Minun suomeni on tähtitaivaan alla.

Minun suomeni on missä kuljenkaan.

Minun suomeni on kaunein päällä maan.

Tänään vietetään Suomen 102. Itsenäisyyspäivää.

 

Vuosi sitten oli tunnelma sekava ja järkyttynyt kotikaupungissani tapahtuneiden raiskauksien ja seksuaalirikosten vuoksi. Tuolloin poliisi julkaisi tiedotteen, jossa kehoitettiin nuoria tyttöjä ja heidän vanhempiaan tarkkaavaisuuteen erityisesti somessa.

Tapahtumien tultua julki, kaupunki on saanut rahoitusta toimenpiteisiin, joilla voitaisiin tulevaisuudessa estää raiskaukset ja seksuaalirikokset. Nuoret ovat tulleet varovaisemmiksi somessa, mutta tilastojen mukaan vähennystä ei ole tapahtunut!

Edelleen pitää epäonnistunutta maahantulopolitiikkaa nopeuttaa ja tehostaa sekä Suomen kansallisuuden saantia tiukentaa. Maassamme laittomasti olevat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pitää saada maasta pois välittömästi.

Suomen Itsenäisyyspäivänä on hyvä muistaa, mitä edelliset sukupolvet ovat joutuneet tekemään vaikeissa olosuhteissa. Nyt meillä on oma itsenäinen maa, oma kieli ja oma sinivalkoinen lippu.

Itsenäisyyspäivän aamiaisella meillä oli suomalaista pekonia, kotimaisia vapaan kanan munia, kotimaista karpalomehua. Kahvi ja tee on olosuhteista johtuen tuontitavaraa.

Hiljainen aamun hetki ei poikennut arkipäivästä. Aamulla Facebookin neuleryhmään tuli tämän päivän ohjeet Joulukalenterisukkiin ja Tulkoon Joulu sukkiin. Päivän osuudet on tehty ja huomisia pätkiä ootellaan. Päivä on lyhyt, aamulla oli pimeä ja 14 aikoihin hiipii jo hämärä.

Itsenäisyyspäivän iltana kello 18 sytytetään perinteen mukaisesti kaksi kynttilää ikkunalaudalle.

Perinne on lähtöisin 1700-luvun Ruotsin vallan ajoilta, silloin kynttilöillä juhlistettiin kuningasperhettä. Kapinan työkaluksi kynttilät muuttuivat 1800-luvun lopulla. Sortovuosina kynttilöitä poltettiin 5. helmikuuta, Runebergin päivänä venäläistämisen vastalauseen symbolina.

Vuonna 1927 Itsenäisyyden liitto kehoitti polttamaan kynttilää klo 18-21. Tuolloin ei mainittu kynttilöiden määrästä mitään. Oisko kahden kynttilän polttamien niin yksinkertainen asia, kun ikkunat oli jaettu ruutuihin, niin molempiin alaruutuihin laitettiin kynttilä palamaan.

Useita Suomen Itsenäisyyspäiviä olen viettänyt kaukana Suomesta ja maamme ongelmista. Päivää on juhlistettu ystävien, hyvän ruoan, puhein ja Suomen lipun ollessa paraatipaikalla.

Tänään päivää vietetään kotona parhaassa mahdollisessa seurassa omassa turvallisessa kodissa katsellen Tuntematonta sotilasta.

Hyvää Suomen 102. Itsenäisyyspäivää!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla