Kirjoitukset avainsanalla Tiernatori

 

Kirjoitin aikoinaan ammattiliiton lehteen useana vuonna joulukuun numeroon joulujutun. Monta joulujuttua olen kirjoittanut Intian auringon alla tuhansien kilometrien päässä kotoa. Aina ei olisi haluttanut alkaa kirjoitushommiin illalla aurinkoisen ja kuuman päivän päätteeksi, mutta olin luvannut ja lupauksen pidin. Valmiin jutun lähettämisen jälkeen sitten alkoi vapaa.

Ennen lomalle lähtöä oli töissä kiire, piti monta asiaa ehtiä tehdä valmiiksi ja etukäteen niin paljon kuin vain mahdollista. Päivät olivat pitkiä ja pimeys teki vieläkin päivän pidemmäksi. Valoisaa aikaa ei ollut kuin muutama tunti päivällä. Viimeisen jutun kirjoitin juuri joulupukille. Nyt olen miettinyt, pitäisikö minun joulupukille kirjoittaa?

Tällä viikolla on tullut iso läjä eri liikkeiden mainoksia ja ostohoukutuksia paperiversioina. Sähköisiin joulumainoksiin törmää joka sivustolla ja onhan telkkarissakin jokunen joulun tarpeellinen mainos näkynyt.

Oulussa, Tiernakaupungissa avattiin tänään Tiernatori. Rotuaarilla oli muutama punainen joulumökki, joissa oli kauppiaita joulutavaroineen. Sateinen pimeä ilma ei houkutellut ihmisiä torille ostosten tekoon. Väkeä oli vähän.

Parilla muullakin joulutorilla kävin. Sisä- ja ulkotiloissa oli usealla myyjällä villasukkia ja lapasia myytävänä, koruja, hunajaa, nahkakinttaita joulukoristeiden ja valojen lisäksi. Tarjonta oli aika suppea. Minä etsin olkipukkia, löytämättä sitä

Oulun ykköspaikassa, kauppakeskus Valkeassa oli kyllä ihmisiä tungokseen asti. Monella oli ostoskasseja ja useampia pusseja käsissään kun kiiruhtivat kaupasta toiseen ostosten tekoon. Joissakin kaupoissa oli jo ale alkanut!

Lankamaailmassa kyllä kävin, pikaisesti. Ostin langanohjaimen ja pari kerää sinistä lankaa, tarpeeseen. Tietysti silmäilin samalla lankoja. Oliko onni, että oli vähän kiire, etten hypistellyt ihania keriä sen enempää.

Ovi sai tänään intialaisen joulukoristeen. Minulla on jemmassa kauniita vanhoja joulukuusen koristeita, joita olen saanut vanhemmiltani ja iäkkäämmiltä ystäviltäni. Vanhimmat koristeet ovat 30-luvulta. Ehkä kauneimmat ovat 50-luvun koristeet, joita on ostettu Haaparannalta. Koristeet ovat silkkipaperiin pakattuna laatikossa.

Monta joulua olen viettänyt muualla kuin Suomessa, kaukana kulutusjuhlista. En kyllä ostohysteriaa yhtään kaipaa enkä halua siihen osallistua.

En toivo joululahjaksi mitään aineellista, vain rauhaa, rakkautta ja terveyttä!

 

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat