Tänään herättiin lumisateen valkoiseksi tekemään maisemaan. Tosin, ei maisemassa ollut mitään valittamista aikaisemminkaan. Lunta on aivan riittävästi ja se on vielä puhdasta. Monen talon pihalla on ongelmia lumen paljouden kanssa, mihin sitä piilottaisi ja lisää tulee päivittäin. Kallista on lumen ajattaminen pois pihoilta.

Aamulla katselin kun naapuritalon pihalla oranssit vilkut välkkyivät, no lumikonehan siellä oli hommissa. Se on semmoinen keltainen kurittaja, jossa on ukkosen ääni ja avaruusaluksen valot.  Onneksi vielä lumikasat mahtuvat pihalle ja suurenevat päivä päivältä. Tulihan se meidänkin huoltoyhtiön jättikone käväseen lumia kasaamassa. Nyt on pihalla melkoiset lumivuoret monessa paikassa. Viikonloppuna satoi lunta ja vettä, mutta lumikasat eivät yhtään pienentyneet, vaikka oli lämpöasteita. Aurinko lämmittää jo kivasti, eilen tippui auringon paisteessa ikkunapellille vettä ja ikkunat olivat pisaroiden valtaamana.  Valoisuus on kuitenkin hurjaa vauhtia lisääntynyt ja valkoisuus häikäsee. Päivän pituus pituus on yli 11 tuntia.

Hiihtolomat loppuivat ja eilen oli kaunis aurinkoinen keväinen päivä ja paljon perheitä liikkeellä meren jäällä ja muilla ulkoilupaikoilla. Poroajelua oli lapsille hiihdon ja mäen laskun lisäksi tarjolla.

Perjantaina vietettiin Naistenpäivää ja mieheni synttäreitä etukäteen. Edellisenä päivänä olin käynyt naudan sisäfilettä ja perunoita ostamassa ateriaa varten. Sisäfileestä paistettiin pihvit ja perunoista tehtiin valkosipuliperunat, lisänä oli vihreitä papuja ja valkosipulivoita. Aika hintavaa naudan sisäfile on, mutta monta pihviä fileestä tuli ja laskin, että hintaa tuli 4,30/annos. Aika edullista? Mausteet, öljy ja voi löytyivät kaapista.

Villasukkia on joka päivä neulottu ja kohta on valmiina aikuisten sukatkin sairaalaan vietäväksi. Lasten sukkia on kassillinen odottamassa perille vientiä. Kaupat ja verkkokaupat on pullollaan ihania lankoja ja uusia värejä, että meinaa pieni pää joskus mennä sekaisin!

Niin, onhan mulla nyt kahvakuulat hankittuna, vaikka kauan se hankintaprojekti kesti!  Ohjelmia kuulien käyttöön on vuosien varrella kertynyt jonkun verran personal trainerin tekemänä ja lisää voi googlailla jos ideat loppuu. Toukokuussa on seuraava tavoite ja testi. Näillä ja pallolla mennään sinne asti.

Lumen paljouden keskellä mietin, kuinka Eteläisessä Suomessa kohta krookukset, narsissit ja kaikki muutkin kevään kukat alkavat kohta kukkimaan ja nurmikko tulee näkyviin. Meillä vielä odotellaan jonkun aikaa kevään ensimmäisiä orvokkeja parvekkeelle ja haaveillaan Goan lämmöstä ja auringosta päiväkahvien ja lättyjen sekä ihanien ihmisten tapaamista.

Näiden rantakuvien myötä oikein hyvää alkanutta viikkoa!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla