Kirjoitukset avainsanalla Maali

Teillä menee hyvin, kun on maaleja, pienoismalleja ja lankoja. Näin totesi poikamme kun oli eilen meillä käymässä! Kyllä meillä menee hyvin. Molemmilla on hyviä harrastuksia ja niiden parissa vierähtää tunti jos toinenkin.

Mieheni on ollut nuorena miehenä merillä ja hänelle on käynyt niin kuin useille entisille merimiehille, eli laivoista pääsee kyllä pois, mutta meriltä ei koskaan. Vuosien varrella hän on rakentanut monta laivan pienoismallia eri materiaalista. Niitä on syntynyt paperista, kartongista, puusta ja muovista.

Internet on avannut kaikille pienoismallien rakentajille pääsyn maailman pienoismallikauppoihin. Malleja on tullut Intiasta, Australiasta, Japanista sekä useasta Euroopassa sijaitsevassa pienoismallikaupasta. Maalit ja muut tarvikkeet joutuu tilaamaan kotimaisesta nettikaupasta, kun kotipaikkakunnalla ei ole sellaista kauppaa, josta saisi kaiken tarvittavan materiaalin. Nykyisin hän rakentelee sukellusveneiden pienoismalleja. Kun hän vetäytyy pienoismallimaailmaan työhuoneen puolelle, ei mikään ääni tai asia tunnu isäntää hetkauttavan!

Lankakerien maailmaan minä olen juuttunut! Aina tulee uusia ihania lankoja kauppoihin ja niitähän pitää saada itselle. Onneksi ruokakauppa reissulla voi muutaman kerän aina ottaa kärryihin. Joitain lankoja tilaan myös nettikaupoista. Postiin meidän perheellä on usein asiaa, joko maaleja, pienoismalleja tai lankoja hakemaan.

Olen kutonut satoja villasukkia hyväntekeväisyyteen. Kaukaisin maa sukkalähetyksille on ollut Pohjois-Korea. Yliopistollisen sairaalan lasten- ja aikuisten syöpäosastot ovat myös ottaneet sukkia ja sytopipoja vastaan. Eräs avustusjärjestö paikkakunnalla on myös saanut tekemiäni sukkia lahjoitettavaksi edelleen.

I love muovi valtakunnallinen kampanja jalkautui tänään Ouluun. Rotuaarilla oli esittelyä ja tietoa siitä, kuinka saadaan suomalaiset lajittelemaan pakkausmuovit ja arvostamaan muovia arvokkaana raaka-aineena, jonka pitää päätyä kierrätykseen.

Oulussa muovit liikuttaa Hauru Oy biokaasulla kulkevalla jäteautollaan, jonka tunnistat keltaisesta tarroituksesta sekä rekisterinumerosta BIO-18.

Olen matkaillut Intiassa ja kuullut sikäläisestä muovin kierrätyksestä. 20 miljoonan asukkaan Mumbain kaupunkiin junat tuovat aamuisin kymmeniä tuhansia työläisiä. Kuumasta ilma-alasta johtuen jokaisella on vesipullo, jonka he jättävät tyhjänä junaan. Mumbaissa on poikajoukko, joka kerää nämä tyhjät pullot ja myy ne muoviromun kerääjälle. Tällä tavalla he hankkivat kohtuullisen päiväpalkan. Poikien toiminta hyödyttää kaikkia.

Tänään oli lämmin aurinkoinen päivä. Pihaa on haravoitu ja lumikasoja levitelty sekä pihakalusteita pesty ja pihalle tuotu. Ensimmäinen lämmin ilta, jolloin tarkeni istumaan ulkona ja juomaan iltakahvit. Toki takki piti olla päällä.

Huhtikuun viimeisiä päiviä vietetään ja Vappuun valmistaudutaan muutaman päivän kuluttua. Kotona on myös keväisin värein peti pedattu.
 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat