Kirjoitukset avainsanalla kotisairaala

Pääsiäistä vietetään poikkeuksellisissa oloissa joka kodissa. Perheenjäseniä ja ystäväviä ei voi nyt tavata. Monella voi olla viikkoja kestänyt etätyöskentely kotona ja samalla pelko ja huoli lomautuksista ja lopputileistä.

Koululaiset ovat etäopiskelleet jonkin aikaa ja monessa perheessä on pitänyt löytää ratkaisu, miten lasten opiskelu ja vanhempien etätyö saataisiin mahdollisimman hyvin yhdistettyä ja arki toimisi.

Meille tulee joka päivä omalla avaimella Humana Kotisairaalan henkilö. Eilen vaihdettiin uusi antibiootti ja vähän muutakin samalla tiputettiin. Mieheni sai pariksi päiväksi tippatelineestä kamun, nestettä menee litra vuorokaudessa. Onneksi täällä on toimiva kotisairaala ja ihania nuoria ihmisiä siellä töissä. Eilen hoitaja jätti muutama tabletin varalta, näitä ei tarvittu.


Aikamoisen taistelun jälkeen isäntä kotiutettiin sairaalasta tiistaina ja jatkohoito saadaan Kotisairaalasta. Mies oli kahden lääkärin puhuteltavana toimistossa, jossa häneltä kyseltiin miten kotona pärjääminen onnistuu ja minkälaiset olosuhteet kotona on. Lopulta hän sai lääkärit vakuuteltua pärjäämisestä. Kyllä me pärjätään, kun suonen sisäinen lääkitys hoidetaan muualta. Muuta sairaalahoitoa hän ei tarvitse.

Sairaalassa lääke annettiin kolme kertaa vuorokaudessa. Kotisairaala laittoi sellaisen pullon vyölaukkuun, josta lääkemäärä meni tasaisesti vuorokauden ajan. Pullo käytiin seuraavana päivänä vaihtamassa uuteen. Eilen tuli vieläkin helpompi ratkaisu, uusi lääke ja kerran päivässä annettavaksi.


Paras asia kuitenkin eiliselle päivälle oli isännän gourmet ateria, 2 lihapullaa, pottumuusia ja porkkanaa. Juomana oli maitoa ja jälkkäriksi mukillinen teetä. Tänään hän nauttii puolet annoksesta. Ruokamäärä ei ole iso, mutta monen päivän syömättömyyden jälkeen pienikin määrä kiinteää ruokaa on hyvä! Kotona mentiin nesteillä pari päivää, kun ruoka ei maistunut sairaalaruoan jälkeen.

 

Hyvin nukutun yön jälkeen päivä aloitettiin ruispuurolla, jossa oli reilu voisilmä ja lisäksi maitoa ja teetä. Näillä meinaan isännän saada jälleen jaloilleen ja parempaan kuntoon.

 

Ikkunan takaa voi ihailla aurinkoista päivää ja tyhjiä pihoja. Lumet on hyvin sulaneet, pyörätiet odottavat lakaisukonetta töihin.

Naapurin pikkupojat ovat tulleet ulkohommiin toppavaatteet päällä, mutta pipot ja käsineet on jätetty sisälle tai heitetty rappusille. Iso lumikasa on vielä pihalla, jossa voi leikkiä kukkulan kuningasta ja muitakin keväisiä leikkejä!


Hyvää Pääsiäistä, kuulostellaan kavereiden pärjäämistä ja pysytään terveenä ja kotona. Onneksi tämä on poikkeuksellista aikaa ja jossain vaiheessa palataan normaaliin elämänvaiheeseen❤️

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat