Jälleen on monessa perheessä joulutohinat parhaillaan menossa ja mietitään mitä ostetaan lapsille joululahjaksi. On toiveita ja haaveita monenlaisia ja monenkokoisia. Onneksi monessa perheessä asiat on hyvin ja voidaan hankkia lahjoja ja viettää mukavaa joulua yhdessä perheen kanssa. Näin hyvin ei ole kuitenkaan jokaisen lapsen kohdalla.

Surulliseksi sai mielen kun kerrottiin, että tänäkin vuonna moni lapsi jäisi ilman joululahjaa, ellei joku tuntematon ihminen laittaisi pakettia. Useat järjestöt ja yhteisöt operoivat keräyksiä, joissa kerätään valmiita joulupaketteja tai rahaa, jolla voidaan hankkia lahjoja. Näin ikävästi ei saisi olla yhdelläkään lapsella Suomessa, olemmehan edelleenkin hyvinvointivaltio!

Tänäkin vuonna olen sukkia ja sytöpipoja kutonut melkoisen määrän ja vienyt niitä suoraan sairaalaan syöpäosastolle. Molempia on mennyt lapsille ja aikuisille, kaikki varmaan tarpeeseen. Monet raskaat hoidot saavat oman lämmönsäätelyn sekaisin ja ihmisen palelemaan. Sukat lämmittää jalkoja ja pipot hoitojen seurauksena kaljua päätä.

Minä olen kutonut kesän aikana 50 paria lasten villasukkia. Villasukat toimitettiin luotettavan toimijan mukana Pohjois-Koreaan maaseudun lapsille syyskuussa. Siellä villasukat ovat todella tarpeelliset. Ilmasto on samanlainen kuin meillä, eli talvella on kylmää. Asunnot ovat heikkoja meikäläisiin asumuksiin verrattuna. Useamman huoneen talossa voi olla vain yksi tulisija, joka ei lämmitä koko asuntoa. Toivon, että monen pienen ihmisen jaloissa on kutomanivärikkäät villasukat.

Nyt odottaa 50 villasukan satsi uusia omistajia. Ensi viikolla ajattelin kysellä mikä järjestö sukat voisi ottaa ja toimittaa ne niille lapsille, joilla sukille on eniten käyttöä.

Tänään tuli tilaamani uudet langat lankavarastoani täydentämään. Sukkia kauniista värikkäistä langoista tulee jälleen sairaalaan toimitettavaksi ja jonkun ystäväni yllätän värikkäillä sukilla.

Hyvää Joulun odotusta tuikkivien joulun tähtien ja valojen valaistessa vuoden pimeimpiä päiviä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla