Kirjoitukset avainsanalla lääkkeiden maksukatto

Jokohan tämän hallituksen aikana saataisiin vihdoinkin sote voimaan? En toki tiedä mitä se pitäisi sisällään ja miten vaikuttaisi omaan elämääni? Joskus tuntuu, ettei paljon huonommin terveyden ylläpitoon ja joidenkin sairauksien hoitoon liittyvät asiat voi enää olla...

Surulliselta näyttää aamuisin lehden TEKSTARIT palstat. Siellä on ihmisten omia kokemuksia ja kirjoituksia ajankohtaisista asioista. Vanhusten hoito, terveyskeskukseen pääsy, lääkkeiden ja hoitomaksujen kalleus ja lasten asiat ovat vakioaiheita.

Tammi-helmikuu on monelle sairaalle kaikkein hankalin kuukausi menojen suhteen. Sairaalla täyttyy omavastuut lääkkeistä, terveyskeskusmaksuista, sairaalamaksuista ja kelakyydeistä. Näistä ja sellaisista lääkkeistä, joissa ei ole kelakorvausta, kertyy helposti 2000 euroa. Nämä kaikkien muiden normaaliin elämään liittyvien menojen päälle. Lääkärin vastaanotolle ja hoitoihin joutuu usein odottamaan, joskus jopa viikkojakin.

 

Lääkkeiden maksukatto on tänä vuonna 577,60 €, muutaman euron korotus edelliseen vuoteen. Vuoden alusta alkaen apteekki saa tiedon vuosiomavastuun ylittymisestä, eikä lisäkorvausta tarvitse enää erikseen hakea Kelasta. Tämä on hyvä asia!

Terveydenhuollon maksukatto on 683 €. Tätä maksukattoa kerryttävät terveyskeskuksen lääkäripalvelut, fysioterapiamaksut, sairaalan poliklinikkamaksut ja monet muut julkisen terveyden huollon maksut. Maksujen kertymistä on itse seurattava ja esitettävä laskut ja maksukuitit maksukaton täyttymisestä. Tämän jälkeen asiakkaalle kirjoitetaan vapaakortti. Vapaakortin myöntämisen jälkeen ei tarvitse maksaa sairaalan poliklinikkamaksuja loppuvuoden aikana. Poikkeuksena on lyhytaikaisesta laitoshoidosta vuodeosastolla perittävä alempi maksu.

Monet varmaan ovat syyt ja asiat, joiden takia terveydenhuollon asiakaslaskuja on mennyt valtava määrä perintään. Monelle pientä eläkettä saavalle maksut vain ovat kohtuuttoman korkeat!

Maksukatot ovat kuitenkin hyvä asia, ehkä tuleva sote tuo jotain uutta tilalle. Parasta olisi, että kaikki suomalaiset saisivat ilmaisen tervedenhuollon ja lääkkeet!

 

Tammikuun lopulla alkoivat Metsäteollisuuden lakot monista kymmenistä neuvottelukerroista huolimatta. Parin-kolmen viikon lakoista on nyt ilmoitettu ja päälle tulee työnantajan ilmoittamat työsulut. Toivottavasti neuvottelijat palaavat pöydän ääreen ja saavat sopimukset aikaan.

Viime viikolla satoi vettä ja oli liukasta, nyt on lunta maassa ja muutama aste pakkasta. Molempia on riittävästi, onneksi valoisuus lisääntyy päivä päivältä ja joskus aurinko kurkkii!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat