Tällä hetkellä on Islantilaisten neuleiden suosio huipussaan. Lankoja on hankala saada, saati sitten mieleisiä värejä ja määrätyn mittaiset ja kokoiset pyöröpuikot ovat vähissä tai joistain jo loppuneet. Islantilaiset neuleet-kirjaa yritin tilata, painos lopussa. Onneksi on saatavilla moneen lankaan soveltuvia ohjeita netistä.

Minä olen aikoinaan tehnyt kaarrokevillapuseroita, silloin ne olivat norjalaisia villapaitoja. Kotipaikkakunnalla oli keskustan vanhassa puutalossa ihana lankakauppa, jossa oli valtava määrä lankoja, kuteita ja kaikenlaista käsillä tekemiseen tarvittavia tarvikkeita. Tuolloin malli oli Muoti + Kauneus-lehdestä ja lankana oli Fauna. Oispa ollut lehdet vielä tallessa.

Niin, eihän minulla ollut pienintäkään aikomusta alkaa villapaitaa tekemään. Missä minä sitä käyttäisin? No, aikani katselin ihania puseroiden kuvia eri fb-ryhmistä ja muutama tuttava laittoi kuvia tekemistään puseroista. Eipä sitä muuta tarvinnutkaan...

Rupesin malleija katseleen ja sitten vaikein homma oli löytää ohjeen mukaisia lankoja. Malliksi löytyi revelrystä Juutua villapaita, ohjeen on suunnitellut Maaru Moilanen. Valitsin maksullisen ohjeen, tee sinäkin samoin!

Vihdoin löysin yhdestä juukalaisesta Kalusteliikkeestä neljää eri väriä tarvittavan määrän lankaa puseroon. Lanka on islantilaista 100 % villalankaa, Alafosslopi. Väreiksi löysin 0163 Dark soft purple, 9958 Light indigo, 1240 Dark magenta ja 1235 Ray of light. Langat tilasin torstaina 18.2 ja ne tulivat salaman vauhdilla perille. Perjantai-iltana kävin postista langat hakemassa. Lankoja ihmettelin ja niiden väriä.

Viikko lankojen tilaamisesta pusero oli valmiina pesuun. Pesin ohjeen mukaan ja kuivailin neuleohjeen mukaisesti. Minun makuuni värit ovat kivat, ehkä olisin toisin värit valinnut, jos jossain kivijalkaliikkeessä niitä olisi päässyt näkemään ja kokeilemaan yhteensopivuutta.

 

Toiseen puseroon on sitten kolmesta eri paikasta haalittu langat. Lettlopi lankaa tulee Afmaeli puseroon. Kaikkia tarvittavia värejä ei mistään löytynyt. Neuleeseen tarvittava lankamäärä on grammoissa kyllä kasassa, värejä täytyy sovitella neuleen etenemisen mukaan. Nyt on vasta helmaa tehty jokunen sentti. Voi vaikka tulevalla viikolla saada lisää uusia värejä. Näilläkin langoilla pusero aikanaan valmistuu. Aamulla piti käydä kivijalkaliikkeestä ostamassa yhdet pyöröt lisää. Onneksi on iso lankakauppa, josta ei ole puikot loppuneet ja täydennystä oli viikolla tullut puikkovalikoimaan.

Yksi kivijalkaliike on vain kaupungissa, joka myy islantilaisia lankoja. Hyllyt siellä oli tyhjät, pari kerää vain olisi löytynyt, mutta ei ollut sopivia väriltään. Monella lankakaupalla on verkkokauppa ja sähköpostilla/puhelimella voi tiedustella kaupoista lankoja, vaikka ei ole verkkistä. Aikaa kyllä menee kun verkkokauppojen sivuja luuraa ja yrittää saada sopivia lankoja hankittua.

Ihanaa kun aurinko paistaa ja kevät tulee tälle korkeudelle. Lämpöasteita on parina päivänä ollut ja aurinko on lunta sulattanut. 

Aurinkoisia kevätkelejä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla