Tulitko huijatuksi rakkauden tähden? Telkkarista tuli 15.2 Flinkkilä & Tastula ohjelma, jossa esiintyi huijatuksi tullut nainen sekä poliisi. Mielenkiintoinen ohjelma ja aina aihe on ajankohtainen.

Facebookin kaveripyyntöjä tulee silloin tällöin komeilta sotilailta, jotka ovat upeissa uniformuissa. Näitä pyyntöjä ja tuttavuuden tekijöitä minä ainakin vältän ja keveripyyntö menee nettiavaruuteen välittömästi. Aina ei näin ole jokaisen ihmisen kohdalla käynyt. Toistuvasti poliisi näistä onnen onkijoista varoittaa eri tiedotusvälineissä, turhaanko?

Aina on sama tarina. Hyvin toimeentuleva varakas mies on jossain sotilasoperaatiossa, perhe ja lähiomaiset ovat menehtyneet tai ero tullut. Uusia tuttavuuksia etsitään fb:n kautta. Aluksi kysellään kuulumisia ja kartoitetaan minkälainen tilanne uudella fb tuttavalla on. Muutamien kivojen kirjoitusten ja ystävyyden jälkeen voi jo kirjoittaa suuria tunteita ja luvata rakkautta siellä ja täällä. Vihdoin on löytynyt ihminen, jota rakastan ja haluan jakaa elämäni hänen kanssaan. Uusi tuttavuus olisi tulossa tapaamiseen, mutta yllättäin ei omia rahoja saa jostain syystä käyttöönsä ja on tullut suuria äkillisiä menoja ja vastoinkäymisiä ja tarvitsisi hiukan alkuavustusta. Raha tulisi vain lainaan ja sen takaisinmaksusta tulee vakuuttava lupaus. Jälleen ilmenee jotain yllättävää ja rahaa pitäisi vielä lähettää, että asiat saisi hoidettua. Tätä jatkuu ilmeisesti niin kauan, kun toisella osapuolella riittää tilillä katetta. Lainarahalla ja omaisuutta myymälläkin näitä suuria rakkauksia on poliisin tietojen mukaan hoidettu.

Aivan käsittämättömältä tuntuu, että vieraalle tuntemattomalle ihmiselle joku on valmis antamaan kymmeniä tuhansia ja jopa satoja tuhansia euroja. Näitä rakkausrahoja ei todennäköisesti koskaan enää näe, ne voivat mennä huumeporukoiden ja rikollisjärjestön käyttöön. Kuinka hyväuskoinen hädässä ja heikoimmillaan oleva ihminen voi olla?

Huijatuksi voi tulla naiset sekä miehet, hieman eri lähtökohdista ja erilaisin argumentein. Afrikkalaispojat huijaavat molempia sukupuolia ja nopea rahan tulo halutaan varmistaa soittamalla uhriksi valikoidulle henkilölle. Afrikasta mies voi soittaa Eurooppaan varakkaalle miehelle naisen äänellä. Tämmöisiä vekottimia on olemassa, joka muuttaa miehen äänen naisen ääneksi ja päinvastoin tarpeen ja tilanteen mukaan käytettäväksi.

Onkohan nämä koodarit koulutettu Suomesta annetun avustuksen turvin. Koodaribussi Afrikassa sai avustusta 30 000 euroa.

 

Onhan meillä ollut 1940-50 oma naisten huijari ja petkuttaja Ruben Oskar Auervaara. Hän oli pienikokoinen, jokseenkin mitättömän näköinen mies, joten ulkonäön perusteella oli vaikea uskoa hänen naismaailmassa saavuttamaansa menestystä. Auervaara oli kuitenkin hyväntuulinen ja sanavalmis huijari ja varas. Hän tuli kuuluisaksi petkuttamalla rahaa lehti-ilmoitusten kautta tapaamiltaan naisilta, joiden kanssa teeskenteli olevansa menossa naimisiin.

Tehokeinona kontakteja luodessaan hän käytti lavastettuja valokuvia. Auervaara kuvautti itsensä esimerkiksi lentäjän univormussa, jonkun sivullisen auton edessä, jota väitti omakseen, tai hotellin pianon ääressä, jolloin hotellin salin nurkkaus ja piano olivat kuvattu hänen väittämänsä mukaan hänen omistamassaan kartanossa. Hänet tuomittiin noin 20 naisen petkuttamisesta. Auervaara valitsi lehti-ilmoituksiin vastanneista naisista uhreikseen ne, jotka olivat rikkaimpia ja vaikuttivat helpoiten petettäviltä. Uhreista monet olivat akateemisesti koulutettuja.

Hänen sukunimensä on sittemmin muodostunut suomen kielessä petollista hurmuria tarkoittavaksi käsitteeksi!

 

1960-70 luvun vaihteessa tuli tunnetuksi toinen naisten huijari, Pertti Ylermi Lindgren eli kreivi Lindgren. Hän tuli tunnetuksi lukuisten naissuhteidensa vuoksi. Lindgren julkaisi 1960-luvun lopulla Jallulehdessä muistelmansa, joiden mukaan hän oli ollut 76 kertaa kihloissa ja istunut vankilassa niihin liittyneiden rahahuijausten takia yli kolme ja puoli vuotta.

Lindgren pystyi esiintymään vakuuttavasti aatelisena, sillä hän oli ollut sotalapsena Ruotsissa erään aatelisperheen kartanossa ja päässyt tällöin seuraamaan aatelisten elämää. Lindgren siirtyi sittemmin rikolliselta uralta iskelmälaulajaksi. Hän hankki myös perushoitajan koulutuksen ja ehti työskennellä seitsemän vuotta dementiahoitajana, kunnes joutui lopettamaan hoitajan työn sairastuttuaan. Lindgren jatkoi kuitenkin myös laulajanuraansa ja esiintyi myös Suomessa.

Ennen huijaukset ja petokset tehtiin hyväksikäyttäen lähti-ilmoituksia kotimaisin voimin, nyt niiden tilalle on tullut facebook huijaukset nopeine yhteyksineen.

 


 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla