Osaatko suunnistaa Helsingissä paremmin kuin taksikuski? Testaa 11 kysymyksellä. Kiinnostuin asiasta ja tein testin. Läpäisin sen virheettömästi, voisin aloittaa vaikka taksihommat Helsingissä.

Taksiliikenteen uudistus helpotti taksikuskiksi ryhtymistä. Ongelmaksi voi tulla paikallistuntemuksen puuttuminen meillä ja muualla. Taksiuudistuksen jälkeen tilanne on muuttunut, muualta tulleet kuljettajat eivät enää välttämättä hallitse karttaa. Näihin päiviin asti on voinut luottaa siihen, että taksi vie turvallisesti oikeaan osoitteeseen.

Nykyisin taksi vielä varmistaa osoitteen ja lyö navigaattorin päälle, että löytää perille. Erään kerran naisporukka otti tumman kuskin ohjaaman taksin ja kertoi osoitteen. Kuski kysyi, missä tämä osoite on ja yritti laittaa navigaattoria päälle, kuitenkaan siinä onnistumatta. Reilun kilometrin lenkki siinä heitettiin ja naiset pyysivät kuljettajaa palaamaan takaisin lähtöpisteeseen ja totesivat, etteivät olisi sillä taksilla päässeet ikinä perille.

Samat on ongelmat maailmallakin. Tulin kerran yömyöhään lentokoneella Goalta Delhiin ja otin poliisin valvoman prepaid-taksin mennäkseni yöksi paikalliseen hotelliin. Tumma poika väläytti valkoista hammasriviä ja kysyi hotellin nimen. Sitten lähdettiin matkaan ja pysähdyttiin lentokenttäalueen portilla, jossa vahti halusi tietää nimeni ja missä taksissa istuin. Jatka jatkui. Minua hieman huolestutti päästäänkö lainkaan perille, koska taksi oli huonokuntoinen ja pysyi nippanappa käynnissä ja liikennevaloissa se sammui. Valojen vaihtuessa vihreiksi matka pääsi kuitenkin jatkumaan. Sitten saavuimme Mahipalpurin alueelle, jossa on n. 250 hotellia. Osa hotelleista sijaitsee pimeiden ja kapeiden kujien varrella, niin minunkin hotellini. Aluetta voi kutsua hyvällä syyllä ”hotellihelvetiksi”.

Siinä sitten hotellia etsien ajeltiin eestaas ja kuskina toimiva nuori mies oli osoitteesta aivan ulalla. Meillä oli kuskin kanssa erimielisyys siitä, missä hotelli sijaitsee. Hän olisi jatkanut isoa tietä eteenpäin, minä taas kerroin, että mielestäni olemme menneet jo hotelliin kääntyvän pienen kujan ohi. Auto sammutettiin ja pähkäiltiin mitä nyt tehdään. Viimein kuski taipui kannalleni ja palasimme taaksepäin. Matkalla kuski kävi parista paikasta kyselemässä hotellia, mutta palasi tyhjin käsin takaisin. Sain suostuteltua kuskin jatkamaan etsintää toiselta suunnalta. Sitten saavuimme pienen kioskin luo, jossa oli vanha pipopäinen mies ja hän osasi neuvoa hotellille. Kun kuski oli papalta kysymässä tietä, säikähdin kadulla kulkevia intialaisia nuorten poikien joukkioita. He näyttivät olevan kiinnostuneita vaaleasta Eurooppalaisesta naisesta, joka istui yksin auton takapenkillä. Lähdettiin liikkeelle ja käännyttiin papan ohjeiden mukaan, niin hotelli löytyi viimein 100 metrin päästä. Tuolloin kello oli jo vaikka mitä. Etsintä kannatti kyllä, sillä hotelli oli kaikkein paras missä olen Delhissä ikinä yöpynyt.

Seuraavaa reissua varten painoin mieleeni pääkadun varrella olevien hotellien nimiä ja sijainteja. En aikonut seuraavalla kerralla olla taksioppaana Delhissä!

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla