Kirjoitukset avainsanalla julkisivuremontti

Kaikki alkoi noin vuosi sitten, kun yhtiökokous teki päätöksen julkisivuremontin teosta ja ikkunoiden vaihdosta.

Huhtikuun puolivälin paikkeilla telineasentajia ja putkia oli talon takana monta lavallista. Telineiden asennus tapahtui nopeasti, ovat kyllä ammattimiehiä! Telineasentajan ammattia ei minun lapsuudessa ollut, silloin asuttiin matalissa puutaloissa ja remonttihommat hoituivat itse tehtyjen tikkaiden ja telineiden kanssa.

Varsinainen julkisivuremontti alkoi parvekkeiden tarkastuksilla ja parvekkeen oveen laitetulla lapulla: Pääsy kielletty!

Lapussa oli työnjohtajan yhteystiedot ja maininta, että ovia ei saa aukaista. Ovi ja ikkunat teipattiin ja ovi lukittiin ulkopuolelta jollain metallijutulla. Hieman ongelmia aiheutti mieheni pitkät sairaalassa olot, kun piti parveke tyhjentää. Parvekkeen tavarat saatiin poikamme kanssa tungettua saunaan ja työhuoneeseen. En älynnyt, että metallinen ruostunut vaatteiden tuuletuskeppi, katossa ollut koukku ja parvekkeella olleet pistorasiat olisi pitänyt myös itse purkaa. Ne hoituivat remppamiesten toimesta isoilla nuhteilla!

Tässä vaiheessa tuli ensimmäinen puhelu, ”Oletteko asunnon omistaja”! Kysyin soittajalta, mitäs asiaa hänellä olisi? Meillä olisi tarkoitus tehdä sisätiloissa remonttia teidän taloyhtiössä, olisitteko kiinnostuneita. Tämän saman puhelun oli moni naapurikin saanut. Kerroin, että me ei tarvita mitään muuta remonttia nyt, yritetään selvitä julkisivusta.

Me ollaan itse remontoitu koko asunto pari vuotta aikaisemmin, sitä en kyllä kertonut soittajalle.

Monen monta iltaa olen vanhoja tapeteita raapinut seinistä irti, kun mieheni oli pakkaspakolaisena Goan auringon alla. Olin minäkin kuukauden mukana ja sitten tulin kotiin ja työhommiin. Oli sovittu, että keväällä kun tulemme yhdessä Intiasa kotiin, aloitamme kotimme maalaus- ja tapettihommat. Tapetti löytyi toisella kauppakerralla ja tapetin väriin sävytetty maali myös.

Kolme vuotta aikaisemmin tehtiin myös isoja remontteja. Silloin uusittiin käyttövesiputket, uudet vesimittarit, sähköt ja tietoliikennekaapelit uusittiin. Samaan aikaan sattui meidän aikaisemmin suunniteltu ja toteutettavaksi sovittu keittiöremontti. Nämä työt sujuivat hyvin keittiöremonttimiehen ja muiden remonttimiesten keskeisellä sopimuksella. Itse oltiin kuukauden lomalla tuolloin.

Tässä vaiheessa taisi olla toinen soittaja, joka kyseli, voitaisko tehdä keittiöremontin tekemisestä tarjous ja tulla katsomaan paikan päälle.

Kevät ja kesä oltiin osittain huputettuna. Kevään ajan oli parvekkeiden puoleinen talo hupussa. Tässä vaiheessa ei vielä ollut hellettä. Juhannuksen aikoihin pihan puoleiset ikkunat teipattiin, laitettiin muovit ikkunaan ja koko talo muovien suojaan. Kuumuus haittasi tässä vaiheessa jonkun verran. Onneksi meillä on iso ihana piha, jossa voi oleskella ja tällä kertaa rakennustarvikkeiden ympäröidessä pihaa.

Syyskuun alkupäivinä tuli meidän asuntoon uudet ihanat ikkunat. Remontti alkoi olemaan jo paremmalla puolella, eli lopuillaan. Ikkunoiden asennus kesti päivän meidän asuntoon.

Remontti meni kuitenkin aika nopeasti ja aikataulun mukaan osittain etuajassa. Ääntä, pölyä ja pauketta oli pitkälle syksyyn. Kaikkien kodin pintojen siivoukseen ja ikkunoiden pesuun meni reilu viikko. Kaikki nämä olivat kestämisen arvoisia, nyt meillä on hyvännäköinen talo uusine ikkunoineen ja porraskatoksineen.

Remontin aikana tuli eri firmoilta monta soittoa, joissa tarjottiin keittiöremonttia, sisäremonttia, parvekkeen laseihin kaihtimia ja mitä kaikkea muuta tilpehööriä oli kaupan.

Tänään, lähes vuosi remontin alkamisesta vielä tuli soitto, jossa kyseltiin asunnon omistajaa ja tarjottiin keittiöremppaa. Toisaalta ymmärrän omistajan kyselyn, mutta enhän minäkään kysy soittajalta mitä hän omistaa, se vaan ärsyttää joka kerta!

Callunat on heivattu parvekkeelta pois ja narsissit tulivat tilalle. Nyt odotetaan lumien sulamista, ilmojen lämpenemistä ja uudella parvekkeella oleskelua. Tänään satoi lunta, räntää ja vettä, kevääseen kuuluvia asioita.  Voi tuota valon määrää, se vielä lisääntyy päivä päivältä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat