaikille langoille teen. Ratkaisu löytyi poikani avustuksella ja hänen varaamallaan kirpparipöydällä. Nyt olen lankoja laittanut pusseihin ja yritän osan myydä kirpparilla ja kirpparihinnoilla. On se vain ihmeellistä, kun ymmärtää lankoja olevan liikaa, eikä niistä voi helpolla luopua. Päätös on tehty ja kaksi isoa kassillista lankoja lähtee sunnuntaina myyntipöydälle.

No joo, lankojen lisäksi löytyi paperikasseista muutamat valmiit sukat. Tämmöinen käsitys minulla oli, että muutamat varastossa on. Tänään sitten katsoin tarkemmin minkälaisia sukkia kasseista löytyy. Löytyihän sieltä. Valmiita sukkia on 31 paria ja lankojen päättelyä odottaa viidet sukat. Vielä näissä on hommaa, pitää kaikkiin laittaa kokolaput ja pesuohjeet. Sukkien lisäksi on vain kolmet lapaset!

Yhteisneulonta alkaa 24.10, jossa neulotaan normaalimittaiset kirjoneulesukat, Isänpäiväsukat 2020. Ohjeen mukaan tarvitaan kolmea eri väriä, värit ja määrät on kerrottu etukäteen. Minulta ei kaikkia värejä löydy, tällä kertaa teen kaksi paria sukkia itseltä löytyvillä väreillä. Langat olen jo valinnut. Aikaisemmin olisin ostanut ohjeen mukaiset langat.

Mitään lankojen ostokieltoa en kuitenkaan itselleni laita, mutta yritän kuitenkin käyttää kaikki 3-4 kassillisen minulla olevat langat. Langat lajittelin värien mukaan. Erikseen on yksiväriset ja raitalangat, nyt ne löytyy helposti.

Sunnuntaina satoi räntää ja hieman lunta. Maa oli hetken valkoinen, vesisade vei kuitenkin lumen pois ja vihreä ruoho näkyy nyt. Nyt on muutama aste pakkasta ja päivällä aurinko paistoi kirkkaasti, häikäisi.

Maanantaina oli rengasliikkeissä kiireinen päivä, siellä vaihdettiin renkaita urakalla. Minunkin renkaat löytyi rengashotellista ja maanantai-aamuna ne vaihdettiin. Istuin oranssilla nahkasohvalla kahvia hörppien vaihdon ajan. Onkohan kaikissa miesten kaupoissa nahkasohvat? Rengaskaupan mustalla nahkasohvalla olen kesällä istuskellut, kun ostin uudet renkaat ja ne vaihdettiin. Niin, tietenkin kahvia juoden.

Tällä viikolla on meidän alueella koululaisten syysloma ja faskiatunteja ei myöskään ole. Muutenkin rauhallinen viikko, ei mitään erikoista pätäisi olla. Seuraavalla viikolla on sitten vaikka mitä. Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuun alussa, milloinkahan rokotuksen saa. Joukkorokotuksia ei voida aikaisempien vuosien tapaan järjestää, vaan rokotuksiin on varattava aika. Hyvä näin!

Aamulla naapurin täti yllätti minut ihanasti, hän toi kauniita ruusuja. Onneksi on hyviä naapureita, toivottavasti myös Sinullakin sellainen on!

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat