Kirjoitukset avainsanalla Neuleita

Tällä hetkellä on Islantilaisten neuleiden suosio huipussaan. Lankoja on hankala saada, saati sitten mieleisiä värejä ja määrätyn mittaiset ja kokoiset pyöröpuikot ovat vähissä tai joistain jo loppuneet. Islantilaiset neuleet-kirjaa yritin tilata, painos lopussa. Onneksi on saatavilla moneen lankaan soveltuvia ohjeita netistä.

Minä olen aikoinaan tehnyt kaarrokevillapuseroita, silloin ne olivat norjalaisia villapaitoja. Kotipaikkakunnalla oli keskustan vanhassa puutalossa ihana lankakauppa, jossa oli valtava määrä lankoja, kuteita ja kaikenlaista käsillä tekemiseen tarvittavia tarvikkeita. Tuolloin malli oli Muoti + Kauneus-lehdestä ja lankana oli Fauna. Oispa ollut lehdet vielä tallessa.

Niin, eihän minulla ollut pienintäkään aikomusta alkaa villapaitaa tekemään. Missä minä sitä käyttäisin? No, aikani katselin ihania puseroiden kuvia eri fb-ryhmistä ja muutama tuttava laittoi kuvia tekemistään puseroista. Eipä sitä muuta tarvinnutkaan...

Rupesin malleija katseleen ja sitten vaikein homma oli löytää ohjeen mukaisia lankoja. Malliksi löytyi revelrystä Juutua villapaita, ohjeen on suunnitellut Maaru Moilanen. Valitsin maksullisen ohjeen, tee sinäkin samoin!

Vihdoin löysin yhdestä juukalaisesta Kalusteliikkeestä neljää eri väriä tarvittavan määrän lankaa puseroon. Lanka on islantilaista 100 % villalankaa, Alafosslopi. Väreiksi löysin 0163 Dark soft purple, 9958 Light indigo, 1240 Dark magenta ja 1235 Ray of light. Langat tilasin torstaina 18.2 ja ne tulivat salaman vauhdilla perille. Perjantai-iltana kävin postista langat hakemassa. Lankoja ihmettelin ja niiden väriä.

Viikko lankojen tilaamisesta pusero oli valmiina pesuun. Pesin ohjeen mukaan ja kuivailin neuleohjeen mukaisesti. Minun makuuni värit ovat kivat, ehkä olisin toisin värit valinnut, jos jossain kivijalkaliikkeessä niitä olisi päässyt näkemään ja kokeilemaan yhteensopivuutta.

 

Toiseen puseroon on sitten kolmesta eri paikasta haalittu langat. Lettlopi lankaa tulee Afmaeli puseroon. Kaikkia tarvittavia värejä ei mistään löytynyt. Neuleeseen tarvittava lankamäärä on grammoissa kyllä kasassa, värejä täytyy sovitella neuleen etenemisen mukaan. Nyt on vasta helmaa tehty jokunen sentti. Voi vaikka tulevalla viikolla saada lisää uusia värejä. Näilläkin langoilla pusero aikanaan valmistuu. Aamulla piti käydä kivijalkaliikkeestä ostamassa yhdet pyöröt lisää. Onneksi on iso lankakauppa, josta ei ole puikot loppuneet ja täydennystä oli viikolla tullut puikkovalikoimaan.

Yksi kivijalkaliike on vain kaupungissa, joka myy islantilaisia lankoja. Hyllyt siellä oli tyhjät, pari kerää vain olisi löytynyt, mutta ei ollut sopivia väriltään. Monella lankakaupalla on verkkokauppa ja sähköpostilla/puhelimella voi tiedustella kaupoista lankoja, vaikka ei ole verkkistä. Aikaa kyllä menee kun verkkokauppojen sivuja luuraa ja yrittää saada sopivia lankoja hankittua.

Ihanaa kun aurinko paistaa ja kevät tulee tälle korkeudelle. Lämpöasteita on parina päivänä ollut ja aurinko on lunta sulattanut. 

Aurinkoisia kevätkelejä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syksyinen lämmin viikko takana ja monenlaisia juttuja, kivoja ja sitten ei. Vastusti parissa jutussa, mutta niinhän se voi joskus käydä. Hyvin asiat kuitenkin järjestyi vastuksista huolimatta.

Kävin Hyvinvointikeskuksessa lääkärin vastaanotolla. Elokuussa olin verikokeissa ja pyydettiin varaamaan aika lääkärin vastaanotolle. Chatin kautta yritin varata, vastaus oli, että aikanaan kirje tulee kotiin, jossa on aika. Lähes 2 kuukautta kesti saada aika, kun ei ollut mikään kiireellinen asia.

Mietin kuitenkin, miksi pitää mennä lääkärin vastaanotolle, kun verikokeiden tulokset näki jo verkosta samana päivänä kun ne on otettu. Asia selvisi, lääkäri halusi nähdä, kun ei ollut mitään merkintöjä minusta. Onneksi olen ollut terve, eikä merkintöjä löydy. Parin vuoden päästä pitää tilata kontrolliaika. Eipä minulla ollut mitään ihmeellisiä kysymyksiä, vaikka lääkäri niitä tiedusteli.

Lopuksi muistin kysyä lähetettä fysikaaliseen hoitoon, sen sain. Kotona tutkin lähetettä ja käyntikertoja oli runsaasti. Lääkärin kommentti oli, eihän niistä Kela juuri mitään korvaa. Muutaman euron kuitenkin tulee korvaus käyntikerralta!

 

Viime viikolla kävin ostamassa uuden hellan ja toimitus luvattiin tiistaiksi, samalla viedään entinen pois ja asennetaan uusi tilalle. Homma hoitui hyvin. Asennuksen jälkeen rupesin katsomaan uunin sisälle ja hakemaan uunipeltejä. Tuossa mallissa pitää olla 3 peltiä ja yksi pannu. Niitä ei löytynyt. Kävin liikkeessä kertomassa, että pellit puuttui. Myyjältä sain töykeän vastauksen, kyllä ne sieltä löytyy. Ei vaan löydy.

Lähdin pois ja uudelleen uunia kopeloimaan. Asiakaspalveluun puhelu, johon pitkän ajan kuluttua vastattiin, hetken odottelin kun asiaa selviteltiin. Vastaukseksi sain, että itse pitää soittaa hellan maahantuojalle, sieltä saan puuttuvat pellit. Tässä vaiheessa hermostuin ja sanoin, että teiltähän minä olen hellan ostanut. Selitys oli, kun itse soittaa tulee pellit nopeammin.

Asiakaspelvelu on monessa liikkeessä aivan surkeaa. Ensin keskustelet robotin kanssa, joka ei ymmärrä vaikka kuinka pelkistetysti asian kirjoitat. Minuuttien jonotus puhelimella ja kamalan musiikin pakkokuuntelua, se on monen asiakaspalvelun puhelinlinjoilla arkipäivää.

Ostamani hellan liikkeen asiakaspalvelija yhdisti minut suoraan maahantuojan asiakaspalveluun. Muutamat tiedot hellasta ja pellit luvattiin lähettää maksutta. Edelleen odottelen peltejä, jospa ensi viikolla sitten uunia pääsee lämmittämään!

Tulevan viikon perjantaina tulee vihdoin sähkömies laittamaan muutamia pistorasioita ja katkaisija juttuja. Yli kuukauden sähkömiestä on odotettu. Hän lupasi soittaa ja kertoa mitä homma tulee maksamaan. Jostain syystä oli asian unohtanut, muisti kuitenkin kun kävi hommat katsomassa. Pari kertaa olen asentajalle soitellut, tuloksetta. Liikkeeseen soitin myös ja projektihenkilö lupasi, että minulle soitetaan. Joo soitettiin viikon odottelun jälkeen. Onkohan sähköliikkeillä paljon isoja hommia, että pienet jutut ei kiinnosta?

Batman juhlaa vietettiin viikolla upean kakun kanssa. Kakku piti tilata viikkoa aikaisemmin paikallisesta leipomoliikkeestä. Batman on vaan niin huippu ja kakku oli hyvää. Pienempikin olisi piisannut, mutta tämä oli pienin mitä leipomosta sai.

Nyt on kakut tältä syksyltä syöty ja siirrytty ruokien tarkkailuun ja puntarihommiin. Kuukauden ajan yritän puntaroida kaikki ruuat mitä syön ja täyttää ruokapäiväkirjaa. Ensimmäinen viikko ”akatemiaa” menossa ja 9 viikkoa jäljellä. Mielenkiintoista vaihteeksi. Netistä löytyy monia ruoka-aine/kalorilaskureita, en tiedä mikä niistä on paras, minä käytän Sulamoa. Sulamosta löytyy lähes kaikki Suomessa myytävät ruokatarvikkeet ja se on helppo käyttää ja mielenkiintoista seurata päivän ruokakertymää.

Maanantaina on kuudes faskiatunti, toivottavasti seuraavat kuusi tuntia ovat myös faskiatunteja, eikä niitä vaihdeta pilatekseen. Maanantaina porukan enemmistön päätöksellä mennään. Minulla on hyvät perustelut tuntien jatkamiseen.

Petroolin värinen villa-silkki langasta valmistui itselle uusi pitsihuivi. Huivi tuntuu ihanalta ja ulkonäössäkään ei ole moittimista. Muutamat vanttuut olen syksyn aikana tehnyt. Vanttuut vaan ei ole oikein mun juttu.

Oksalla Ylimmällä – Lapaset kädessä, yhteisneulonta KAL 1. - 13.10.2020 on nyt meneillään ja siihen olen osallistunut. Ensi viikolla vanttuut ovat valmiina.

Karviaiset on pakastettu ja puolukoista tehty huuppaa lasipurkkeihin. Kiva talvella lisäkkeeksi niitä on ottaa. Omppuja ostin laatikollisen 8-vuotiaalta tulevalta maastohiihtäjämestarilta. Toimelias poika myi jo toisena syksynä mummulan puista keräämiä omenoita rahoittaakseen kilpasauvojen hankinnan. Rahaa tuli sauvoihin ja lopuilla hän aikoi ostaa uudet monot. Seuraavalle syksylle minulla on omppuvaraus!

Hyvää värikästä syksyä, pysytään terveenä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat