Asunnon pohjapiirrosta olen moneen kertaan mittaillut ja suunnitellut huonekalujen sijoittelua uuteen kotiin. Asunto on hieman eri mallinen kuin aikaisempi ja tarkoitus on vanhat tutut huonekalut saada hyvin sijoitettua uusiin tiloihin.

Jotain uutta tekisi kuitenkin mieli hankkia ja aamulla kauppareissulla ostin sisustuslehden. Lehti oli nopeasti selailtu, eikä minun sisustussuunnitteluun uusia ideoita lehdestä löytynyt.

Eniten kiinnostaa kuitenkin todella ison parvekkeen sisustaminen. Näkymät ovat etelään ja länteen ilta-auringon suuntaan. Kahden istuttava riippukiikku kuitenkin tulee pöydän, tuolien ja kukkien lisäksi. Onneksi on aikaa vielä suunnitteluun.

 

Ouluun rakennetaan uudenlaisia kerros- ja rivitaloja. Yhteiset tilat ovat useamman talon yhteisessä käytössä. Nämä talot, jotka tiedän tulevat 2-3 km etäisyydelle kaupungin keskustasta, Rotuaarista. Yhteen tämmöiseen taloon mekin muutetaan kesällä.

Asunnoissa on monia tämän päivän mukavuuksia. Löytyy vesikiertoinen lattialämmitys, eikä asunnossa ole pattereita! Asunnoissa on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto varustettuna lämmityksellä, lämmöntalteenotolla ja viilennyksellä.

Nämä on pieniä arjen mukavuuksia, joista ei lapsena edes osannut unelmoida. Lapsuudessa asunnot lämmitettiin puulla. Talossa oli puulla lämmitettävä hella ja pönttöuuni. Joskus oli liian kuuma ja toisinaan kylmä.

Uutta on yhteiskäyttöautot. Autopaikat ovat parkkihallissa, johon voi hissillä ajella. Lämmin tila pyörien huoltoa varten löytyy myös. Yhteisöllisyyttä halutaan lisätä yhteisellä tilalla, oisko se vaikka asukastupa. Pihan istutusten ja penkkien lisäksi tulee kuntoilu-, leikki- ja oleskelualue. Lämpimät pyörävarastot ja pihalta löytyy katettuja pyöräpaikkoja.

Nyt ei muuttolaatikoita vielä pakkailla, muutaman viikon kuluttua sitten pakkaushommat ja kaikki muuttoon liittyvät muut asiat ovat ajankohtaisia.

Villapaitakeliksi muuttui upea aamun auringonpaiste ja +8 lämpö. Vesisade jäähdytti nopeasti ilman.

 

Kesää odotellen toivon hyvää Äitienpäivää meille kaikille äideille!

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla