Minä sain muutama viikko sitten kirjeen kotiin, jossa kerrottiin mahdollisuudesta osallistua tutkimukseen uudesta paremmasta influenssarokotteesta aikuisille.

Innostuin kovasti asiasta, sillä tutkimus paremmista lääkkeistä ja rokotteista on mielestäni hyvä asia. Kirjeessä kerrottiin, että saat rokotteen kausi-influenssaa vastaan ja olet mukana kehittämässä parempaa influenssarokotetta aikuisille. Tutkittava kasvisperäinen rokote on nelitehoinen ja sisältää suojan kaikkia neljää Suomessa influenssaa aiheuttavaa virustyyppiä vastaan. Rokotteen valmistus on nopeampaa kuin nykyinen käytössä oleva. Rokotteen sisältämä viruskanta vastaisi paremmin kiertäviä virustyyppejä ja suojateho säilyisi koko influenssakauden.

Yritin soittaa pari kertaa kirjeessä olevaan puhelinnumeroon huonoin tuloksin. Tutkimuksen tekijöiden www-sivujen osoite oli kirjeessä, sieltä löysin tietoja ja ilmoitin halukkuuteni osallistua tutkimukseen. Muutaman päivän kuluttua tutkimushoitaja soitti ja kertoi, että ryhmä on jo täysi. Sanoin, että oli hyvä kun ilmoititte, että en turhaa odottele yhteydenottoa. Puhelun aikana selvisi, että en olisi voinut osallistua tutkimukseen, sillä olin jo ehtinyt ottaa tavallisen influenssarokotteen.

Jälkeenpäin mietin, että en olisi muutenkaan voinut osallistua tutkimukseen mieheni vakavan sairauden vuoksi. Hänen pitää ottaa vuosittain influenssarokote samoin kuin perheenjäsenten ja lähipiirin. Tutkimuksessa mukana olleena en olisi tiennyt olenko saanut oikean rokotteen tai verrokkirokotetta. Näin ollen minulla ei mahdollisesti olisi ollut influenssarokotetta ollenkaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla