Onnellisin askelin uudelle vuosikymmenelle!

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä muistella mennyttä vuotta iloineen ja suruineen. Aikoinaan eräs työkaveri sanoi, nyt voi elää kuin viimeistä päivää. Tämä ei koskaan minulle auennut, mitä hän oikein tarkoitti. Itse en elä kuin viimeistä päivää, haluan herätä uuteen aamuun!

Vuonna 2018 voimaan tullut työttömyysturvan aktiivimalli on kuitenkin tänään voimassa viimeistä päivää! Samalla työttömyysetuus palautuu täysimääräiseksi, jos sitä on pienennetty aktiivimallin perusteella. Aktiivimalli vaikuttaa vielä vuonna 2019 kertyneisiin työttömyysetuuksiin, jotka maksetaan vuonna 2020.

Vuoden alusta alin vanhuuseläkeikä nousee kolme kuukautta. Vuonna 1957 syntyneet voivat jäädä eläkkeelle aikaisintaan 63 vuoden ja 9 kuukauden iässä, kolme kuukautta aiempaa myöhemmin.

Pientä eläkettä saavien eläkkeisiin tulee korotus heti vuoden alusta. Kansaneläke nousee noin 34 euroa kuukaudessa ja takuueläke 50 euroa kuukaudessa. Vuoden alusta indeksikorotukset työeläkkeitä nostavat 1,2 %.

Uusia veroja on myös tulossa tulevalle vuodelle. Osa tulee voimaan heti vuoden alussa osa myöhemmin. Tupakka- ja polttoaineverot, virvoitusjuomavero sekä kotitalousvähennyksen ja asunnon lainan korkojen vähennysoikeus pienenee.

Kuinkahan hankalia uusien työehtosopimusten neuvottelut ovat kuluvana keväänä. Elokuusta asti on joitain sopimuksia neuvoteltu ilman tuloksia. Lakkoja on jo ollut, lakkovaroituksia ehkä tammikuussa tulee uusilta aloilta, kun sopimusneuvottelut ovat jumissa. Lakkokevät taitaa tulla?

Oman perheen vuosi on ollut hyvä kolmeen aikaisempaan vuoteen verrattuna. Mieheni sairaus on remissiossa, sairaalassa on edelleen kontrollikäyntejä ja joitain lääkehoitoja. Eilen oli vastustuskykyä lisäävän lääkkeen tiputuspäivä, viitisen tuntia aikaa meni toimenpiteeseen. Päivä oli väsyttävä, se vei kyllä parhaat voimat mennessään. Hoitaja oli mukava ja pitkän työkokemuksen omaava, hän haaveili jo tulevista eläkepäivistä. Eläkkeeseen oli vielä muutama vuosi aikaa, ehtii uusi sairaalakin valmistua sitä ennen.

Uusia alkuja, näitä kaupataan monen toimijan taholta. On tarjouksia kuntosaleille ja erilaisiin laihdutusohjelmiin, joilla joulun ähky ja ylimääräiset kilot pitäisi saada karistettua pois. Tämä vaan on jokavuotinen juttu.

Uudenvuoden lupaukset, pitääkö niitä tehdä? En meinaa mitään lupauksia edelleenkään tehdä, uskon elämän olevan hyvässä järjestyksessä ilman lupauksiakin. Uusia alkuja en tarvitse ja lankojen sekä kenkien ostamista pystyn itse hallinnoimaan, näin uskon! Edelleen pidän excel-taulukkoa monista arjen asioista.

Vuoden aikana olen tavannut monia vanhoja ystäviäni ja muutaman uuden ystävän olen saanut. Naisten kahvikekkereitä pidetään talviaikaan joka viikko, kesällä pihalla sitten päivittäin.

 

Villasukkia olen tehnyt 120 paria.  Sukkien lisäksi olen näpräillyt itselle neulemekon, pari neuletakkia ja villapaidan. Nämä kaikki kaapissa hyvässä järjestyksessä vielä käyttämättä.

 

Älä koskaan lakkaa yrittämästä

Älä koskaan lopeta uskomasta

Älä koskaan anna periksi

Vielä tulee päivä, jota olet odottanut

 

Oikein hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2020!

  

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla