Kiva kun parina päivänä oli helpot lyhyet pätkät Ystävänpäiväsukkiin. Sukat on suunnitellut neulesuunnittelija Niina Laitinen. Joka aamu julkaistaan uusi kuvio ja Ystävänpäiväksi sukat ovat valmiina. Minun sukat tulee tällä kertaa Nallesta, kuten ohjeessakin on lankasuositus. Toiset sukat teen 7 Veljeksestä.

Facebookissa on monia neuleryhmiä ja muitakin kiinnostavia kädentaitajien ryhmiä. Moneen ryhmään kuulun, ideoita ja vinkkejä niistä saa ja näkee kuinka kauniita asioita ihmiset ovat tehneet ja ite myös innostuu uusista asioista!

Sytomyssykampanja OYS on yksi seuraamistani ryhmistä. Sieltähän pompahti reilu viikko sitten ylläpitäjän seuraavanlainen päivitys:

”Kävin eilen Lankamaailmassa ja joku ihana ystävällinen ihminen oli lahjoittanut keräykseen viisi kerää valkoista Jannea yhteensä 250 grammaa. Janne lankahan on Seitsemän Veljestä vastaavaa hyvää sukkalankaa. Hän kuka ensin laittaa mulle yksityisviestin, niin saa hakea langat minun luota. Ehtona kumminkin se, että langoista tehdään sytosukkkia”.

Minä ehdin ekana viestin laittaa Sytomyssykampanja OYS ylläpitäjälle ja sain langat. Hän antoi lisäksi 2 kerää Novita Isoveli lankaa. Onneksi Niina Laitinen designs on kauniita malleja, mistä voi valita. Valkoiset sukat tein Niinan mallien mukaan.

Yksi valkoinen Janne kerä oli vielä jäljellä, omista varastoista löytyi lisää lankaa sukkiin. Raitasukkiin lisäsin Novita Majakkasaari lankaa. Kolmet sukat tulee viidestä valkoisesta ja yhdet Isovelistä. Torstaina vein nämä lahjoituslangoista tehdyt sukat OYSiin. 

Minulla oli valmiita värikkäitä perussukkia jonkun verran. Keräykseen päätyi 22 paria sukkia. Yhdet pitkät kirjoneulesukat, Ystävänpäiväsukat 2021 sai yksi hoitaja. Hoitohenkilökunta on myös sukkansa ansainnut. Pari vuotta aikaisemmin vein syöpäosaston henkilökunnalle ison kassillisen sukkia. Viime keväänä osallistuin myös parilla kassillisella ”Kärkitaistelijat” sukkakeräykseen.

Sytomyssykampanja OYS onnistui jälleen hienosti. Kauniita sukkia kertyi 158 paria, 96 sytomyssyä ja kuudet kämmekkäät. Keräys jatkuu edelleen ja tarve on suuri. Ainakin yliopistosairaaloihin ja vähän pienempiinkin sairaaloihin ottavat mielellään sytopipoja ja villasukkia.

Olishan minulla ollut omia projekteja ihan riittävästi, mutta hyvän asian puolesta voi vähän omia aikatauluja venytellä. Kaikki sukat sain kuitenkin tehtyä, vaikka kiirettä piti. Eilen olin mieheni kaverina Medisiinisessä Päiväsairaalassa ja siellä sain loput Ystävänpäiväsukkien langat pääteltyä.

Eilen piti vielä yhdet Ystävänpäiväsukat laittaa puikoille, malli on mielestäni kaunis ja lankoja vielä löytyy!

Hyvää Ystävänpäivää meille kaikille!

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla