Kirjoitukset avainsanalla Tiernapojat

Pimeänä marraskuisena lauantaina Kauppakeskus Kapteenissa vietettiin Naisten iltaa. Ilmoitus oli jo houkutteleva: Leidit, tämä ilta on teidän!

Illan tunnelmaan pääsin jo automatkalla, kun radiosta tuli ohjelma, jossa soitettiin ihmisten musiikkitoiveita. Kivaa ja rentouttavaa musiikkia kuunnellen meni nopeasti matka määränpäähän. Ihmeen rauhallista oli liikenne lauantai-iltana, ei ollut tietoa arkipäivän kiireistä lentokentän suuntaan.

Kauppakeskuksessa parkkipaikka oli melko täynnä, mutta autolle löytyi kuitenkin vapaa ruutu. Ihmisiä parveili käytävällä ja iloinen puheensorina täytti tilan.

Tilaisuuden alkuun en ehtinyt, mutta hetken ympärilleni katseltua kuulutettiin muotinäytöksen alkamisesta. Näytöksessä oli esillä alkutalven raikkaimmat trendit. Monta kaunista asua oli mallien päällä esityksessä. Oli monelaista vaatetta, toppatakista upeisiin juhla-asuihin, arkiasuja unohtamatta.

Tämä hopean värinen juhla-asu oli mielestäni illan upein. Toki monta muutakin kaunista asua oli, kuten aloituskuvan keltainen auringon mieleen tuova asu. Kaikkien asujen esittelijät olivat upeita naisia!

Vaateputiikista oli mahdollisuus ostaa illan aikana edullisella hinnalla monenlaisia asuja, kenkiä ja asusteita. Itse hypistelin yhtä jakkua, mutta se jäi vielä kauppiaan rekkiin.

Tapahtuman aikana kauppakeskuksessa oli mahdollisuus tutustua paikallisiin yrittäjiin ja heidän tarjoamiin palveluihin sekä käyttää hyväksi illan erikoistarjouksia. Tarjouksia oli ainakin ravintolassa, tuotepaketeissa ja pikameikkejä tehtiin pienellä hinnalla.

Muutama korukauppias oli laittanut myyntipöytänsä käytävään. Samoin löytyi käsitöiden myyjä. Ihailin villasukkia ja juttelin myyjän kanssa, joka sanoi, että tästä saisi hyvät joululahjat hankittua. Kiitin tarjouksesta ja kerroin, että itse teen parisataa sukkaparia vuodessa. Aikamme juteltiin ja kerroin hänelle fb-ryhmästä, jossa on kivoja ja ilmaisia malleja saatavana. Myyjä otti ryhmän nimen ylös, kehoitin katsomaan ryhmän sivuja ja liittymään myös porukkaan.

Kauniita kukka-asetelmia ja muuta kukkatarvikkeita jouluisin lisäyksin oli kukkakaupassa tarjolla. Apteekissa oli avoimet ovet ja ruokakaupassa oli myös tarjouksia. Lisäksi oli tuotekasseja ja illan päätteeksi arvonta, jossa oli monia palkintoja.

Sattuipa illan aikana kiva juttutuokio, kun minua olkapäähän koputti nainen, jota en tunnistanut. Hän kysyi, muistanko, en muistanut. Tyylikäs nainen oli kuitenkin tutun näköinen, hän kertoi nimensä, mutta minua ei nimen kertominen auttanut yhtään. Hän kysyi mieheni vointia ja siinä yhteydessä minä hoksasin, kuka ja missä olen tämän naisen aikaisemmin tavannut. Puheltiin tämän hetkiset kuulumiset ja toivoteltiin mukavaa viikonloppua ja talven odotusta.

Ilta oli mukava piristys marraskuun pimeyteen. Tunnelmaa lämmittivät kauniit sävelmät Janne Tulkin esittämänä.

 

Eilen oli keskustassa joulun avajaiset ja jouluvalot syttyivät. Oli hyvä hetki keittää Joulupukin puuroa ja sekametelisoppaa kotonakin diwalilyhtyjen loistaessa ja kausivalojen valaistessa.

Tiernapojat ovat täysin omalaatuinen ilmiö Oulussa. Tiettävästi Keski-Euroopasta Ruotsin kautta 1800-luvun lopulla perinne on tullut Ouluun. Oulussa on Tiernapoikapatsas, sen muotoili ja toteutti iiläinen taiteilija Sanna Koivisto vuonna 2014.

Tiernapoikakaupunki on Oulu, jossa järjestetään viikonloppuna valtakunnalliset tiernapoikakilpailut 2019. Lauantaina oli sarjojen alkukilpailut, sunnuntaina lauletaan finaalit ja voittajat valitaan. Ikäjakauma oli tänä vuonna laaja, nuorin oli 6-vuotias ja vanhin kilpailuun osallistuja oli 80-vuotias. Perinne elää ja jatkuvuus musiikkiesityksiin ja taattu. Kilpailun taso on kova, laulun puhtauteen, esiintymiseen ja visuaalisuuteen on panostettu ja se näkyy esityksissä.

Huomenna on uudet Murjaanien kuningas, kuningas Herodes, Knihti ja Mänkki.

 


 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat