Kirjoitukset avainsanalla Kevätpäiväntasaus

Aurinkoista ulkoilusäätä on luvattu koko maahan. Yöllä pikkupakkasta ja päivisin muutamia lämpöasteita. Kevät.

Tänään on kevätpäiväntasaus. Toppatakkini tiesi sen ja aamulla en saanut vetoketjua kiinni. Muutamana päivänä oli hankala vetskari vetasta kiinni, mutta en kiinnittänyt asiaan oikein huomiota. Tänään takki jäi kaappiin ja kevättakki piti kaapista kaivaa käyttöön. Hyvin sillä tarkeni, vaikka aamulla pakkasta oli -10 paikkeilla. Aurinko lämmittää vaikka samalla pohjoistuuli viilentää.

Joko koronauutiset kyllästyttää ja ahdistaa? Joka arkipäivä tulee telkkarista yksi tai useampi ohjelma, jossa toimittajat ja eri alojen asiantuntijat kommentoivat tilannetta ja annettuja ohjeita. Annetut päätökset ja ohjeet on tarkoitettu noudatettaviksi. Toivottavasti mahdollisimman moni näitä noudattaa!

Hallitus antoi lisäbudjetin, Finnvera takaa lisää yritysrahoitusta ja työmarkkinoiden kriisipaketista on sovittu. Eri viranomaiset saivat lisää rahaa toimintoihin. Yrittäjät pääsevät työttömyysturvan piiriin ja työttömyysturvan omavastuuaika poistuu.

Moni Euroopan maa on jo sulkenut rajansa, meillä myös. Tästä toimenpiteestä huolimatta suomalaiset pääsevät takaisin kotimaahan.

Monessa paikassa on vapaaehtoisia ihmisiä ilmoittautunut kauppa-asioiden, apteekkiasioiden ja joidenkin muiden asioiden auttamiseen erityisesti ikä-ihmisille. Kaikilla ei lähiomaisia ole samalla paikkakunnalla, joten apu on tarpeen. Ruokakaupat ovat myös aamun ensimmäisen aukiolotunnin pyhittäneet yli 70-vuotiaiden ostosajaksi. Samoin pienet erikoisiikkeet tarjoavat mahdollisuuden asioimiseen normaaliajan ulkopuolella.

Koronauutisista on hyvä ottaa myös välimatkaa ja sulkea sosiaalinen media, jos tuntuu että tietoa tulee koko ajan. Monella on nyt aikaa omiin juttuihin. Ruokaa voi kotona laittaa reilummin ja jemmaan tulevien päivien varalle. Kirjat ja käsityöt vievät ajatuksen muualle ja tärkeä on pitää ystäviin ja ikäihmisiin yhteyttä ja kysellä kuulumisia. Kaikki juhlat ja muut tapahtumat on syytä siirtää myöhempään ajankohtaan.

Pidetään huoli itsestä ja läheisistä sekä muistetaan pitää turvaväli. Nautitaan aurinkoisesta kevätsäästä. Saunalautta odottaa vielä asiakkaita.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Asustelen mieheni kanssa kahdestaan Oulussa. Taakse on jäänyt pitkä työura valtion logistiikkayhtiön palveluksessa. Elämä on kuljettanut mutkien ja kiemuroiden myötä tähän päivään. Olen ollut ammattiosaston puheenjohtaja ja valtakunnan tasolla liiton hallituksen jäsen sekä varapuheenjohtaja. Matkustelu ja erityisesti Intia on vienyt meidän perheen sydämet mennessään.

Blogiarkisto

2019

Kategoriat