Kirjoitukset avainsanalla pienoismalli

Alkuvuosi oli kamala, isäntä ei meinannut toipua millään ja päästä sairaalasta pois. Lääkäri soitti teholta kaksi eri kertaa ja aloitti puhelun kertomalla, mitä ei voida tehdä! Kysyin, onko tilanne vakava, lääkäri vastasi, että on erittäin vakava, hengenvaarallinen. Lopuksi hän totesi, me tehdään kaikki mitä voidaan ja hoidetaan hyvin.

Aina kun teholta soitetaan se aina säikäyttää. Minä sain kuitenkin luvan käydä katsomassa miestäni teholla. Hoito onnistui hyvin ja mies kotiutui.

Parasta oli kun huumorintajuinen mieheni jälkikäteen totesi, että sairaalareissuja oli niin riittävästi, että hänet olisi voitu kirjata sairaalan kalustoon kuuluvaksi. Positiivinen elämänasenne on auttanut meitä jaksamaan ja luottamaan parempn huomiseen.

 

Kesällä, kun kaikki alkoi kääntymään jo parempaan suuntaan, muutimme hienoon uuteen asuntoomme. Kesän helteistä ei tarvinnut tuskailla, kun ilmastoinnin .viilennin piti lämpötilan sopivana. Asuntomme sijaitsee seitsemännessä kerroksessa. Kokonaan lasitetulta 9 metriä pitkältä parvekkeelta voi ihailla ja nauttia upeista taivaista, auringon nousuista ja laskuista. On mukava, kun voi hurauttaa hissillä autohalliin ja lähtä kylille.

Elämä on nyt varsin mukavaa. Meillä on puuhaa yllin kyllin. Kummallakin on kivat harrastukset. Minä kudon islantilaisia villapaitoja, hieman askarteluhommia on syksyn aikana tehty ja jotain on tullut kirjoitettuakin. Nämä homaat jatkuu edelleen.

Mieheni on kirjoittanut kirjoja ja 60-luvun muistoja sanomalehti Kalevaan. Pienoismallilaatikot on kaivettu komerosta ja mallien rakentamista sekä maalipurkkien korkkien avaamista on lähes päivittäin. Niiden tarvikkeiden hankintaan on käytetty Kiinan edullisia verkkokauppoja.

Yhteinen harrastus on sisustaminen. Ollan tehty monenlaisia asetelmia ja tuunattu kotiamme meidän näköiseksi. Kesällä jouduimme hankkimaan huonekaluja Ruotsin verkkokaupoista, kun Suomen huonekaluvalmistajat lomailivat. Poika vietti melkein koko lomansa meidän huonekalujen kokoamispuuhissa.

”Kun vaikeaa on mulla, niin silloin tiedän sen, sun viereesi voin tulla ja on yö taas lämpöinen. Oon kiitollinen siitä, että kanssasi olla saan. Ei mitkään lauseet riitä rakkaudesta kertomaan. On joskus ollut tiukkaa, vaan nyt on helpompaa. Kai sääntöänsä tiukkaa kohtalo myös noudattaa. Kun itsestänsä antaa, niin silloin myöskin saa ja kaksin jaksaa kantaa myös taakkaa raskaampaa. Nää kaikki vuodet yhteisemme, antaneet niin paljon on. Nyt hiljaa vanhenemme kultaan ilta-auringon”.

Tuo Souvareiden kaunis laulu on meidän laulu.

 

Hyvää Uutta Vuotta 2023!

 

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tammikuussa oli kovia pakkasia aivan tarpeeksi. Nyt mittarilukemat ovat inhimillisiä ja Suomen talveen kuuluvia vaihdellen 10-20 asteen välillä. Uutta valkoista lunta satoi useana päivänä ja pakkasen kanssa tuli todella kauniit talvimaisemat. Aurinko paistoi tänään 6 tuntia 44 minuuttia.

Tammikuun budjetti meni melkein suunnitelman mukaan. Eläkettä tuli tilille hieman enemmän. Helmikuun ekana pitäisi tulla vieläkin enemmän, kun uudet veroprosentit ovat käytössä.

Tammikuun sukkatuotantoa

 

Lankojen, kirjojen ja pienoismallin ostot pysyivät hyvin hallinnassa samoin lääke- ja sairaalamaksut. Ruokakauppaan menee suunnilleen joka kuukausi saman verran rahaa ja ravintolaruokaa oli pari kertaa ostettu. 

Karjala - koko tarina on mielenkiintoinen, sieltähän minunkin juuret ovat peräisin. Uusin Venäläinen Borssia ja Sarlotkaa keittokirja on vasta ilmestynyt. Mieheni intohimona on pienoismallien rakentaminen, uusin ostos on jättimäisen Wiking lentoveneen pienoismalli.

Venäläinen uusi keittokirja

Isännän intohimo on pienoismallit

 

Auton huolto oli suunniteltu tammikuun alkuun, mutta uuden akun osto tuli yllätyksenä. Onneksi se ei maksanut maltaita.

Tammikuussa sain seurakunnasta kirjeen, jossa tiedusteltiin hautapaikka-asioita. Kyseessä oli pappani hauta. Asia on vanha, sillä pappani on haudattu ennenkuin olen aloittanut koulun. Soitin seurakuntaan, asia selvisi. Sain toisenkin kirjeen, jossa luovutin paikan seurakunnan haltuun ja tililleni tuli hieman valuuttaa.

Tammikuun alussa kaikki sijoitukset ja rahastot olivat reilusti miinuksella, mutta eipä niistä kannata heti hermostua. Viimeisen päivän tilanne on huomattavasti parempi, mitään juhlan aihetta ei kuitenkaan vielä ole.

 

Viime viikon torstaina oli miehelläni Medisiinisessä Päiväsairaalassa lääkkeen tiputus suoraan suoneen. Aluksi oli hankaluuksia kanyylin laitossa. Kaksi kertaa hoitaja yritti kanyylia laittaa eikä onnistunut. Toinen hoitaja tuli kanyylia laittamaan, ei meinannut sekään onnistua. Nyt on monta ikävän näköistä mustelmaa muistona siitä reissusta. Tiputus kestää 4-5 tuntia. Kotona nousi sitten lämpöä, se saatiin taltutettua kuumelääkkeen avulla.

Seuraavana päivänä oli yllätys isännän selässä, siellä oli punaisia läikkiä. Päätettiin tarkkailla tilannetta. Aamulla oli vaihdettu uudet alusvaatteet ja eikä voinut tietää oliko paita vai annettu lääke aiheuttanut reaktion. Onkohan uudet värit ja värjäyspaikat otettu käyttöön jostain halpatuotannosta?

Onneksi eilen mies pääsi sairaalan lääkärille näyttämään ihoa. Kortisonia lisättiin, histamiinia ja paidan käyttökielto. Käänteishyljintää ekaksi eppäiltiin. Canonilla lääkäri otti selästä muutaman kuvan ja lupasi tiistaina soittaa ja jatkosta keskustella. Huojentunein mielin lähdimme kotiin, kun kyseessä ei ollut käänteishyljintä, todennäköisesti herkkyys uuden aluspaidan mustalle värille. Ei tätä haittaa nyt olisi tarvittu☹️.

 

Tänään minulla on ollut mahoton tehtävä. Olisi pitänyt löytää miehelle valkoisia tai vaaleita uusia pitkähihallisia kerrastoja tai ainakin aluspaita. En oikein hyvin tehtävässä onnistunut. Täytyy edelleen nettikauppoja katella ja toivoa, että onnistuisin uusia paitoja löytämään.

Uteliaana katse helmikuuhun, silloin on monenlaisia juttuja ja menoja tiedossa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat