Olin aamuhämärän aikaan liikkeellä. Eipä silti, tähän aikaan vuodesta ei valosaa aikaa ole kuin hetken, valo vielä vähenee parin päivän ajan. Talvipäivänseisaus on jo lauantaina 22.12. Lauantain jälkeen voi odotella ensimmäistä kirkasta auringon paistetta jonain päivänä, ehkä tammikuussa!

Tarkoitus oli käydä hoitotarvikkeita hakemassa, mutta tänään siellä oli ovet lukossa ja paikka pimeänä. Huomenna täytyy yrittää uudelleen. Kaupat aukeavat keskustassa vasta 10 aikaan, niin päätin käydä ottamassa kuvan kaupungintalon edustalla olevasta komeasta kuusesta. Onnistuneesti kun tähtäilin, sain kuusen kanssa samaan kuvaan kirkon tornin ja muutamat katuvalot.

Tarpeelliset hankinnat sain tehtyä ja apteekissa istuin jonkun aikaa muiden lääkkeiden hakijoiden kanssa. Viereeni tuli eräs rouva ja ihmetteli asiakkaiden paljoutta keskellä päivää. Ehdotin, josko ihmiset olisivat lääkkeitä hakemassa, kun monella lääkekatto on täyttynyt ja nyt on mahdollisuus saada 3 kk lääkkeet muutamalla eurolla. Itse olin juuri tälläisellä asialla, siis mieheni lääkkeitä hakemassa. Juttu meillä jäi kesken, kun minun kädessä olevan lapun numero pärähti punaisella näkyviin. Toivottelin hyvää vointia ja mukavaa joulua.

Päivällä piti vähän askarrella tuolien jalkoihin uusia tassuja. Eipä tassutkaan ikuisuuksia näköjään kestä, muutaman vuoden vain. Koti on siivottu ja uudet punasävyiset matot ovat lattialla ja muutama uusi joulukoriste tarttui tänään kyliltä mukaan. Posti on myös tuonut jonkun joulukortin, joten joulu voi meille tulla ja mennä sitten aikoinaan pois.

Mitään joululeipomuksia meidän perheessä ei tehdä ja kinkkukin saa olla kaupan pakastealtaassa jotain toista varten. Karjalanpaistia laitetaan ja valmiit laatikot, rosolli ja erilaisia kaloja löytyy jouluna hedelmien ja pähkinöiden lisäksi meidän pöydästä.

En ole hullaantunut jouluhulinasta. Jouduin ajattelemaan järkevästi, mitä meidän perhe tarvitsee. Ostin vain meidän ja pojan kotiin muutaman uuden maton. Eilen olin pojan kaverina tapetoimassa olohuoneen seinää. Seinä tuli nopeasti valmiiksi, sillä olen tapetin laittoa muutaman kerran elämäni aikana harjoitellut! Nykysin tapetit on todella upeita ja helpot laittaa, ensin liima seinään ja tapetti päälle. Liistereitä ei tarvii levitellä ja tapetteja vettymään laittaa.

Alunperin oli tarkoitus tämäkin joulu viettää tropiikin lämmössä ja valossa, toisin tällä kertaa kävi. Terveyden ehdoilla on kuitenkin elämää elettävä. Yksi puuttuva rokote, mpr estää tässä vaiheessa matkustamisen. Ehkä ensi jouluna sitten aurinkoa ja lämpöä.

Sainpas erään tuttavani yllätettyä viime viikolla tekemilläni punasävyisillä villasukilla. Tuli hyvä mieli meille molemmille. Hyvän voi aina laittaa kiertämään, tämän asian olen monta kertaa ja vuosia sitten oivaltanut.

Rauhaisaa Joulun odotusta jokaiseen kotiin!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla